Moje zdanie o Polskich Szkolach Baletowych

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Chiaranzana

Post autor: Chiaranzana »

:?: Jesli nie ma polskiego tancerza na konkursach miedzynarodowych czy to oznacza ze jest dobry poziom szkoly? Chyba na odwrot. Jesli tancerka nie potrafi zgrac z grupa, to nie jest dobra tancerka nie mowiac juz o choreografie ktory dopuszcza do tego aby wystepowala.

Polskie szkolnictwo bylo kiedys dobre dzis, lepiej wogle sie na ten temat nie wypowiadac.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

nie konczylam sb i nie mi oceniac czy metody nauczania sa dobre czy zle ale tak sobie mysle, czy mala ilosc konkursowiczow to nie jest bardziej wynik tego, ze jest malo chętnych niż wina złego systemu nauczania? Bo jak czasem sie znajdzie ktos wybitny, to okazuje sie, ze i w łódzkiej SB go fajnie i dobrze wyuczą:). Cóż jednak w Rosji wybiera sie uczniów w naborze spośród setek chętnych a w Polsce, zwlaszcza chłopców, przyjmuje sie kto sie zgłosi i jeszcze rozpieszcza, żeby tylko nie zrezygnował w trakcie.
Cyntia

Post autor: Cyntia »

[quote:5ac67d5b9c="Chiaranzana"]:?: Jesli nie ma polskiego tancerza na konkursach miedzynarodowych czy to oznacza ze jest dobry poziom szkoly? Chyba na odwrot. Jesli tancerka nie potrafi zgrac z grupa, to nie jest dobra tancerka nie mowiac juz o choreografie ktory dopuszcza do tego aby wystepowala.

Polskie szkolnictwo bylo kiedys dobre dzis, lepiej wogle sie na ten temat nie wypowiadac.[/quote:5ac67d5b9c]
Właśnie o to mi chodzi co do konkursów.
A co do synchronu właśnie to mi przeszkadza,że wiele tancerek nie umie się zgrać a występują. To pewnie coś tu jest nie tak :albo one za mało ćwiczyły, albo choreogaf przymykał na to oko :(
ODPOWIEDZ