Wzrost Baletowy....
przeciez male jest piekne ;)
podobno male tancerki sa lepsze. (nie wiem ile w tym prawdy)
kazdy ma szanse byc dobrym!
poza tym lepiej wspolpracujesz z grupa i wszystko ci latwiej przychodzi (chodzi mi o np.rownowage w grupie) bo wydaje mi sie ze mniejszym osobom lepiej jest zachowac rownowage niz wiekszym.
TANCZYC KAZDY MOZE
podobno male tancerki sa lepsze. (nie wiem ile w tym prawdy)
kazdy ma szanse byc dobrym!
poza tym lepiej wspolpracujesz z grupa i wszystko ci latwiej przychodzi (chodzi mi o np.rownowage w grupie) bo wydaje mi sie ze mniejszym osobom lepiej jest zachowac rownowage niz wiekszym.
TANCZYC KAZDY MOZE
-
Tranquility
[quote:123cadb5df="Goosia"]Bajaderko! oczywiście że tak :) o tym czy tancerka jest dobra czy nie, nie świadczy wzrost, ale technika i artyzm![/quote:123cadb5df]
"wielcy tancerze nie są wielcy z powodu ich techniki, ale z powodu ich pasji" M.Graham
[quote:123cadb5df="Goosia"]160 to zupełnie wystarczy zeby być tancerką!
tylko musisz starać sie zawsze być troche "ponad"[/quote:123cadb5df]
oczywiście, że wystarczy...
myślę, że wzrost nie powinien zamykać drzwi do tańca...
"wielcy tancerze nie są wielcy z powodu ich techniki, ale z powodu ich pasji" M.Graham
[quote:123cadb5df="Goosia"]160 to zupełnie wystarczy zeby być tancerką!
tylko musisz starać sie zawsze być troche "ponad"[/quote:123cadb5df]
oczywiście, że wystarczy...
myślę, że wzrost nie powinien zamykać drzwi do tańca...
-
aankaa_baletnica=)
ja tez jestem mala. 156 :( Ale jest/będzie (jeśli kiedykolwiek uda mi sie gdzieś tańczyc) trochę plusów.
1. stoi sie raczej w bliższych niż dalszych liniach
2. latwiej znaleźc partnera
3. ma sie szanse zatańczy pas de quarte z jeziorka, no bo tańcża cztery najniższe tancerki=)
Ale pomimo to chcialabym byc troche wyższa.... w dorosości tak 165...
1. stoi sie raczej w bliższych niż dalszych liniach
2. latwiej znaleźc partnera
3. ma sie szanse zatańczy pas de quarte z jeziorka, no bo tańcża cztery najniższe tancerki=)
Ale pomimo to chcialabym byc troche wyższa.... w dorosości tak 165...
Wydaje mi się, że małe tancerki sa tak jakby wygodniejsze w partnerowaniu, nawet nie chodzi o ciężar, bo wysokie dziewczyny też mogą się dobrze wybijac do podnoszeń, ale na przykład w rybce mała tancerka tak nie przeważa nogami, albo przy saute, lub sissone z partnerem, mała tancerka wygląda lżej, bo jak partner wyciąga ręce do góry, to jej nogi są wyżej, niż długiej tancerki i takich przykładów jest jeszcze dużo, więc nie ma się co martwic. Po prostu niektóre pas są ładniejsze w wykonaniu maluszków, a inne w wykonaniu długonogich baletnic :D