O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Father

Post autor: Father »

[quotef9="sisha945"]głównie o poglądy antypisowskie, [/quotef9]
Czyli kto przeciwko PIS-owi(znaczy się prezesowi) ten nie jest godny być prawdziwym Polakiem, hehe :D [quotef9="sisha945"]kpiny z chęci wybudowania pomnika ofiarom katastrofy,[/quotef9]
A tego to ja sie w Pol. nigdzie nie doczytałem :?:
[quotef9="Sagittaire"]kompletnie mi to nie przeszkadza w mysleniu jak najcieplejszym o K.G i Fatherze.[/quotef9]
A dziekuję za ciepłe myśli :smile:
dede

Post autor: dede »

[quote3e="sisha945"][quote3e="Father"]A jakie poglady Ci chodzi "S"? [/quote3e]
to zależy jeszcze kto pisze , ale tak po krótce:
głównie o poglądy antypisowskie, pokazujące 'ciemność ludu' który popiera pis,
kpiny z chęci wybudowania pomnika ofiarom katastrofy, pomijanie wpadek Komorowskiego, zato naswietlanie potyczek prezesa pis.itp itd[/quote3e]

znam bardziej stronnicze gazety, np. Gazeta Polska czy Nasz Dziennik. Tam to dopiero jest dziennikarstwo "niezależne" od myślenia chyba. Polityka ma linie powiedzmy bardziej lewicową niż prawicową, ale nie jest ani propisowska ani propowska;p rzetelnie informuje, i bez względu na to jakie ma się poglądy powinno się to zauważyć. nikt tam nie kpi z chęci wybudowania pomnika, ale z ogólnonarodowej histerii budowania pomników wszystkim i gdzie popadnie bez głębszej refleksji nad sensem takich działań. akurat wyborcy pisu sami sobie pracują na miano ciemnego ludu, niestety
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

ok to proponuję przyjąc , ze ja i sisha mamy inne poglady na ten temat ale dajmy sobie spokoj z drazeniem tego tematu
caly czas mi siedzi w glowie czemu w Polsce jest bez problemu dostepnych kilka ksiazek o balecie lwowskim i ani jednej o warszawskim (tzn jest 1 ale potwornie stara). tak sobie mysle, ze to moze dlatego, ze na Ukraikrainie maja duzo lepiej rozwiniete ksztalcenie wyzsze tancerzy. W sumie jest moze nie powszechnym ale bardzo bardzo czestym, ze dobry tancerz konczy choreografię baletu na uniwersytecie. A skoro tak to musi byc sila rzeczy jakas kadra uniwerystecka itd.

A skoro juz tym tropem myslenia idę to ciekawe jak jest pod tym wzgledem w Petersburgu....
sisha945

Post autor: sisha945 »

[quotea3="Father"]Czyli kto przeciwko PIS-owi(znaczy się prezesowi) ten nie jest godny być prawdziwym Polakiem, hehe :D[/quotea3]

nic takiego nie napisalam, ale gazeta rzekomo "nie narzucająca wniosków ani poglądów" chyba nie powinna pokazywać poparcia dla zadnej ze stron?
dede

Post autor: dede »

[quote98="sisha945"][quote98="Father"]Czyli kto przeciwko PIS-owi(znaczy się prezesowi) ten nie jest godny być prawdziwym Polakiem, hehe :D[/quote98]

nic takiego nie napisalam, ale gazeta rzekomo "nie narzucająca wniosków ani poglądów" chyba nie powinna pokazywać poparcia dla zadnej ze stron?[/quote98]
i nie pokazuje właśnie:) sugeruję wnikliwiej czytać Politykę:)
Sagittaire

jej od rana zagaduje o lwowskim balecie a Ci swoje i swoje :evil:
ZWOLENNIKOM DLUZSZYCH DYSKUSJI O POLITYCE PROPONUJE POSZUKAC SOBIE FORUM O POLITYCE I TAM SIE WYPISYWAC DO WOLI a tutaj po krotce powiedzielismy sobie co myslimy i ok, niech kazdy sobie mysli co chce, a teraz na tym forum, mysle, ze juz czas chyba temat zamknąć.
Czyli co: ustalamy, ze ja i Sisha mamy swoje zdanie Wy swoje i temat zamkniety?????
Maron

Post autor: Maron »

ooooo jeśli chodzi o w ogóle tego typu magazyny, ja czytam je od dawna z rezerwą. przyjmuję też z rezerwą to co robi i mówi PiS. i uwierzcie że wiele osób jest podobnych do mnie i zupełnie się nie utożsamiają z zachowaniami prezentujacymi przez najwierniejszych wyborców tej partii.
"akurat wyborcy pisu sami sobie pracują na miano ciemnego ludu, niestety"
ja bym powiedziała że to łatka przypisana wyborcom pis przez media i opozycję, oparta na tylko jednej grupie o SKRAJNYCH poglądach. to tak jakby utożsamiać wszystkich Żydów z tymi ortodoksyjnymi wyznawcami judaizmu [trochę zły przykład, ale taki pierwszy mi przyszedł do głowy].

a jeśli chodzi o dyskutowanie na tym forum na takie tematy:
po kiego groma iść na jakieś obce forum by się wtrącały obce osoby do naszej rozmowy?
chcemy o tym pogadać we własnym, zaufanym już [w jakimś stopniu] gronie...
można powiedzieć że od tego są prywatne wiadomości, albo gg. ale wtedy wymiany zdań między 4-5 osobami sobie nie wyobrażam za bardzo....
i to dotyczy nie tylko polityki ale też i innych tematów, który pochwyci kilka osób. a wiele takich było
Sagittaire

poniewaz, jak sama nazwa wskazuje pogadalia to miejsce na tematy luzno ale jednak zwiazane troche z tancem. kilka postow o czyms zupelnie innym ok, ale wielka dyskusja nt polityki to moim zdaniem juz raczej miejsce na pw albo forum o polityce.

mam pytanie czy ma ktos link do SD 3D albo mao`s last dancer???? wiem ze ni epowinnam tak wprost oglaszac ale to z niemocy. 2 dni szukam i znalazlam tylko film bez glosu. obraz ok i nawet sa polskie napisy taniec bez glosu to troche glupiuo sie oglada...
Father

Post autor: Father »

[quotedd="Sagittaire"] taniec bez glosu to troche glupiuo sie oglada...
_________________[/quotedd]
Dlaczego nie? A pantonima? :D
A tak przy okazji dlaczego nie ma na tym forum mimów i zainteresowania pantonimą?
Przeca to esencja tanca. To zakrawa na skandal :sad:
Sagittaire

wierz mi F, ta pantonima przyprawia mnie o szał :evil:
a swoja droga czasem sa elementy pantonimy w balecie,... i czasem nawet o tym pokatnie piszemy. a na marginesie rozmow i pantonimach i nimach to w lodzi jest 1 nim, ktory jest na wszystkim jak idzie w Teatrze wielkim
ODPOWIEDZ