O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Ktoś może powiedzieć, ze takie prawo handlu i jeśli nam się nie podoba, możemy zwyczajnie nie kupować, ale... jeszcze ocieplacze, itp. można kupić w 'zwykłym' sklepie, ale rzeczy typowo już nie, i wtedy trzeba się liczyć z kosztami. :P
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

[size=18:177b2e8599]x[/size:177b2e8599]
Lienka

Post autor: Lienka »

muszę się podzielić czymś co mnie trochę wzburzyło dzisiaj ;) mianowicie czytałam "Korsarza" Byrona i przez całe 60 stron zastanawiałam się komu przyszło do głowy stwierdzić, że libretto baletu o takim tytule jest na podstawie tego utworu. Bo niestety nie jest. Jedyną rzeczą która oba dzieła łączy są postacie Medory, Gulnary i Konrada.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

w zwiazku z tym, ze od tego wiecznego tu zagladania , wielu, coraz wiecej forumowiczow traktuję niemal jak bliskich znajomych :) , to przyznam sie, ze w pt bedzie najbardziej stresujacy dzien mojego zycia. Wiec jakbym po piątku nie pisala , to znaczy, ze poszlo żle, przywiazalam sobie do szyi młyński kamień i poszłam się utopić :D
sisha945

Post autor: sisha945 »

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)
Sagittaire

dzieki. wpadla mi do glowy mysl taka, zeby Was poprosic o pomoc. chodzi o to, zeby slac z roznych adresow mailowych listy z prosba do TW ON o 1 spektakl baletowy w miesiacu o godz 17:00 albo jakos tak wczesniej. jakby wiecznie dostawali maile od roznych osob, to moze by sie zlitowali jakims cudem. Nie wiem czy to realne ale sprobowac chyba mozna.
tylko mysle wlasnie na jaki adres by bylo najlepiej:
http://www.teatrwielki.pl/kontakt.html
jak myslicie, na ktory?
Sagittaire

jejku, ale Wy dlugo spicie (czekam na odzew :) )
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ja nie napiszę na który bo potem w teatrze powiedza ze Was napuszczam i ze maja PRZEZE MNIE zalew maili ;)

Sagittaire, nie narzekaj tak na te godziny - jeżdzę po kraju na balety - zawsze na 19tą - owszem, jest to raz na pół roku ale daje się - trzeba albo mieć koleżanke która Cie przenocuje w danym mieście, albo wracać nocnym pociągiem, albo nakłonić do wyjazdu większa grupe z samochodę. Co do pierwszego - oferuje nocleg w Warszawie, nie zawsze się da - ale jestem otwarta :)

a po cichu oczywiście stwierdzam: napisac nie zawadzi - to uswiadomi teatrowi ze są widzowie spoza Warszawy, którzy chetnie przyjadą do nich wyłącznie na spektakl. Niech uwzględnią to w przyszłym sezonie :) własciwie to powinno im być miło :)))
Sagittaire

no tak, tylko widzisz ja chcę co miesiąc a gora co dwa... i robic to tak, zeby nikogo sobą nie obciążać (z natury jestem niezalezna niezależna; duszą mnie i mierzią jakiekolwiek zaleznosci od kogokolwiek).
nie wiem czy cos to da ale jak mowil moj nauczyciel od geografii nalogowo grajacy w totka "ten na pewno nie wygra co nie probuje".
a kurczę wszystkie teatry na swiecie od Londynu , Paryz, po Petersburg i wlaczajac mala Łódź graja spektakle wczesniejsze czasem (w Łodzi balet (opera nigdy) jest raz na mc wczesniej i bilety rozchodza sie na te ranne spektakle najszybciej ze wszystkich i kupuję je jako jedyne jako spady z rezygnacji kilka minut przed spektaklem, bo inaczej nie da rady). Podobnie sa ranne spektakle w Muzycznym w Łodzi i taz maja pelna salę. Czyli jesli 2 teatry w Łodzi maja takie zainteresowanie rannymi to jak Warszawa by miala nie miec???? Sądzę, że zainteresowanie by bylo koniec koncow ale musialoby sie rozejsc, ze takie spektakle sa, czyli potrzeba by bylo czasu i wyrobienia przyzwyczajen. Pw wiele szkol by mysle jechalo. Kazde liceum w Polsce jezdzi do opery warszawskiej. No i sa tez z pewnoscia takie osoby nietypowe jak ja. Wiec` sądzę, ze publicznosc by sie uzbierala.

NIE CHCE ZA BARDZO WAS ZANUDZAC MOIMI pomyslami/MARZENIAMI BALETOWYMI ALE JESLI KTOS UWAZA PODOBNIE ALBO NIE ALE CHCIALBY MI POMOC, TO PROSZE O KONTAKT NA PW. Z gory dziekuje.
sisha945

Post autor: sisha945 »

http://archiwum.polityka.pl/art/jezioro-samotnosci,363713.html

fajnie napisany felieton :)
ODPOWIEDZ