Gimnastyka artystyczna/sportowa
-
BlackPointeShoes
-
BlackPointeShoes
[quote:f4544ac4b5="BlackPointeShoes"]http://www.youtube.com/watch?v=8ZdHgr-oQGY
Jennifer Colino - moment w którym robi panche jest niesamowity!
Aż osiem !! :o :o
Cieszcie oko ;)[/quote:f4544ac4b5]
Warunki ma bardzo dobre. Przegięcie super, ale nie jest bardzo rozciągnięta. Troszkę ponad szpagat > dla mnie mało jak dla Gimnastyczki.
Po za tym choreografia mi się nie podobała, to było takie "stado koni na scenie". Warunki ma ale nie umie ich ta dziewczyna zbyt wyeksponować. wszem robi szpagaty, penchee razy 8 ale to nie jest to.
http://www.youtube.com/watch?v=TP8xbHYnpD0&NR=1
Tu już trochę lepiej, bo ma spięte włosy.
No i ma za duże nogi. Wzorem są Bessonovej :D
Jennifer Colino - moment w którym robi panche jest niesamowity!
Aż osiem !! :o :o
Cieszcie oko ;)[/quote:f4544ac4b5]
Warunki ma bardzo dobre. Przegięcie super, ale nie jest bardzo rozciągnięta. Troszkę ponad szpagat > dla mnie mało jak dla Gimnastyczki.
Po za tym choreografia mi się nie podobała, to było takie "stado koni na scenie". Warunki ma ale nie umie ich ta dziewczyna zbyt wyeksponować. wszem robi szpagaty, penchee razy 8 ale to nie jest to.
http://www.youtube.com/watch?v=TP8xbHYnpD0&NR=1
Tu już trochę lepiej, bo ma spięte włosy.
No i ma za duże nogi. Wzorem są Bessonovej :D
Gimnastyczka
Hmm... Ciekawie się czyta te wasze rozmówki na temat gim. art....:) A mianowicie, od 4 lat trenuję gimnastykę artystyczną, jestem w klasie I. ( następna to będzie mistrzowska). Na balet nie chodzę, ale zawsze mnie do tej dyscypliny 'pchało', moje koleżanki z gim. tak jak ja uważają że balet jest czymś takim, eleganckim, dumnym itp itd. A co do gimnastyki... To, co się wydaje trudne ( tak jak na zdjęciach) w rezultacie nie jest tak straszne. Chyba że te fragmenty z wygięciami kręgłosłupa :roll: Pozdrawiam :*
[quote:68a5cdcb4b="sfra"]Po to żeby nie trzeszczały kości, bo przecież one wykonują takie zgięcia, że mogłyby sobie uszkodzić stawy.[/quote:68a5cdcb4b]
Z tym się z Tobą nie zgodze. Gimnastyczki które trenują powyżej 15l. prawdopodobnie (większość) będą miały kłopoty ze stawami lub z kręgosłupem. Przykładem jest moja koleżanka, która przez uraz kręgosłupa (odcinka lędźwiowego) i zwyrodnienie stawowe musiała zakończyć swoją pasję. Pomaga teraz trenerce przy młodszych dziewczynkach. :)
Gimnastyka Artystyczna (GA) to bardzo piękny, bolesny i niebezpieczny sport ale jak dla mnie warto ten sport uprawiać. :D
Pozdrawiam, D
Z tym się z Tobą nie zgodze. Gimnastyczki które trenują powyżej 15l. prawdopodobnie (większość) będą miały kłopoty ze stawami lub z kręgosłupem. Przykładem jest moja koleżanka, która przez uraz kręgosłupa (odcinka lędźwiowego) i zwyrodnienie stawowe musiała zakończyć swoją pasję. Pomaga teraz trenerce przy młodszych dziewczynkach. :)
Gimnastyka Artystyczna (GA) to bardzo piękny, bolesny i niebezpieczny sport ale jak dla mnie warto ten sport uprawiać. :D
Pozdrawiam, D