A ja ostatnio Aram Khachaturian - Masquerade Waltz z najnowszej ekranizacji "Wojny i pokoju", ktora namietnie ogladam (a czekalam na to od ponad pol roku jak nie dluzej...).
Father - od jakiegos czasu mam "faze" na notalgiczne rosyjskie utwory (to pewnie przez moje zafascynowanie ostatnia carska rodzina Rosji) ;P:P Czyzby udalo mi sie wysledzic w tej piosence melodie z "niech zyje bal"? :P
u mnie w pokoju radio jest włączone niemalże bez przerwy wiec muzyki słucham nałogowo, uwielbiam muzykę z musicali, ostatnio nie mogę sie obejść bez Króla Lwa
http://pl.youtube.com/watch?v=apEuFdzP5ZU
uwielbiam tę piosenkę jak i inne w klimacie afrykańskich bębnów
Tak Grotesko. Okudżawa pisał te piosenkę zarówno słowa jak i muzykę pod wpływem wrażeń z Polski co uosobiała majaca wielki wpływ na niego Agnieszka Osiecka ktorą darzył głęboka estymą. Znamienne sa pierwsze słowa "My zwiazani z Polakami dawnym wspólnym losem". A szczególnie- "Nad krakowem zabity trabacz trąbi nieśmiertelnie a jego niezmierna miłość niesie sygnał trwogi.
ja właśnie złapałam się na tekst piosenki "pice of me" britney spears. Nie słucham takiej muzyki na codzień, ale czasem jak czasem coś mi wleci to zawsze sie interesuje tekstem.
No i według mnie ten jest jak najbardziej prawdziwy, szczerze mówiąc pomimo muzyki chwycił mnie;)