Muzyka... czyli to, czego słuchacie...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
groteska

Post autor: groteska »

A ja ostatnio Aram Khachaturian - Masquerade Waltz z najnowszej ekranizacji "Wojny i pokoju", ktora namietnie ogladam (a czekalam na to od ponad pol roku jak nie dluzej...).

Father - od jakiegos czasu mam "faze" na notalgiczne rosyjskie utwory (to pewnie przez moje zafascynowanie ostatnia carska rodzina Rosji) ;P:P Czyzby udalo mi sie wysledzic w tej piosence melodie z "niech zyje bal"? :P
nathaliye

Post autor: nathaliye »

u mnie w pokoju radio jest włączone niemalże bez przerwy wiec muzyki słucham nałogowo, uwielbiam muzykę z musicali, ostatnio nie mogę sie obejść bez Króla Lwa
http://pl.youtube.com/watch?v=apEuFdzP5ZU
uwielbiam tę piosenkę jak i inne w klimacie afrykańskich bębnów
Father

Post autor: Father »

Tak Grotesko. Okudżawa pisał te piosenkę zarówno słowa jak i muzykę pod wpływem wrażeń z Polski co uosobiała majaca wielki wpływ na niego Agnieszka Osiecka ktorą darzył głęboka estymą. Znamienne sa pierwsze słowa "My zwiazani z Polakami dawnym wspólnym losem". A szczególnie- "Nad krakowem zabity trabacz trąbi nieśmiertelnie a jego niezmierna miłość niesie sygnał trwogi.
cynamonek

Post autor: cynamonek »

u mnie ciągle ostatnio Hey unplugged :) ( piosenka z Chylińską "Angelene" i z budyniem z Pogodno "Candy" są wyśmienite... )

a tak poza tym to Dead can Dance.
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

JUSTIIIINNN <3

No i teraz Leona Lewis mi łazi po głowie
- Bleending love

No i nowa płyta Britney naszej kochanej ^^
Sephia

Post autor: Sephia »

Oj nie znam osoby, która nie lubiła by bleeding love :D chociaż inne jej piosenki też są świetne
martusiaa4u

The best you never had ^^ <- to też jest świetne xD
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja właśnie złapałam się na tekst piosenki "pice of me" britney spears. Nie słucham takiej muzyki na codzień, ale czasem jak czasem coś mi wleci to zawsze sie interesuje tekstem.
No i według mnie ten jest jak najbardziej prawdziwy, szczerze mówiąc pomimo muzyki chwycił mnie;)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

mnie chwycila wczoraj piosenka Farby "zabubiony ksiazek" i slucham jej non stop
martusiaa4u

ja teraz jestem na Kate Ryan - LILY

a Britney już znam na pamięć :roll:
ODPOWIEDZ