Odchyły forumowiczów :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Odetta.

Post autor: Odetta. »

[quote:a4a79d9755="yum"]Chyba jestem dziwna, kurcze.

- HP pozostawił trwały ślad na mojej psychice. Harry Potter jest wszędzie, w nocy siedzi pod szafą, w dzień w tykającym zegarku (to on nim tyka!)
- Kocham bladość. I rude włosy, swoje szczególnie.
- Gadam ze sobą, czasami nawet po angielsku i niemiecku, mam wymyślonych przyjaciół.
- Mam kręćka na punkcie muzyki, kawy, starych książek, deszczu, starych samochodów.
- Słucham jazzu, klasyki i bluesa, to jest ponoć dziwne.
- Mam pokręcone sny.
- Uważam, że jestem nietoperzem. Serio. I mam chomika w głowie.
- Jak byłam mała i dostawałam jakiś prezent to zawsze chciałam z nim spać, jak z maskotką. Wyobrażacie sobie co się działo jak dostałam rower albo glany, prawda?
- Czytam tak dużo, że nie starcza mi czasu na jedzenie lub spanie.
- Ubóstwiam stare filmy. Nie widziałam Pocahontas, ale znam z tej bajki wszystkie piosenki.
- Kocham piec i gotować. Jak nie zostanę tancerką/muzykiem będę miała własną kawiarenkę.
- Mimo, że jestem chrześcijanką to marzę o magii.
- Tworzę własne słowa, osobowością przypominam potterową Lunę, Tonks i Syriusza. Po trochu. Podobno mam skomplikowany charakter.
- Lubię się uczyć, ale nie rzeczy potrzebnych w szkole.
- Fejsbuk uważa, że jestem mężczyzną, takim kobiecym, a ja mu wierzę :o.
- Jestem totalnie dziwna, nieogarnięta, oderwana od rzeczywistości. I mam coś z hipisa.
- Chcę się cofnąć w czasie do średniowiecza, albo XIX wieku, w ostateczności w lata 30. Jeszcze nie wiem jak.
- Wyżywam się artystycznie.

Podsumowując, sama jestem jednym wielkim dziwnym... czymś, o.[/quote:a4a79d9755]

Jestem bardzo podobna do ciebie ;D
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote="Odetta."][quote:1673309305="yum"]

- HP pozostawił trwały ślad na mojej psychice. Harry Potter jest wszędzie, w nocy siedzi pod szafą, w dzień w tykającym zegarku (to on nim tyka!)[/quote:1673309305]

To jeszcze nic. Jest taki brytyjski serial Doctor Who, po dwóch i pół sezonach nie mrugam powiekami przechodząc obok posągów, wiem kogo mam się spodziewać w odbiciu lustrzanym nocą, wiem że to nie wulkan zniszczył Pompeje, wiem dlaczego Agatha Christie zniknęła bez śladu i że czas nie jest ciągiem przyczynowo skutkowym. Naprawdę, po 3-4 odcinkach patrzy się na świat zupełnie inaczej :)
Odetta.

To ja napiszę swoje :D
-od pewnego czasu codziennie wieczorem muszę sprawdzać (nawet po kilka razy) czy gaz jest wyłączony, muszę wszystko podokręcać
-panicznie boję się surowego mięsa, uciekam z kuchni i krzyczę, kiedy je widzę, tak samo nienawidzę surowych jajek.
-strasznie długo myję owoce i warzywa, bo są pryskane
-śmieję się bez powodu, idę drogą i nagle zaczynam się śmiać albo na lekcjach
-kocham koszmary, horrory, ogólnie kocham się bać
-lubię pająki
-panicznie boję się gołębi
-kocham czytać
-kocham Harrego Pottera
-chciałabym umieć lunatykować
-uwielbiam wróżki i elfy
-NIENAWIDZĘ JAK KTOŚ MLASZCZE!!! mam ochotę wtedy uciekać jak najdalej
-wszędzie robię jakieś figury baletowe, a na wf bez przerwy się rozciągam
-wszędzie i wszystkim gadam o balecie
-lubię żyć we własnym świecie
-często nie mam pojęcia co kto do mnie mówi
-ciągle myję ręce
-zawsze poprawiam ludzi, kiedy piszą z błędami ortograficznymi lub mówią wziąść, zamiast wziąć lub tą zamiast tę
-interesują mnie zjawiska paranormalne
-polski to mój ulubiony przedmiot
-uwielbiam pisać wiersze i opowiadania/książki
-kocham deszcz, wiatr i burzę
-ostatnio kiedy byłam zła wymyśliłam sobie kolegę i zaczęłam do niego gadać przez najbliższe pół godziny tak, że myślałam, że jest prawdziwy xd

Jeszcze sporo tego jest, ale nie mogę sobie jak na razie niczego więcej przypomnieć :P
Wszyscy mi mówią, że jestem dziwna xD Ale mi się to podoba :D
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:5593f21b35="Odetta."]
-NIENAWIDZĘ JAK KTOŚ MLASZCZE!!! mam ochotę wtedy uciekać jak najdalej[/quote:5593f21b35]

Właśnie, za to powinny być jakieś kary :D
Nagash

Post autor: Nagash »

[quote:c053004117="Odetta."]
[/quote:c053004117]

Po prostu muszę sie zapytać: CO JEST TAKIEGO STRASZNEGO W GOŁĘBIU????????? :twisted:
Torin

Post autor: Torin »

Wypróżniają się gdzie popadnie ?? ;)
/mieszkając w Krakowie można do nich nabrać yyyy awersji tyle tego tutaj- w Poznaniu jakby 100x mniej :) /

Torin
Fikcyjna

Post autor: Fikcyjna »

Teraz ja. ;D

- mam obsesję na punkcie czystości,
- bardzo zwracam uwagę na to, jak ludzie się wypowiadają,
- nienawidzę, jak ktoś co chwilę przeklina,
- nie toleruję niedojrzałego zachowania w miejscach do tego nie przeznaczonych,
- co chwilę poprawiam włosy,
- bardzo zwracam uwagę na to, jak ludzie się poruszają,
- kocham czytać książki, jednak kryminałów nie cierpię,
- nie lubię nieodpowiedzialności,
- nie lubię dyskotek,
- nie lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają własnych zainteresowań,
- nie toleruję głupoty,
- jak widzę młodzież, która pije, pali bądź ćpa robi mi się niesamowicie przykro,
- lubię długo spać, jednak zawsze wstaję w okolicach godziny 6,
- uwielbiam się rozciągać,
- nie opalam się

Jak sobie coś przypomnę, jeszcze dopiszę. ;DD Wy także piszcie, chyba nie wszyscy się wypowiedzieli. :))
sisha945

Post autor: sisha945 »

Co do czystkości to ja mam obsesję z tym związaną, mianowicie nawet kilka razy w tygodniu myje klamki w drzwiach od toalety- jak sobie pomysle ile tam jest obrzydliwych zarazków..... :?
a od wakacji, jakos 2 miesiące juz co noc snią mi się konie. Kiedys tak miałam z baletem, przed zakupem pierwszym point :) około miesiąca mnie męczyły :D :D
Nie wiem czy pisałam ale w pokoju zawsze siedze po ciemku tzn z zasłoniętymi zasłonami i niesamowicie mnie denerwuje jak ktos je odslania :evil:
Poza tym jak ide albo siedze gdzies na osiedlu to przybiegają i 'łaszą się' do mnie psy :D nie wiem, czy ja smierdze kiełbasą?? :D :D
Odetta.

[quote:b5a6178908="Nagash"][quote:b5a6178908="Odetta."]
[/quote:b5a6178908]

Po prostu muszę sie zapytać: CO JEST TAKIEGO STRASZNEGO W GOŁĘBIU????????? :twisted:[/quote:b5a6178908]
Są okropne! I ślepe... Zawsze, kiedy idę lub wracam ze szkoły chmara gołębi się zwyczajnie na mnie rzuca! Podrywają się do lotu i pędzą prosto w moją twarz, jakby chciały wydziobać mi oczy i ja się zawsze muszę schylać przed ich atakiem... Brrr... No i zawsze tak straszą gwałtownymi ruchami, jeszcze tak paskudnie gruchoczą...
A co do koni, to to chyba nie jest dobry znak, bo czytałam wczoraj, że jak takiej dziewczynie śniły się właśnie konie, to ktoś umierał... :shock:
Gajosek

Post autor: Gajosek »

Ależ ciekawy temat :).
Dorzucę własne 3grosze jak tylko zapoznam się z Waszymi "dziwactwami" :).
ODPOWIEDZ