Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Minarei

Post autor: Minarei »

[quote:8b6a71bf67]Czy ktoś z was czyta kryminały?
Ja zaczęłam czytać niedawno Agatę Christie i na razie zapowiada się b. dobrze ^^[/quote:8b6a71bf67]

jak na razie przeczytałam 50 jej kryminałów i jak dla mnie ona jest genialna. Najbardziej podoba mi się, i tu chyba nikogo nie zdziwię, 10 murzynków vel. żołnierzyków,. Ta książka to mistrzostwo !

Natomiast ostatnio czytałam tektonikę uczuć Schmitta. Gorąco polecam, bo książka daje do myślenia i jest naprawdę fantastyczna.

No dobra. Koniec reklam. :D
dusia

Post autor: dusia »

Wszyscy piszą o powieściach,a mi z nadmiaru wolnego czasu przyszło na myśl się dokształcić i czytam namiętnie podręczniki do fizyki, informatyki i innych inżynierskich spraw :D
Qna

Post autor: Qna »

Najbardziej lubię fantastykę (J.K.Rowling , Tolkien) , wszystkie książki Meg Cabot (przepraszam, jeśli źle napisałam) , 'Wędrujące Dżinsy' , 'Zaczarowane baletki' , 'Whisper-Nawiedzony dom' ... ogólnie jestem molem książkowym :D
kfviatek

Post autor: kfviatek »

a ja polecam Wojciecha Cejrowskiego, ma przegenialny dar opowiadania o swoich wyprawach..
'GRINGO wśród DZIKICH PLEMION' super książka!
Siunia

Post autor: Siunia »

[quote:8851af9d01="kfviatek"]a ja polecam Wojciecha Cejrowskiego, ma przegenialny dar opowiadania o swoich wyprawach..
'GRINGO wśród DZIKICH PLEMION' super książka![/quote:8851af9d01]
Zgadzam się z Tobą w 100 procentach! Cejrowski pisze wspaniałe książki.
A moje najnowsze odkrycie to "Król złodziei" Corneli Funke. Przypadła mi bardzo do gustu ze względu na to, że akcja toczy się w Wenecji... Ogólnie wszystkie ksiązki Cornelii Funke są ciekawe. Niektórych może razić, to że są troszkę dziecinne, ale mimo to warto je przeczytać.
abeille

Post autor: abeille »

"Gringo..." dostalam na gwiazdke, swietna ksiazka, lekka, pelna humoru. polecam.
Wczoraj skonczylam 3t. Achaii (Andrzej Ziemiański). Genialna ksiazka, ostatnia czesc moim zdaniem najslabsza, natomiast 2 tom mnie zachwycil. Jako ze lubie fantastyke, polecano mi takze ksiazke "Rapsodia", ale nie jestem nia zachwycona, podobno akcja sie rozkreca w kolejnych tomach, ale nie potrafie zdobyc 2. Nigdzie nie ma :-(
Columbina

Post autor: Columbina »

A czytał ktoś "Zmierzch" Stephenie Meyer? I dalsze części tej książki?
Jestem zafascynowana filmem i zbieram się do kupienia książki... Czy książka jest lepsza od filmu?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Czytałam wszystkie książki po 3 razy :)
Super.
Książka o wiele ciekawsza i lepsza niż film ;]
Susanna

Post autor: Susanna »

Ja ją czytałam to jest boska książka można powiedzieć że nią żyje :D Tyle że na filmie Edward nie jest taki jakiego sobie wyobrażałam...
Columbina

Post autor: Columbina »

Ja właśnie dzisiaj zakupiłam w empiku pierwszą część i korci mnie, żeby czytać, a tu uczyć się muszę... :(
ODPOWIEDZ