nie przesadzajmy, 'na tyle lat treningu', a np. tancerki Balanchina to na dzisiejsze standardy to jak myslicie by wygladaly? Susanne Farell, Le Clerque, i inne. A u nas Margot Fonteyn? Nawet by do corps sie pewnie nie dostala... Bylot o dyskutowane juz wiele razy - technika baletowa tez sie zmienia, rozwija, zwracano uwage na inne rzeczy.
A ponadto na filmie podanym przez Torina ona tanczy przeciez po 7 latach przerwy!!
[quote:f02b82d690="Joanna"]Bylot o dyskutowane juz wiele razy - technika baletowa tez sie zmienia, rozwija, zwracano uwage na inne rzeczy. [/quote:f02b82d690]
Tak a propos znalazłam taki filmik:
[URL]http://pl.youtube.com/watch?v=aQxNYVFY-WQ[/URL]
No pięknie pięknie :)
Jeszcze jakby tegorocznemu operatorowi nie trzęsły się tak łapy to by już w ogóle suuuper było ;)
I moja ulubiona Esmeralda jest - i to tylko kapeczkę pozasłaniana paluchami :P
Ale fajnie, że zdecydowałaś się jednak na zamieszczenie ich w necie, buźka mi się cieszy !
[quote:c3ba8328e0]przy przekątnej uginasz minimalnie kolano czy lecisz na prostej? [/quote:c3ba8328e0]
na prostej, może uda mi się wrzucic lepsze video ale jeszcze nie wpadlo mi w rece.
Dziekuje w kazdym razie wszystkim ktorym sie podoba;)
Wszystkie wariacje podobają mi się bardzo (!), ale chyba tą najładniejszą dla mnie jest Gamzatti, bo oprócz pięknego tańca Bajaderki jest jeszcze ta cudowna muzyka :) I jeszcze to developpe w obrocie [nie jestem pewna... czy tak to się nazywa ??] ...
A tak nawiasem mówiąc- Bajaderko, ja mam jeszcze nagrania, ale czy lepsze, to nie wiem.