pstrykajacy kręgosłup, biodra i inne części ciała
Byłam u lekarza... od czego tu zacząć... jeśli chodzi o przyczyny to być może wywowane jest to umnie tym że 6 lat nosiłam różne aparaty ortodontyczne i moja szczęka znacznie zmieniła kształt, potem moje niepochamowane zucie gumy, które zpowodowało to że mam "przerost mięśnia skroniowo zuchwowego :/yyy Doktór powiedziała, ze przyczyn nie da sie jednoznacznie określić, bo jest to schorzenie bardzo indywidualne - u kazdego przebiega inaczej... w wyjątkowych przypadkach wykonuje sie zabieg wszczepienia jakiejś "mazi" do stawów żuchwowych... (uuuuuu) Ja nazazie dostałam skierowanie na prześwietlenie i zalecenia: nie żuć gumy, nie otwierac szeroko ust, starać się gryźć pokarm zebami trzonowymi a nie przednimi (yyyy), nie wolno mi zaciskać zebów no i jak wiadomo wysuwac szczeki do przodu i jeszcze tam pare takich głupot juz nie pamietam dokladnie.... a i jeszcze nie spać na brzuchu :/ (<- niewykonalne) do niektórych sie zastosuje bo nie chce miec zadnego zabiegu :/ po co ja wogóle szłam.....:? :( :cry: :evil:
[quote:dd94e0778c="Goosia"]Byłam u lekarza... od czego tu zacząć... jeśli chodzi o przyczyny to być może wywowane jest to umnie tym że 6 lat nosiłam różne aparaty ortodontyczne i moja szczęka znacznie zmieniła kształt, potem moje niepochamowane zucie gumy, które zpowodowało to że mam "przerost mięśnia skroniowo zuchwowego[/quote:dd94e0778c]
Nosilas staly aparat ortodontyczny czy takie na noc?
Nosilas staly aparat ortodontyczny czy takie na noc?
-
Tranquility
nosiłam dwa stałe i dwa zciągane :/ a teraz mam przez to problemy :/ nie wiem czy to dobrze, że poszłam, bo jeśli prześwietlenie coś wykaże to bede miala problem...
Mam pytanie dotyczące rozciągania - aby wyprostować nogę na stojąco na 180* to mam bardziej ćwiczyc skręt kręgosłupa czy bardziej wykręcenie nogi?? :roll:
Mam pytanie dotyczące rozciągania - aby wyprostować nogę na stojąco na 180* to mam bardziej ćwiczyc skręt kręgosłupa czy bardziej wykręcenie nogi?? :roll:
-
czekoladka