? Złamane ? pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
gonia

Post autor: gonia »

echh, jeśli będą bardzo twarde, to ja może na razie zostanę przy zamrażarce...

a jest jakiś inny sposób naprawienia (żeby po naprawie pointy nie były tak twarde)? czy te płytki dają się w jakiś sposób rozrobić?
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

dość trudno jest rozrobić, ja właśnie takie miałam i było mi niewygodnie w nich bo po pierwsze jest wtedy grubsza podeszwa ale zawsze możesz spróbować jednak zawsze lepiej kupić nowe gdyż w takich masz poprostu jakby prosto i może ci się coś stać, ale w konieczności możesz w czymś taki ćwiczyć chociaż nie jest to najwygodniejsze wyjście
gonia

problem w tym, że moja mama już mi zapowiedziała, ze kupi mi pointy po swoim trupie, że mogłam pomyśleć wcześniej, ze się 'tak szybko' złamią i wogóle... a moja mama nie jest osobą, którą można przekonać... :( więc kombinuję, jak się da...
śnieżka_balerina

acha, a jaki masz model?? Ewentualnie możesz użyć tych wkładek, może tobie będzie w nich dobrze
gonia

sansha soprano (już o tym pisąłam na poprzedniej stronie :) )
śnieżka_balerina

kojarze, moja koleżanka ma dokładnie takie same no i są to bardzo miekkie pointy, no to zamów sobie tą wkładke :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Może spróbuj zrobić sama jakieś takie wkładki... np. z grubaśniego kartonu, albo czegoś...
Tak ogólnie to nie ma jakiś na prawdę skutecznych sposobów na naprawienie point. Jak sie złamią to trzeba kupić nowe... tyle...
gonia

słuchajcie... chcę zamówić sobie te wkładki sanshy do złamanych point, ale nie jestem pewna, czy one na 100% nadają sioę do modelu soprano? pisąłam e-maile do psch, ale jakoś tak okrętnie mi odpowiedzieli, że 'skoro to jest ta firma to zapewne pasuje do wszystkich modeli'...
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Mam pytanie a dlaczego pointy się łamią? Od czego?
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Od ćwiczenia. Niszczą się tak jak wszystko... Podeszwa pod naporem podbicia, w którymś momencie nie wytrzymuje i się łamie.
ODPOWIEDZ