Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?
moment to ty wogóle chodzisz na jakies zajęcia? czy tylko rozciągaszsie wdomu ? nobo to jest zasadniczaróznicarozciągać się pod okieminstruktoraa sama.Mam dla ciebie dobrecos.no bo sluchaj w warszawskiej osb 6 kwietniajest dzień otwarty to przyjdz i zobacz czy ci sie podoba , jakiesa wymagania do osb na twoim poziomie itp...
co ty na to xd
co ty na to xd
-
Baletnica143
Hej. :)
Wiecie może coś na temat "powtarzania" klas w OSB? Czy to jest w ogóle możliwe? Chodzi mi o to, że np. ktoś idzie do OSB, kto chce zdawać do starszej klasy. I czy mogą go przyjąć załóżmy do klasy niżej? Ja chcę w tym roku zdawać do V, ale nie wiem czy jestem na wystarczająco wysokim poziomie. Myślicie, że zgodziliby się przyjąć mnie do IV klasy, gdyby stwierdzili, że mam dobre warunki itp. i jestem na poziomie IV?
Wiecie może coś na temat "powtarzania" klas w OSB? Czy to jest w ogóle możliwe? Chodzi mi o to, że np. ktoś idzie do OSB, kto chce zdawać do starszej klasy. I czy mogą go przyjąć załóżmy do klasy niżej? Ja chcę w tym roku zdawać do V, ale nie wiem czy jestem na wystarczająco wysokim poziomie. Myślicie, że zgodziliby się przyjąć mnie do IV klasy, gdyby stwierdzili, że mam dobre warunki itp. i jestem na poziomie IV?
Czasami jest tak, że w miarę możliwości nowy uczeń może chodzić na zajęcia młodszej klasy, ALE ciągle jest w swojej klasie rocznikowo (lub np. chodzi na 2 lekcje baletu dizennie), ale to raczej rzadko się zdarza. Zazwyczaj trzeba iść ze swoim rocznikiem.
Btw. jedna klasa to jeszcze nie jest jakaś ogromna różnica, z czasem nadrobisz. Jednak zazwyczaj nowe osoby, które idą do OSB do starszej klasy a wcześniej nie miały profesjonalnego treningu muszą nadrobić o wiele więcej niż 1 klasę. Często biorą lekcje indywidualne, dodatkowe itd.
Powodzenia:)))
Btw. jedna klasa to jeszcze nie jest jakaś ogromna różnica, z czasem nadrobisz. Jednak zazwyczaj nowe osoby, które idą do OSB do starszej klasy a wcześniej nie miały profesjonalnego treningu muszą nadrobić o wiele więcej niż 1 klasę. Często biorą lekcje indywidualne, dodatkowe itd.
Powodzenia:)))
-
Baletnica143
-
Baletnica143
Trzeba trochę umieć. Wiadomo to nie jest klasa, do której aby się dostać trzeba wszystko dobrze robić, ALE poziom jest już jako taki.
Próbować zawsze warto jeśli Ci zależy. Akurat to czy tańczy się od dziecka czy nie to zupełnie bez znaczenia.
Każdy przypadek jest zupełnie inny, nie ma wytycznych:-)
A jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Próbować zawsze warto jeśli Ci zależy. Akurat to czy tańczy się od dziecka czy nie to zupełnie bez znaczenia.
Każdy przypadek jest zupełnie inny, nie ma wytycznych:-)
A jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
-
Baletnica143