Podziel się tym ze wszystkimi...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Super! Miłego tańcowania :mrgreen:
Spidi

Post autor: Spidi »

dzieki :smile: jutro pierwsza proba, mam tez przyjsc na probe choru osluchac sie z repertuarem,oby mi nie kazali czegos zaspiewac,bo moim glosem mozna kisic kapuste :?
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Powodzenia! Nie wiem jak jest teraz, ale podobno kiedyś nie brakowało podstaw klasyki na próbach :)
Spidi

Martini,byly dzisiaj z klasyki skoczki,przerabianie pozycji przy drazku,ogolnie bardzo mi sie podobalo :wink: dosc lakoniczna odpowiedz,ale dopiero co wrocilam a bujam sie dzis po swiecie od 5 rano wiec srednio jestem rpzytomna :wink:
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

[b:49ec8b787b]Spidi[/b:49ec8b787b], Byłam na jednej próbie tam chóru i baletu. Wspaniali ludzie i nauczyciele. Mam tam kilku moich dobrych znajomych. Ja jeszcze do lipca zobowiązałam się tańczyć w moim macierzystym zespole, ale już od września przechodzę do "Katowic", więc się spotkamy ;)
Spidi

Shecharchoret, ale Ty dluzej tanczysz wiec napewno trafisz do starszej grupy a ja przez dlugie lata z mlodszej sie nie wygrzebie :smile: jednak spotkac sie spotkamy napewno,chociazby na probie choru,takze do zobaczenia :mrgreen:
Katerina

Post autor: Katerina »

[quote:88d7aa30df="nutriaa"]Kategoria solo:

http://www.youtube.com/watch?v=b9hNJX18P7E
Balet zaczyna się gdzieś około połowy.

Wygrał JAST, czego musze powiedzieć spodziewałam się już bez oglądania.
Kojarzy ktoś tą dziewczynę? Dałabym sobie gumki od baletek odciąć, że ją u państwa Abesadze widziałam.
[/quote:88d7aa30df]

Zgadza się, dziewczyna która zajęła pierwsze miejsce uczy się u p. Abesadze ;)
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

[b:a9ee0ce8b1]Spidi[/b:a9ee0ce8b1], Zanim trafię do grupy starszej (o ile, bo to, że długo tańczę, nie znaczy, że dobrze ;)) będę musiała przetańczyć z pół roku pewnie w młodszej. Napisz jak się podobało na pierwszej próbie? Jak wrażenia? ;)
Spidi

no to tak-bylo bardzo sympatycznie :smile: proby sa we wtorki i czwartki, podobno we wtorki nie ma spiewu,zobaczymy. proba rozpoczyna sie od ustawienia tancerzy w kolo,w srodku biega nauczycielka i pokazuje co nalezy robic,trwa to dosc dlugo,wszyscy zdaza sie spocic,tempo jest szybkie,bardzo zywilowo-podoba mi sie :wink: nastepnie cwiczenia rozciagajace przy 'drazku' a potem skoczki. nastepnie po przekatnej rozne rozniste obroty(moja pieta achillesowa :x ) wszystko dzieje sie bardzo szybko,tzreba lapac w lot. potem przez dlugosc sali kroki taneczne. nastepnie zaczely sie cwiczenia ukladow-na probie byli tez ludzie tanczacy po kilka lat,oni byli pierwsza grupa a grupa mlodsz tanczyla to samo z tylu,ja w tym czasie siedzialam,bo i nie znalalam ukladow ani nie mialam partnera :wink: jakis czas pozniej jedna dziewczyna musial juz isc,wiec zwolnil sie chlopak do pary dla mnie.byl fajny,mowil mi co mam robic,bo ja juz sama nie wiedzialam jak to wszystko ogarnac,na co sie patrzyc i z kogo brac przyklad :mrgreen: potem facecie mieli przerwe i dziewczyny( w tym i ja) zatanczyly maly ukladzik. i koniec.jednym slowem-bylo git :mrgreen:
ODPOWIEDZ