You Can Dance 2

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
gim-dance

Post autor: gim-dance »

[quote:21881477fc="aankaa_baletnica=)"]Oj nie... Ida na pewno nie była taka słodka. Ida wg. mnie zachowywała sie o wiele dojrzalej. W ogóle Idę lubiłam i podobało mi się jak tańczy. Za Żanetą nie przepadam... Jakoś tak chyba po prostu... Tańczy w sumie też tak normalnie, nie jakoś nadzwyczajnie. Ale jak już kiedyś pisałam dopóki ona się nie odzywa to jest w miarę ok, ale jak zacznie gadać to mnie wkurza niesamowicie... Takie moje odczucia, a to, że ją promują wypadkiem to rzeczywiście nie jej wina.[/quote:21881477fc]

więc powiem tak... na castingach dostaje się ankiety, w 1 z nich jest pytanie "jaki jest twój największy życiowy problem" - każdy normalny człowiek domyśłi się po co im to. I w tym miejscu następuje wybór:
a) jeżeli mam się dostac do programu, to dzięki temu jak TAŃCZĘ (nie wpisuje problemu)
b) chce sie tam dostac za wszelką cenę (wpisuję)

Kwestia priorytetów. Jedno male pytanie, a może wiele powiedziec o człowieku.
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:ad16ce18a9]Co jak co, ale w modernie jest bardzo dobra.[o Żanecie][/quote:ad16ce18a9]

Chyba zartujesz?! Jest sprawna fizycznie, umie zrobic pare trudniejszych elementow, i na tym sie konczy - nie ma zadnych jakosci ruchowych, oprocz jakiejs dziwnej maniery (mam na mysli wykonywane gesty, wykonczenie ruchu, itp.), ktora mnie osobiscie kojarzy sie z jakims showdance czy czyms takim.

Milla mnie troche denerwowala - oczywiscie nie jej wina, po prostu nie do kazdego przemawia tak silna osobowosc. Dla mnie ona na scenie byla zbyt meska, brak jej bylo subtelnosci, no i imho 'przegrywala' bardzo (tzn. za mocno grala, przerysowywala, przez to, co tanczyla dla mnie w dueach bylo sztuczne). Natomiast ostatnia jej solowke uwazam za bardzo udana - cala ta swoja energie spozytkowala na swoje cialo, na rozne jakosci ruchowe w jednym krotkim solo, a nie na zbytnie granie swoja twarza, mina.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:202a9a629d="Joanna"]Cytat:
Co jak co, ale w modernie jest bardzo dobra.[o Żanecie]
[/quote:202a9a629d]ten modern w ycd ma nie wiele wspolnego z prawdziwym rasowym modernem

[quote:202a9a629d="gim-dance"]więc powiem tak... na castingach dostaje się ankiety, w 1 z nich jest pytanie "jaki jest twój największy życiowy problem" [/quote:202a9a629d]o ile pamietam tam jeszcze raz sie przewija jakies pytanie odnosnie problemów jakie sie napotyka w zyciu
lusiak

Post autor: lusiak »

[quote:2fe722fd92]miałam okazje oglądac Kornele na żywo i rzeczywiście są rewelacyjne. Ale ich siła moim zdaniem jest w zespole, w tym, ze wykonują wszystko idealnie równo. Widzialam tez pare z nich tanczących solo i wtedy nie robily juz na mnie specjalnego wrazenia. [/quote:2fe722fd92]
zgadzam sie zupełności. bo one tam nie robią jakiś mega super trudnych elementów. ich mistrzostwo leży właśnie w tej równości. każda osobno już nie zachwyca.

co do Żanety i Idy. zgadzam się z większością. Ida była duuuużo dojrzalsza. i zdecydowanie techniką powala Żanetę. i chociaż sama Idy nie lubiłam, to trzeba jej przyznać, ze tańczyć to ona umie (nie wszystko, ale nikt nie tańczy wwszystkiego. w swojej technice jest okej. ) :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

Ida rzeczywiscie bardziej sie ksztalcila w kierunku tanca, Żaneta to nie jest takie dziecko, ma 18 lat a kreuje sie na taka mala dziewczynke, ja jej nie zarzucam ze jest mloda bo jest praktycznie w moim wieku ale ze robi z siebie jeszcze bardziej infantylna
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Hmmm, ja i tak się nie przekonuję do waszych wpowiedzi. Nie przepadam za Żanetą, ale nie tańczy AŻ tak tragicznie. Ma małe braki w technice, ale dla przeciętnego widza jest to niewidoczne. Moja koleżanka w klasie, która troszkę interesuję się tańcem powiedziała, że Żaneta jest bardzo dobra. Ja może nie do końca się zgadzam z tą wypowiedzią, ale widać było, że fajnie tańczy jak była w duecie z Arturem. Co do jej solówek to może są podobne, ale nie robi w kółko tego samego. Przecież jak dokładnie popatrzeć to każda się trochę różni...
Co do Idy - wasze zdanie, szanuje je.. ale jej z kolei ja nie lubiłam, bo uważam, że nie potrafiła się zaprezentować.
Kończę.
gim-dance

[quote:7e0f398e02="nathaliye_r"]
[quote:7e0f398e02="gim-dance"]więc powiem tak... na castingach dostaje się ankiety, w 1 z nich jest pytanie "jaki jest twój największy życiowy problem" [/quote:7e0f398e02]o ile pamietam tam jeszcze raz sie przewija jakies pytanie odnosnie problemów jakie sie napotyka w zyciu[/quote:7e0f398e02] możliwe :) tam wogóle byla masa idiotycznych pytan :)

Joanna - zalatuje showdance'm bo to jest właśnie to, co ona tańczy (w Kornelach) :)
Joanna

Post autor: Joanna »

No prosze, czyli trafilam (ten showdance to rzucilam tak ot) ;)
Ale ok, niech sobie tanczy, tylko czemu ona tanczy showdance w YCD w modernie?...
gim-dance

a to juz jest chyba pytanie do niej :D moze dlatego, ze tancząc to cale zycie, ma tak silne nawyki, ze nie umie sie ich wyzbyć w innych technikach? :roll:
lusiak

Post autor: lusiak »

ja tych drobnych braków u Żanety często nie widze. ale przeszkadz ami u niej to że zawsze ma tak szeroko nogi postawione. nie łączy ich....
ODPOWIEDZ