Body

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
abeille

Post autor: abeille »

dziekuje, chyba mnie przekonales zeby powolutku kompletowac stroj :-) mam jeszcze sporo czasu bo zajecia zaczynam prawdopodobnie dopiero kolo wrzesnia. niestety moja kieszen nie wyglada ciekawie bo sama finansuje sobie rozne warsztaty, wiec zaczne moze od nieprofesjonalnego, bo wiadomo ze taniej, a jakis na te warsztay musze miec. pozniej zaczne kompletowac, mysle ze dam rade :-) a co do gornej czesci stroju, to wlasciwie nie zauwazylam zeby baletnice (zwlaszcza na wystepy) nosily biustonosze... (a przynajmniej sie nie odznacza)nie przeszkadza wam to? ja bym sie czula dosyc nieswojo... a moze macie takie sportowe tylko?

[color=violet:f4a53a6688]Nie offtopować! O bieliźnie tanecznej gadamy w innym temacie, o rajstopach jest tematów aż nadto. Cz.[/color:f4a53a6688]
Czajori

Post autor: Czajori »

Stroje w sklepach z bielizną?? Masz na myśli takie bieliźniane body? nie nadaje się ze względu na zapięcie w kroku, poza tym rzadko wygląda jak nie-bielizna :wink:
julianka

Post autor: julianka »

Z lycry PRZEŚWITUJĄ to STRASZNE!!!!!!!!!!!
my mamy jasnoróżowe więc....
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Moje body z lycry prześwitywały dopiero po dłuuugim czasie używania;)
Także bez przesady.
Fakt faktem w lycrze człowiek bardziej się poci, gdyż jest mniej przepuszczalna. Kwestia indywidualnych potrzeb i narzuconych konieczności ;)
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Ja używam bawełnianego body. :)
RiRi

Post autor: RiRi »

Ja posiadam body bawełniane i z lycry, lecz kostium z lycry lepiej na mnie leży i jest milszy w dotyku jak dla mnie. : )
Bambyno

Post autor: Bambyno »

Zdecydowanie najlepszy jest bawełniany! Fajnie przylega i nie błyszczy się (czego w kostiumie ćwiczebnym nie lubię). Zresztą kostium powinien być wygodny i tancerze powinni się w nim dobrze czuć. Według mnie bawełniany jest najwygodniejszym, jaki kiedykolwiek miałam :)
Ola.K

Post autor: Ola.K »

Taaaak lycry bardzo prześwitują a po kilku praniach bardzo blakną!!! Tym bardziej że akurat my mamy koloru różowego :twisted:
Ogólnie to te stroje wyglądają jak stroje na basen...
Ale jak się kocha balet to powinno się też pokochać wszystko to co z nim związane!!!!
julianka

Post autor: julianka »

Olcia popieram!
Wystarczy popatrzeć na nas w kostiumach i już na pierwzzy rzyt oka widać, że każdy ma inny kolorek :x
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Ja mam niektóre body z lycry a niektóre z bawełny.
Z moich obserwacji lycra jest trwalsza, szybciej schnie, ładniej wygląda (ale to wiadomo-kwestia gustu), dużo wolniej traci kolor (jeśli wogóle). Niestety rzeczywiście jest trochę mniej przyjemna dla ciała, szczególnie jak jest gorąco. Za to szybciej schnie niż bawełna.

Mam też jeden kostium Capezio, który nie jest ani typową lycrą ani bawełną tylko tak jakby czymś pomiędzy i ten materiał jest idealny - przyjemny dla ciała, szybko schnie, jest dość cienki, idealny na lato, po roku nie stracił koloru ani nic, jedynie jakaś nitka poszła (w niczym to nie przeszkadza). Niestety nie spotkałam jeszcze innej firmy, która szyje z takiego materiału.

Ostatnio zamówiłam kostiumy Sanshy z bawełny. Jak dojdą to zdam relacje, bo to będą moje pierwsze jakiekolwiek kostiumy Sanshy. Sama jestem ciekawa jak bedą się sprawować:-)

Ola.K - zamawiacie kostiumy z W&T:-)?
ODPOWIEDZ