Łyżwiarstwo

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
tenebra

Post autor: tenebra »

są naprawde genialni. ogolnie na łyżwiarstwie figurowym sie nie znam wogole ale moje oko laika rowniez wylapalo mnostwo takich elementow ze... ahhh...

warto tez zauwazyc ze maja bardzo fajne stroje, a muzyka tez super, szczegolnie mi sie podoba z drugiego filmiku.
Domi

Post autor: Domi »

Też uwielbiam tą parę, a gdy rezygnowali juz ze startu w konkursach z wielkim smutkiem to przyjełam.
jak bylam młodsza to chciałam, zeby oni sie w sobie zakochali, ale podobno Marina w ogóle nic kompletnie do niego nie czuła i byłam zła, bo mnie się Gwendal szalenie podoba ;) i chciałam, żeby był szczesliwy... bo w ogóle jak byłam młodsza, to wierzyłam w te wszystkie miłosne historie prezentowane na lodzie :D
asias

Post autor: asias »

Oni są swietni! :) Ja tak jak aniaka nie przepadam za parami tanecznymi, ale na te pare moglabym patrzec godzinami ;)
Ale elementy podnoszenia faceta przez babke mi sie niezbyt podobaja.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ja najbardzie lubie pary sporttowe, taneczne minimalnie mniej...
Maron

Post autor: Maron »

[quote:6fc34509d6="Domi"]bo w ogóle jak byłam młodsza, to wierzyłam w te wszystkie miłosne historie prezentowane na lodzie :D[/quote:6fc34509d6]

ja też wierzylam w takie rzeczy :lol: :) :D ;)
Domi

Post autor: Domi »

a teraz codziennie oglądam te trzy filmiki z ich występami i nie mogę się nadziwic tej niewiarygodnej ekspresji i pięknu... ahhhhhh
jakbyktoś miał ejszcze jakieś ich układy, to proszę, niech zamieści je tutaj, żebysmy mogli się jeszcze trochę nacieszyc tym pięknym tańcem....
Czajori

Post autor: Czajori »

No właśnie, chyba każdy, kto widział Marinę i Gwendala na lodzie, myślał, że coś ich łączy w życiu prywatnym. Z tego, co wiem, to nigdy nie łączyło, oni zresztą też zawsze zaprzeczali.

Co do elmentów w których babka podnosi faceta, to wydają się być dominantą par francuskich trenowanych przez p. Muriel Zazoui, zresztą byłą trenerkę Gwendala i Marinki. Podobne wykonują Isabelle Delobel i Olivier Schoenfelder. A Gwendal chyba jest dość lekki, bo jest w ogóle drobnym facetem ([size=9:1927bd528b]niestety... :P no a Marinka też jak na łyżwiarkę była dość mocno zbudowana)[/size:1927bd528b]

A Gwendal też mi się swojego czasu baaaardzo podobał, chociaż, wiecie co? Na lodzie wygląda lepiej, niż tak "w cywilu", jak teraz, gdy pracuje dla Eurosportu (ach, nie ma to jak pięknie poruszający się facet :twisted: ).
Justi

Post autor: Justi »

http://www.shanfan.com/skating/videos/videos.html

Stąd wzięłam te filmy z Mariną i Gwendalem, a teraz jest tam jeszcze dużo innych filmów, bo przez jakiś czas strona była nieczynna. Polecam zwłaszcza obejrzenie filmów z Michelle Kwan - jest świetna !
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:207ebd03b7="asias"]A ja zawsze jezdze w skorzanych figurówkach. I innych miec nie chce :)[/quote:207ebd03b7]

i ja tez, ja też! Całe dzieciństwo co roku w zimie na stawie lub lodowisku wylanym pod szkołą ;)

A pod wszystkimi zachwytami nad Mariną i Gwendalem podpisuje się w całej rozciągłości - swietni byli!
czekoladka

Post autor: czekoladka »

uwielbiam ogladać jazde figurowa na lodzie cos wspanialego :lol:
ODPOWIEDZ