Wzrost Baletowy....

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

chciałabym miec 162 cm, spoko:Db
Justi

Post autor: Justi »

Ja mam 1.66 m, więc to chyba jest tak optymalnie. I myślę, że nie urosnę większa niż 1.70 m (na szczęście:)) chociaż kto wie...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

tak, moze kiedys przestane rosnac, ale kiedy!!!! ???? :evil:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Kasiu, nie martw się, będzie dobrze, napewno przestaniesz rosnąć!!!!!! A tak wogóle to mam pytanko: ile masz lat? ja tam chciałabym mieć 164 nawet, ciesz się że wogóle rośniesz....
Monia

Post autor: Monia »

To zależy np. czy w któymś roku nie "podskoczyłaś" strasznie w górę.... bo jak tak to w jeszcze szybszym czasie przestaniesz rosnąć :wink: myślę, że po 18 roku życia powinnaś przestać rosnąć (gdy wszystko było normalnie) ale jak pisałam to nie jest konieczne
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

no w ciagu ostatnich 2 lat duzo uroslam... ale wszyscy mi mowia ze ja ciagle szybko rosne... mam dopiero 14 lat! nie chce rosnac jeszcze 4! i co bede taka 2metrową baletnicą???? :cry:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Kasiu, nie będziesz 2-metrową baletnicą, napewno kiedyś przestaniesz rosnąć i nie dobijesz do 190:P nie przejmuj sie!!
Maron

Post autor: Maron »

[quote:1615fadd5d="Kasia :))"]no w ciagu ostatnich 2 lat duzo uroslam... ale wszyscy mi mowia ze ja ciagle szybko rosne... mam dopiero 14 lat! nie chce rosnac jeszcze 4! i co bede taka 2metrową baletnicą???? :cry: [/quote:1615fadd5d]

dziewczyny rosną do ok. 16 lub 16,5 roku życia. czasem bywa, że najpierw prawie wogóle się nie rośnie, a potem jest nagle taki skok w górę :P (jest też na odwrót, jak w przypadku kasi ;)) możesz zostać np. modelką i tańczyć w balecie!! kasy wiecej zarobisz!!

[quote:1615fadd5d="Bajaderka"]Ale podobno mała, drobna tancerka jest właśnie ok do partnerowania:D dziewczyny, szukamy facetów! :lol:[/quote:1615fadd5d]

tak bajaderko, małe jest piękne! :D

[size=7:1615fadd5d]ps. podobno panowie wolą mniejsze dziewczyny dlatego że czują sie za nie tacy odpowiedzialniejsi.. tacy... bohaterowie, ochroniacze z nich :P no ale kasiu pamiętaj, są wyjątki! [/size:1615fadd5d]
BaQś

Post autor: BaQś »

[quote:1accf7e2ef="Princess Maron"][quote:1accf7e2ef="Kasia :))"]no w ciagu ostatnich 2 lat duzo uroslam... ale wszyscy mi mowia ze ja ciagle szybko rosne... mam dopiero 14 lat! nie chce rosnac jeszcze 4! i co bede taka 2metrową baletnicą???? :cry: [/quote:1accf7e2ef]

dziewczyny rosną do ok. 16 lub 16,5 roku życia. czasem bywa, że najpierw prawie wogóle się nie rośnie, a potem jest nagle taki skok w górę :P (jest też na odwrót, jak w przypadku kasi ;)) możesz zostać np. modelką i tańczyć w balecie!! kasy wiecej zarobisz!!

[quote:1accf7e2ef="Bajaderka"]Ale podobno mała, drobna tancerka jest właśnie ok do partnerowania:D dziewczyny, szukamy facetów! :lol:[/quote:1accf7e2ef]

tak bajaderko, małe jest piękne! :D

[size=7:1accf7e2ef]ps. podobno panowie wolą mniejsze dziewczyny dlatego że czują sie za nie tacy odpowiedzialniejsi.. tacy... bohaterowie, ochroniacze z nich :P no ale kasiu pamiętaj, są wyjątki! [/size:1accf7e2ef][/quote:1accf7e2ef]

dziewczyny rosna do 16? kurde... :? :? juz nie urosne, a przydaloby sie. zeby dobic do 165cm, ech :wink: :wink:

a z bajaderka sie zgodze: male jest piekne!
ale duze moze wiecej... :D :D
Monia

Post autor: Monia »

Ja też się zgodzę z Bajaderką, ale czy to Twoja wina Kasiu, że rośniesz? :? każdy jest inny i nie jest najwyraźniej powiedziane, że Ty będziesz mała.... znam wiele dziewczyn, które narzekają z powodu niskiego wzrostu... moze w balecie jest to jakiś atut ale w innych dziedzinach to utrudnia...z resztą nie ma się co przejmować wzrostem- na pewno masz inne baardzo dobre strony (nie mówie, że jest to zła strona :lol: )- może masz lepsze warunki od innych i wyżej podnosisz nogi? :wink:
ODPOWIEDZ