Taneczny Idol. (You can dance - Po prostu tańcz)

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
michassss

Post autor: michassss »

pani maria - odpadła a taka ładna była...hmm coś widzę że szykuje nam karierę jakąś wokalną:)

moim laickim zdaniem pan piotrek był na o wiele lepszym poziomie niż pan tito chodzi mi tu głównie o wyraz bo tylko to każdy może zobaczyć a technikę już tylko bardziej wykwalifikowani chociaż wydaje mi sie ze technika u rafala troszkę kuleje ale ja sie nie znam :)

ps. teraz kurde sie zacznie bo jurorzy już nie beda mogli uchować tych ktorzy są najlepsi - teraz "najlepszych" będzie wybierać publiczka i tu będzie znaczyć najlepszy=najbardziej efektowny :( to smuci tak odszedł bardzo dobry moim zdaniem pan błażej
Di

Post autor: Di »

Tak samo obstawialam Tanc... ale niestety :( Ale cieszę się chociaż, że odpadła Maria, fakt tańczyła dobrze, ale jej gwiazdorstwo było nie do zniesienia. Jeśli chodzi o moich faworytów to Rafał Tito i Natalia :smile:
Torin

Post autor: Torin »

Ja się przede wszystkim cieszę że został Gleba. Jest na tyle inny od pozostałych chłopaków, że najbardziej było by mi go brak. Najbardziej pasuje mi jego taniec.
A jak Marii nie lubiłem to jednak trochę mi jej będzie brak. No ale ważne że jest Natalia :)

Torin
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Ja podobnie - odetchnęłam z ulgą, że w programie zostali Natalia i Gleba. Gdyby ktoreś z nich odpadło, chyba przestałabym oglądać ten program ;)
Moim zdaniem powinien odpaść Tito, sympatyczny z niego człowiek i fajnie się rusza, ale tak... po swojemu tylko. Widać że nie ma warsztatu i chyba nie bardzo wie co to znaczy lekcja tańca.
Co do dziewczyn Maria drazniła mnie swoim zachowaniem, choć teraz tak sobie myślę, że braku talentu i pewnej medialności nie można jej zarzucić. I choć Dianę daże ogromną sympatią i podziwem dla jej stylu, to nie jest dla mnie wszechstronna, a wszechstronność w tańcu cenię najbardziej. Dlatego czuję pewien dysonans.
Gleba powiedział, że chciałby jeszcze zatańczyć współczesny z Natalią - marzę by to zobaczyc, od momentu kiedy dowiedziałam się że są w parze. Tyle że w przyszłym tygodniu będą już same solówki, a więc z nici z ich wspólnego współczsnego :( jestesm niepocieszona.

Dzisiejszy odcinek podobał mi się zdecydowanie bardziej od kilku poprzednich, lepsze choreografie i ich ogólne koncepty. Wysoki poziom. I dużo serca i pasji uczestników, i takie jakby przełamywanie lodu - w końcu.

ps. i choć nie darzę Paróga ani wielką sympatią ani skrajną antypatią, to mnie dziś jednym swoim komentarzem bardzo zniesmaczył. Nie na miejscu kompletnie. Można kogoś krytykowac, ba nawet przesadzać z krytyką, ale nie w ten sposób.
Torin

Post autor: Torin »

Ja zrozumiałem tak - będą pary ORAZ każdy zatańczy solówkę. Mogę się mylić ale tak wynikało z kontekstu. Więc jest szansa że Gleba i Natalia "wylosują" współczesny :)

Torin
Maron

Post autor: Maron »

a ja trafiłam w 100% jeśli chodzi o odpadalność :P

gdyby Maciek odpadł ja bym tego programu nie oglądała - uwielbiam go od czasów przesłuchań XDDD

Kinga Rusin - ten jej strój pasował jak pięść do oka, w dodatku nie mogła się w tym tym gorsecie nawet dopiąć... :roll: a pozatym - z odcinka na odcinek, coraz bardziej debilnie prowadzi ten program...

Michał Piróg - nie wiem co powiedział w tym odcinku tak szczerze mówiąc, ale ta Wilcza czapa [którą w Szymonie Majewskim miała Joanna Liszowska i śpiewała wraz z Małaszyńskim piosenkę o odchodzeniu naszych polityków z sejmu do muzyki z "Baśki" Wilków XD] doprowadziła mnie do mega padaka XDD

Marcin Bosak - hit odcinka... cokolwiek on tam robił z Anią i Roofim :shock: to szok miesiąca :shock: co on tancerz, choreograf... czy co?

Koperta z imieniem - nie no, popsuli całą zabawę gdy kamera najechała na ręce Egurroli kamerując go od tyłu XD

a najbardziej przypadło mi do gustu locking [pierwszy utwór w tym programie narzuconym przez twórców i będącym naprawde starym hitem!!] i salsa :D

edit:
O BOZE XDDD
ANIA BOSAK XDDD
no tak to jest jej BRAT! XDDD
lusiak

Post autor: lusiak »

[quote:eca131a964="Torin"]Ja zrozumiałem tak - będą pary ORAZ każdy zatańczy solówkę. Mogę się mylić ale tak wynikało z kontekstu. Więc jest szansa że Gleba i Natalia "wylosują" współczesny :)[/quote:eca131a964]

ja też tak zrozumiałam. tyle że przecież, nie odpadła cała para, wieć beda losować nowych partnerów, wię Natalia najpierw musi wylosować Glebe, a dopiero potem jeszze współczesny...trudne zadanie, ale do zrobienia xD xD
michassss

Post autor: michassss »

co do kamila bosaka tutaj nie chodziło o to że on im doradzał jak mają tańczyć tylko pomagał im zagrać w tańcu bo taniec poza technika to zadanie aktorskie i jakaś wewnętrzna historia a nie suche kroki z dodatkiem dwóch, trzech opracowanych minek. to trzeba poczuć w sobie.
gonia

Post autor: gonia »

więc może ja:

Rusin po raz kolejny ubrana jak panienka spod latarni..... :? :evil: :x
uważam, że dobrze, że odpadła Maria [po raz kolejny-kolejny hip-hop..... no comment]
ale nie zgadzam się, że odpadł Piotr! powinien odpaść Tito, bo ani układu nie umiał, ani tańczyć nie potrafi [tylko tyle, że zrobi 3 wypracowane ruchy i ciągle staje na rękach]
Na mój gust powala Natalia, zaraz za nią jest Diana, w której lookingu faktycznie na początku było troszkę nie równo, ale tak czy siak był boski ^.^ ciągle nie mogę pojąć, jak oni tak fajnie tymi nogami ''huśtali'' na boki.
poza tym uważam, że Natalii zrobili fryzurę-masakrę. rozumiem, że to scena i w ogóle, ale wyglądała w niej, delikatnie mówiąc, nieładnie.
komentarz Piróga na temat lookingu, że się prawie masturbują, był kompletnym D-N-E-M! wstyd normalnie i żenada....

ja zrozumiałam, że od przyszłego tygodnia tańczą już tylko solówki, nie będzie par, i będą odpadali pojedynczo.

a robienie z brata reklamy siebie jest troszkę nie na miejscu....

to samo z opiniami aktorów nt. YCD- a co miał powiedzieć taki Małaszyński czy taka Dygant? że im się YCD nie podoba...?

no i jeszcze jedno- nie spodobał mi się grupowy układ na początku. mało ruchu i takie fiu-bździu.
Czajori

Post autor: Czajori »

Zgadzam się z Drogimi Poprzedniczkami W Dyskusji :) co do Rafała - Tito. Ok, ma swój styl, nie uczył się wcześniej profesjonalnie tańca...no dobrze, więc niech wreszcie ZACZNIE!!!! Ma szansę poprawić umiejętności pod okiem profesjonalistów, a on zatrzymał się na jednej i w kółko tej samej formie ruchu. Ten program ma wyłowić najciekawszego, wszechstronnego tancerza. Rafał nie mieści się w żadnej z tych kategorii, IMHO.

Solówki Diany i Natalii nie powaliły mnie na kolana. Nie rozumiem, czemu Natalia tańczyła hip-hop, a nie np. modern, a solówki Diany są moim zdaniem strasznie do siebie podobne, a poza tym w innych stylach prezentuje się o wiele ładniej, więc może warto byłoby spróbować?
ODPOWIEDZ