Pierwsze pointy
[quote:e095177ab0="fanpirek"]witam serdecznie :)
Nie jestem prawdziwa baletnica, ale w przeszlosci uczeszczalam na zajecia baletowe. Moje nogi mialy juz kontakt z pointami, ale tak jakos sie potoczylo ze juz nie tancze... Jednak marza mi sie pointy juz od dluzszego czasu. Ot tak, zeby sobie czasem poplasac po pokoju i przypomniec jak paluszki bola i zeby na nie popatrzec :p
Jednak nie mam bladego pojacia jaki model i rozmiar powinnam wybrac? Dlugosc stopy to 225mm, dodatkowo jest dosc waska i wszystkie buty ktore nie maja wiazania, albo zapinania na paski mi spadaja (zwlaszcza eleganckie na obcasach).
Zastanawiam sie miedzy tymi modelami:
GRISHKO FOUETTE 3/3,5? X/XX? M
GRISHKO NOVICE 3/3,5? X/XX? SS
GRISHKO 2007 3,5/4? X/XX? M
Bardzo prosze o porade :)[/quote:e095177ab0]
Absolutnie nie polecam novice :shock: złamały sie po tyg!!
Grishko 2007 są świetne, a fouette nie mialam
Nie jestem prawdziwa baletnica, ale w przeszlosci uczeszczalam na zajecia baletowe. Moje nogi mialy juz kontakt z pointami, ale tak jakos sie potoczylo ze juz nie tancze... Jednak marza mi sie pointy juz od dluzszego czasu. Ot tak, zeby sobie czasem poplasac po pokoju i przypomniec jak paluszki bola i zeby na nie popatrzec :p
Jednak nie mam bladego pojacia jaki model i rozmiar powinnam wybrac? Dlugosc stopy to 225mm, dodatkowo jest dosc waska i wszystkie buty ktore nie maja wiazania, albo zapinania na paski mi spadaja (zwlaszcza eleganckie na obcasach).
Zastanawiam sie miedzy tymi modelami:
GRISHKO FOUETTE 3/3,5? X/XX? M
GRISHKO NOVICE 3/3,5? X/XX? SS
GRISHKO 2007 3,5/4? X/XX? M
Bardzo prosze o porade :)[/quote:e095177ab0]
Absolutnie nie polecam novice :shock: złamały sie po tyg!!
Grishko 2007 są świetne, a fouette nie mialam
Moje pierwsze pointy mialam z firmy AKCES. Duzo ludzi tutaj za nimi nie przpada ale powiem wam ze sa w miare OK do tanczenia. MIalam 3 rodzaje, zaczelam od tzw zerowek, potem milalam miekki oraz teraz uzywaz 2 czyli typowych.
Do tego AKCES teraz robi rozne kolory. Ja kupilam czerowne bo o nich marzylam cale zycie.
Do tego AKCES teraz robi rozne kolory. Ja kupilam czerowne bo o nich marzylam cale zycie.
Witam, chciałam się poradzić odnośnie zakupu moich pierwszych point. Dużo tutaj czytałam na ten temat i w końcu nie wiem: Grishko 2007, czy Sansha Recital? Chciałabym dodać, że moja stopa ma ok. 23cm długości i ok. 9, 10cm szerokości i w miarę dobre podbicie. I jeszcze jedno pytanie: czy mogłabym kupić je od razu przez internet, czy bez dwóch zdań muszę jechać do Wrocławia i tam kupić?
Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
-
Dolores1984
Tak jak mowi Dolores...najlepisj jedz i przymierz. Ja duzo szukalam point i nie polecam kupowania przez internet. Podam ci przyklad.....jak kupilam wkladni silikonowe to musialam pointy o 0.5nr wieksze miec bo inaczej bym stopy nie zmiescila. Z kolei kadzy producent ma inna rozmiarowke. Czasami zdzarza sie ze sa inne rozmiary w roznych modelach tej samej firmy...mowie z doswiadczenia jak kupowalam Bloch.