Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
fanpirek

Post autor: fanpirek »

Tak, dziekuje bardzo :) niestety nie mieszkam nawet w poblizu Warszawy... Predzej sie wybiore do Krakowa :)
agata31

Post autor: agata31 »

[quote:e095177ab0="fanpirek"]witam serdecznie :)
Nie jestem prawdziwa baletnica, ale w przeszlosci uczeszczalam na zajecia baletowe. Moje nogi mialy juz kontakt z pointami, ale tak jakos sie potoczylo ze juz nie tancze... Jednak marza mi sie pointy juz od dluzszego czasu. Ot tak, zeby sobie czasem poplasac po pokoju i przypomniec jak paluszki bola i zeby na nie popatrzec :p

Jednak nie mam bladego pojacia jaki model i rozmiar powinnam wybrac? Dlugosc stopy to 225mm, dodatkowo jest dosc waska i wszystkie buty ktore nie maja wiazania, albo zapinania na paski mi spadaja (zwlaszcza eleganckie na obcasach).

Zastanawiam sie miedzy tymi modelami:
GRISHKO FOUETTE 3/3,5? X/XX? M
GRISHKO NOVICE 3/3,5? X/XX? SS
GRISHKO 2007 3,5/4? X/XX? M

Bardzo prosze o porade :)[/quote:e095177ab0]

Absolutnie nie polecam novice :shock: złamały sie po tyg!!
Grishko 2007 są świetne, a fouette nie mialam
Suwak

Post autor: Suwak »

to wszystko zależy od stopy, ale uważam że przy takim 'chodzeniu po domu' nie będziesz z jakąś niewyobrażalną siłą na nie skakać, a są na tyle miękkie że nie zrobisz sobie od razu jakiejś krzywdy
aaa, i polecam kupić do nich jakieś wkładki, nawet zwykłe, materiałowe
saxa21

Post autor: saxa21 »

Moje pierwsze pointy mialam z firmy AKCES. Duzo ludzi tutaj za nimi nie przpada ale powiem wam ze sa w miare OK do tanczenia. MIalam 3 rodzaje, zaczelam od tzw zerowek, potem milalam miekki oraz teraz uzywaz 2 czyli typowych.

Do tego AKCES teraz robi rozne kolory. Ja kupilam czerowne bo o nich marzylam cale zycie.
grruszka

Post autor: grruszka »

Witam, chciałam się poradzić odnośnie zakupu moich pierwszych point. Dużo tutaj czytałam na ten temat i w końcu nie wiem: Grishko 2007, czy Sansha Recital? Chciałabym dodać, że moja stopa ma ok. 23cm długości i ok. 9, 10cm szerokości i w miarę dobre podbicie. I jeszcze jedno pytanie: czy mogłabym kupić je od razu przez internet, czy bez dwóch zdań muszę jechać do Wrocławia i tam kupić?

Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Każdą rzecz ,zwłaszcza kupowaną pierwszy raz lepiej przymierzyć ,tak jest niemal ze wszystkim. A co do modelu to forumowiczki Ci na pewno doradzą najlepiej.
saxa21

Post autor: saxa21 »

Tak jak mowi Dolores...najlepisj jedz i przymierz. Ja duzo szukalam point i nie polecam kupowania przez internet. Podam ci przyklad.....jak kupilam wkladni silikonowe to musialam pointy o 0.5nr wieksze miec bo inaczej bym stopy nie zmiescila. Z kolei kadzy producent ma inna rozmiarowke. Czasami zdzarza sie ze sa inne rozmiary w roznych modelach tej samej firmy...mowie z doswiadczenia jak kupowalam Bloch.
grruszka

Post autor: grruszka »

Skoro tak będzie najlepiej, tak właśnie zrobię, dziękuję :)
Laranda

Post autor: Laranda »

tylko że np takie pointy jak Grishko sa w jednym sklepie... A do Łodzi to nijak jest mi po drodze :/ Są chyba możliwe reklamacje?
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Dlaczego jak stoję na pointach bez żadnych wkładek ani niczego, to nie bolą mnie palce, a jak sobie czymś wypcham, to wtedy mnie strasznie bolą? :shock:
ODPOWIEDZ