You Can Dance - poprostu tańcz!

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Maron

Post autor: Maron »

ja pisałam o Ewie że jest lepsza, ale od Ilony a nie Pauliny... Ewka ani razu nie tańczyła jazzu/contemporary, no a z kolei Paulina to mało co sobie potańczyła hiphop, więc co tu jest do porównywania w takim zestawieniu :roll:

heh ja zauważyłam że w prawie każdym układzie się wyginała mocno do tyłu xD [jive z Kubą, lyrical hiphop z Aleksem, no i te jej wszystkie jazzy etc.] heh nogi wysoko nie podniesie to nadrabia przegięciem w plecach. no ale zwykle właśnie tak jest że choreografowie układają/zmieniają układy pod tancerzy właśnie co by to ładnie w tv wyglądało... bo jak tego nie robią to często jest niestety dramat i wtedy widać kto naprawde jest świetnym tancerzem, a kto tylko próbuje nim być :roll:
Ilona mi się nie podobała jeszcze na castingu, no ale cóż, sama pewnie lepiej nie umiem niż ona :roll:

a oglądał ktoś bitwę Dziewczyny vs Chłopaki?
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

No nie, to, że nie umiesz jak ona, nie znaczy, że ona to robi dobrze albo że nie możesz jej krytykować. Nie znoszę takiego głupiego: sama pewnie byś od niej lepiej nie zatańćzyła.
Oglądałam tą "bitwę" (bardzo mocno podkreślam cudzysłów), chociaż niezbyt uważnie, bo siedziałam tutaj :roll: :D, widziałam głównie same tańce - mam już dość słuchania bardzo mądrych uwag wielkich znawców, dziękuję bardzo.
Nie bardzo podobał mi się współczesny dziewczyn - było chyba za dużo osób, żeby to ładnie wyszło, bo generalnie choreografia bardzo w porządku, ale pogubiły się w ustawieniu i (głównie w partnerowaniu) było po prostu przeraźliwie nierówno. I to jest chyba jeden z największych błędów tancerza, bo jeśli jakiś laik zobaczy, że jest nierówno, od razu mu się wydaje, że wie wszystko o technice i wyrazie tego czy innego artysty :roll:.
Bambyno

Post autor: Bambyno »

A'propos "wielkich znawców". Chciałam dodać, że w YCD w jury powinny siedzieć tylko i wyłącznie osoby, które znają się na tańcu. Pamiętam, jak Mucha nie dołączyła jeszcze do jury YCD [jedynie miała taka propozycje] i w jednym wywiadzie wyznała, że nigdy nie oglądała tego programu :shock: To, że wygrała taniec z gwiazdami [swoją drogą to normalni ludzie a nie `gwiazdy] nie znaczy, że odnajdzie się w Street Dance, Jazz-ie czy Dancehall-u. Ona jedynie wyróżnia osobowość tancerza, co jest według mnie zbędne, ponieważ widz i tak sam ją dostrzeże. Być może błędnie, ale zauważy.
ebaleciara

Tak, jurorów jest tak mało (zwłaszcza porównując ich z widownią), że wstawianie do nich kogoś, kto ma zwracać uwagę na "to coś" (nie znoszę tego zwrotu! :evil: ) i na jego osobowość jest błędne. Widzowie mają decydować o tym, czy ktoś ma charakter (bo przecież ma się ten charakter chyba właśnie dla widza, nie?), a jury oceniać technikę, wyraz... A Mucha może ma jakąś minimalną wiedzę o towarzyskim, ale co ona wie o Wszystkich Innych Technikach?
Doma:)

Post autor: Doma:) »

[quotee3="Maron"]a oglądał ktoś bitwę Dziewczyny vs Chłopaki?[/quotee3]
tak oglądałam była super.Chłopaki wygrali,ich tańce były owiele lepsze:)
Maron

no bo Lichacyyy [<3] przywaliła takim układem że chłopcy po prostu musieli wygrać xD

osobiście nie podobało mi się w tańcach to że tańczyli uczestnicy ycd - szczerze nie wiem po co...
ale najbardziej mi się podobał, a raczej najbardziej mnie rozbroił Egurrola swoimi krzykami i pląsami przy flashmobie hahahaha :576:
odnośnie Egurroli - włączam dzisiaj TVN24 bo procesja szła za sprawą beatyfikacji Jerzego Popiełuszki... i nagle zaczyna gadać Agustin w małym okienku obok transmisji z ulic Warszawy, ja myśle wtf? haha i kto by pomyślał że był należał do parafii tej samej co ks. Popiełuszko, ba uczestniczył jako ministrant w jego pamiętnych mszach :shock: ładnie się wypowiadał muszę wam powiedzieć... heh ale numer :) ja w ogóle nie wiedziałam o tym, nie wiem może ja taka jakaś cofnięta jestem xD i tak... teraz pewnie będę za każdym razem dopatrywać się małego Marka Agustina gdzieśtam w tle na nagraniach jak zobaczę je w tv xD
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

nawet jest o tym napisane w wikiped, ze byl jego ministrantem :)
Maron

cóż nie widziałam tego mimo że w przeddzień beatyfikacji zaglądałam akurat w artykuł o Egurroli xD może nie było jeszcze tej informacji :576:
ebaleciara

Wow... ja też chyba jakaś cofnięta jestem, cytując Maron... pojęcia nie miałam. Ale nawet fajnie. :lol:
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

nie no "cofnięta jestem" wchodzi od dzis do mojego słownika :D
ODPOWIEDZ