Hip Hop, funky

Dyskusje poświęcone innym formom tańca (jazz, hip hop, funky, break, orientalny, ludowy, irlandzki/szkocki, rewia, etc.)
Supreme

Post autor: Supreme »

helo!
tancze hip hop od 3 lat, wczesniej przewijalam sie przez latyne i disco, w sumie 8 lat tanca...i musze powiedziec ze stal sie on czescia mojego zycia....nic innego mnie tak nie wyraza i nie pomaga przetrwac jak wlasnie taniec... :D wiem, ze wiecie o czym mowie ;) jednak wlasnie hip hop pozwala mi najbardziej wyrazic to wszystko co siedzi gleboko....
http://www.youtube.com/watch?v=_gJ6nIGO9oM&feature=related
[polecam, na dobry poczatek :D
SYJKA

Post autor: SYJKA »

ja też tańczę Hip Hop, ale to tak dla rozrywki
nathaliye

Post autor: nathaliye »

przy hip hopie tez bardzije niz przy innych stylach pauje mi okreslenie ze staje sie nie tylko tancem ale stylem zycia
Supreme

Post autor: Supreme »

zgadzam sie ;) tanczysz nie dlatego ze zyjesz tylko zyjesz dlatego ze tanczysz... :)
Natashy

Post autor: Natashy »

Ja też luuubię hip-hop! Jest taki energiczny!!
To też zależy trochę z czym nam się to kojarzy.. chodzi o to..hmm.. wiele osób jest uprzedzonych do baletu, bo kojarzy im się to z różnistymi rzeczami nie zgodnymi z prawdziwą prawdą (na pewno wiecie o co chodzi) :roll: , tak samo hh może się źle kojarzyć, np. z młodzieżą z ulicy. buntownikami, czy już nawet dalej z młodymi przestępcami (wszystko związane z ulicą), ale przecież to też nie jest prawda!
Hh uczy się w szkołach, są wyspecjalizowani nauczyciele, instruktorzy!
HH nie musi oznaczać wielgaśnych bluz z kapturem, przecież baletnice też nie chodzą po ulicach w różowych paczkach :wink:

Ja myślę, że zwyczajnie nie warto się uprzedzać, tylko warto poznawać i być otwartym na różne, nawet zupełnie inne niż balet techniki ;)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

bo tak jest, a hip hop jest oznie trudny i rozwojowy jak klasyka
Agnes

Post autor: Agnes »

Po roku chodzenia na klasyke stwierdziłam, że chciałabym poznac inne techniki taneczne i wczoraj byłam na pierwszych zajęciach z hip-hopu. I musze przyznać, ze byłam pod wrażeniem. Myślałam, że mi sie nie spodoba, ale teraz na pewno będę uczyć się dalej:)
elmo

Post autor: elmo »

Ja chodze na hip-hop jakieś 2 miesiące i to jest moje pierwsze zetknięcie w ogóle z tańcem, i musze przyznać że nie czuję tego klimatu. Jestem dość spięta jak próbuje tańczyć i strasznie sie denerwuje , ze nie załapie nigdy tego tańca. Cóż może jakaś inna technika jest mi pisana...A może ktoś poradzi jak sie rozluźnić w tańcu?
Agnes

Post autor: Agnes »

Ja się w hip-hop tak całkiem wczułam po jakimś czasie dopiero. A żeby się rozluźnić to na pewno nie można myśleć tylko o krokach, i że coś pomylisz, albo, że nie będziesz umiała czegoś zrobić. Mi pomogło właśnie myślenie, że przecież ma to być zabawa, a nie coś co mnie stresuje:)
paciamax

Post autor: paciamax »

Ja osobiście taŃczę disco przez 4 lata :) Staram się rozwijaĆ hip-hop,electro co jest bardzo pasjonUjace. Zrozumiałe jest to, że balet jest czymŚ pięknym, ale bez przesady. Inne tańce mogą odgrywaĆ także dużą role. Oczywiście nie mam nic do klasyki, jazzu ponieważ sama chodzę na warsztaty tego typu :D ale nie tylko balet jest na świecie.
A turniej to się zbliŻa u mnie we Włocławku będzie disco i hh. Sama będę taŃczyła :D Ale polecam, bo turniej jest ciekawy w listopadzie. Turniej w Żyrardowie, Brodnicy, Inowrocławiu też jest ciekawy. Byłam z grupą i zadowolenia nie ukrywam :) . Jeśli ktoś marzy o czymś więcej polecam Konin. Trzeba wysłąć płytke taneczną lub wokalną Odbywa sie w czerwcu przez 5 dni. Tego roku było świetnie : ) . Ale się rozpisałammm..

[color=darkblue:63804dc209][size=9:63804dc209]na przyszłość prosiłabym o jaśniejsze formułowanie mysli (bo tutaj wyczuwam pewne podobieństwo do strumienia świadomości)
mod.[/size:63804dc209][/color:63804dc209]
ODPOWIEDZ