Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
-
White_Odetta
Ja mam pytanie o pointy Grishko Fouette. Czy to prawda, że są one przeznaczone dla osób o wąskich stopach? Ja teraz tańczę na 2007 i do końca nie jestem zadowolona, więc zamierzałam kupić Fouette, ale boję się, że najszersze mogą być dla mnie za wąskie.
Czy ktoś by mógł te dwa modele dla mnie porównać? Z góry dziękuję
Czy ktoś by mógł te dwa modele dla mnie porównać? Z góry dziękuję
-
White_Odetta
-
Tirusia8888
Freed of London- Classic Pro. MAJSTERSZTYK! Mam je wogóle nie wyrobione a już mają ten "łuk". Jest jeszcze jedna fajna rzecz. To utwardzenie czubka kończy się dopier w połowie pointy co jet bardzo wygodne, gdyż utwardzenie nie "wżyna się" w pały palec i kostkę nad nim. A w Gloriach (Snsha) właśnie tak się dzieje. Nie są tak zwężone jak Fouette (Grishko). Mają stabilny, szeroki czubek. Jest taki jakby także hm... wysoki i jest miejsce na każdy palec
To tak ogólnie po 1 staniu w nich
Jak na razie Fouette (Grishko), Gloria (Sansha), Ovation 3/4 (Sansha) najlepsze są Freedy 
Freed Classic Wing Block
Jam mam teraz classic wing block i też je uwielbiam 
moim zdaniem są to najlepsze pointy jakie do tej pory miałam. łatwo się wyrabiają, ale jednocześnie są na tyle stabilne, że czuję się pewnie. nie są takimi "klockami", w których początkowo nie da się nic zrobić. myślałam, że to odbędzie się kosztem trwałości point, ale jak narazie dają radę i trzymają się całkiem nieźle. w ogóle wydaje mi się jakby były zrobione z całkiem innych materiałów niż np. grishki. a poza tym freedy są naprawdę lekkie i ciche. już wiem, że moim następnym wyborem też będą freedy
moim zdaniem są to najlepsze pointy jakie do tej pory miałam. łatwo się wyrabiają, ale jednocześnie są na tyle stabilne, że czuję się pewnie. nie są takimi "klockami", w których początkowo nie da się nic zrobić. myślałam, że to odbędzie się kosztem trwałości point, ale jak narazie dają radę i trzymają się całkiem nieźle. w ogóle wydaje mi się jakby były zrobione z całkiem innych materiałów niż np. grishki. a poza tym freedy są naprawdę lekkie i ciche. już wiem, że moim następnym wyborem też będą freedy