Odchyły forumowiczów :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
M.

Post autor: M. »

Hmmm... a zdarza się Wam czytając pochopnie jakiś wyraz pomyśleć w pierwszej chwili, że tam jest napisane co innego? No mi się zdarza oto przykład ewidenitnie na pierwszy rzut oka kojarzący się z baletem... albo to ja mam już obsesję :wink:
[URL=www.fotosik.pl][img:d402b00153]http://images31.fotosik.pl/8/ce9f4902071e5ab0.jpg[/img:d402b00153][/URL]
Maron

Post autor: Maron »

tak tak, mam podobnie choć przykłady nie koniecznie są baletowe xD
groteska

Post autor: groteska »

Ehhh mi sie to zdaza ciagle xD Ostatnio np zamiast woda mineralna Polaris to woda mineralna Doris... Albo kolezanka napisala, ze jest "w ciszy i spokoju" a ja przeczytalam, ze jest "w ciazy i spokoju" :P Czytalam scenariusz (chodze na kolko teatralne) i zamiast "worek zelazniakow" (takie samochodziki :P) to "worek ziemniakow"... Takie cos zdarza mi sie praktycznie codziennie :P
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Nam ostatnio polonistka tłumaczyła, że większość wyrazów których używamy na co dzień nasz mózg zapamiętuję. Dlatego czytając pierwsze kilka liter wiemy już co to za wyraz.
Być może grotesko pomyliłaś rzadko używany zwrot z dość popularnym "workiem ziemniaków" ;)
groteska

Post autor: groteska »

Hmm pewnie tak ;) Ale ciekawe jest rowniez to, ze wystarczy, aby na poczatku i na koncu wyrazu byla wlasciwa litera, w srodku moga byc zas pomieszane - a i tak odczytamy ten wyraz bez specjalnego zastanowienia :P Moze to ma cos wspolnego z tym wlasnie :P

Chyba offtopujemy troche :P
ladybird

Post autor: ladybird »

A ja nie lubię, gdy ktoś mi mówi, że jestem chuda :/
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:f9d08dd9d3="groteska"]Hmm pewnie tak ;) Ale ciekawe jest rowniez to, ze wystarczy, aby na poczatku i na koncu wyrazu byla wlasciwa litera, w srodku moga byc zas pomieszane - a i tak odczytamy ten wyraz bez specjalnego zastanowienia :P Moze to ma cos wspolnego z tym wlasnie :P [/quote:f9d08dd9d3]

ostatnio to sprawdzalam i sie zgadza :D
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

[quote:487b3e8358="ladybird"]A ja nie lubię, gdy ktoś mi mówi, że jestem chuda :/[/quote:487b3e8358]

Mi to mówi 5 osób minimum codziennie ;| i strasznie mnie to denerwuje ;////
kosssela

Post autor: kosssela »

Mnie bardzo denerwuje jak inni narzekaja na moj brak czasu- balet robi swoje ;)

A taki moj prywatny odchyl to uwielbiam bawic sie rozgrzanym woskiem i nagrzana swieczka ogolnie :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

ja tez sie lubia bawic swieczka i woskiem, naciskac i robic dolki, albo czekac az zastygnie na reku
bardzo tez lubie zapach benzyny i dymu ktory sie robi w Teatrach (zawsze podchodzilam do tego urzadzenia i wachalam :D )
ODPOWIEDZ