Gimnastyka artystyczna/sportowa
-
.:Odylia:.
[quote:51dceb5658="Princess Maron"]
ale powiedźcie mi jak te hulahop wędruje spowrotem... :roll: bo ja chyba niedowidzę :shock:
[/quote:51dceb5658]
obręcz jak już :wink: to jeden z najprostszych elementów-trudniejsze tutaj jest wyliczenie kiedy obręcz wróci żeby można ją było jeszcze nogą "wysłać" w górę :roll:(zreszta zdaje sie ze ten uklad tez juz kiedys komentowalismy)...a co do rozgrzewek to potwornie nie podobają mi się wtedy ręce gimnastyczek no ale wytłumaczenie proste-zazwyczaj coś w nich mają...
ale powiedźcie mi jak te hulahop wędruje spowrotem... :roll: bo ja chyba niedowidzę :shock:
[/quote:51dceb5658]
obręcz jak już :wink: to jeden z najprostszych elementów-trudniejsze tutaj jest wyliczenie kiedy obręcz wróci żeby można ją było jeszcze nogą "wysłać" w górę :roll:(zreszta zdaje sie ze ten uklad tez juz kiedys komentowalismy)...a co do rozgrzewek to potwornie nie podobają mi się wtedy ręce gimnastyczek no ale wytłumaczenie proste-zazwyczaj coś w nich mają...
-
drCoppelius
Bessonova rzeczywiście ślicznie, właśnie dlatego najbardziej lubie ukrainki, bardzo dobrze umieją łączyć i technikę i taniec, dzięki czemu układ nie jest taki nudny jak w przypadku innych zawodniczek....
Borsukowa i Olga Gontar też mi sie bardzo podobały, choć widać że wtedy obowiązywały jeszcze stare przepisy...i ta końcówka Borsukowej :shock:
Borsukowa i Olga Gontar też mi sie bardzo podobały, choć widać że wtedy obowiązywały jeszcze stare przepisy...i ta końcówka Borsukowej :shock:
[quote:9c7ded8cc3="drCoppelius"]Bessonova rzeczywiście ślicznie, właśnie dlatego najbardziej lubie ukrainki, bardzo dobrze umieją łączyć i technikę i taniec, dzięki czemu układ nie jest taki nudny jak w przypadku innych zawodniczek....
Borsukowa i Olga Gontar też mi sie bardzo podobały, choć widać że wtedy obowiązywały jeszcze stare przepisy...[/quote:9c7ded8cc3]
ahh przedtem to wtedy neoklasyka byla... :roll: mogło tak zostać!
u gimnastyczek najbardziej podobają mi się nogi :) aah ten przeprost i świetnie półpalce!
a zakonczenie Borsukowej mi sie nie podobalo... :?
Borsukowa i Olga Gontar też mi sie bardzo podobały, choć widać że wtedy obowiązywały jeszcze stare przepisy...[/quote:9c7ded8cc3]
ahh przedtem to wtedy neoklasyka byla... :roll: mogło tak zostać!
u gimnastyczek najbardziej podobają mi się nogi :) aah ten przeprost i świetnie półpalce!
a zakonczenie Borsukowej mi sie nie podobalo... :?
-
drCoppelius
[quote:c533baf229="sisi"]no cóż ale dobrze ze zauważasz princess ze to w końcu "układ" i to gimnastyczny - ja bym tego tańcem nie nazwała. są elementy taneczne ale do neoklasyki to wszystkim paniom daleko, brak tu elegancji ruchu - co z tego ze mają szpagat 300 stopni?[/quote:c533baf229]
cóż, akurat układ Borsukowej (czy jak ona się tam nazywa) neoklasyką nie jest, ale jak czasem tak widziałam te stare układy gimnastyczne, nawet przypominały... :P
a naprzykład svetlana zakharova? jest świetnie rozciągnięta, a gracji jej nie brak ;)
cóż, akurat układ Borsukowej (czy jak ona się tam nazywa) neoklasyką nie jest, ale jak czasem tak widziałam te stare układy gimnastyczne, nawet przypominały... :P
a naprzykład svetlana zakharova? jest świetnie rozciągnięta, a gracji jej nie brak ;)