Forumowe korepetycje baletowe

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

ooo... a to pytanie z innej beczki :smile:
Myślę, że trzeba się ,,wgryźć" w rolę, wczuć w postać itp.
Ja zawsze w myślach sobie dorabiam scenariusz i to, co chciałabym powiedzieć, pokazuję twarzą :wink:
lj

Post autor: lj »

Do tego co napisała [bfb]Georgia~[/bfb], dodałabym połączenie postaci z muzyką, jakby zinterpretować i wczuć się w muzykę mając na uwadze cechy postaci.
love_chocolate

Post autor: love_chocolate »

Tak troszkę odbiegając od tematu. Czy wytłumaczy mi ktoś, jak robi się flic flac?
Z góry dziękuję :smile:
Katia

Post autor: Katia »

A wiesz mniej więcej jak ono wygląda? Bo jak wiesz, to oszczędzi to troche tłumaczenia;p
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Poleccie jakies skuteczne cwiczenia na miesnie nog zeby podniesc na 180 i zeby miec kaloryfer.

Wloskie fouette po grand obkreca sie do attitude o 180 i znow czy jakos inaczej?
doosek7

Post autor: doosek7 »

Na nogi myślę że nawet ćwiczenia Mel B (10 minutowy trening nóg) mogłyby pomóc bo ich zadaniem jest wzmocnić mięśnie i ujędrnić :) http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-na-plaski-brzuch/plaski-brzuch-w-tydzien/ mimo tego, że są to ćwiczenia na płaski brzuch w tydzień, one bardzo ładnie kształtują mięśnie brzucha w bardzo szybkim czasie. Jak chcesz możesz też wykonać 10 minutowy trening brzucha Mel B. Naprawdę czuć po tym że się coś robiło :D
peterliang

Dostarczamy wszystkie rodzaje Bielizna hurt

Post autor: peterliang »

jeśli potrzebujesz rozmiar [url=http://www.citysexylingerie.com/]Clubwear plusa przykład sukienki[/url], patrząc na suknie, które podkreślają swoje najprostsze cechy organizmu. Wiele sukienki są style wyposażenia, a także mocno, ale można też dostać strój, który przechowuje luźno na naszych ciałach. Można również znaleźć ubrania, które akcentują linię klatki piersiowej, jeśli piersi są jednym z Twoich cech bardzo najlepszych również. Tymczasem, jeśli szukasz buty lub buty, może trzeba zdecydować się na ogromnych butach szerokości lub buty dla relaksu. To samo w odniesieniu do butów, szczególnie jeśli buty, które chcesz są wspólne wysokie lub starsze, nie są buty lub buty z unikalnymi szerokich szerokościach do zapewnienia, że są wygodne i na pewno nie ruchy są ograniczone.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Dawno nikt i nic nie pytał, więc ja zacznę...
Otóż za nic nie mogę zrobić ładnego penche. Co może pomóc? Ćwiczenie ponadszpagatów?
I potrzebuję parę ćwiczeń na gibkość pleców :smile:
balletlover

Post autor: balletlover »

Żeby zrobić penche trzeba przede wszystkim duuużo się rozciągać. Możesz ćwiczyć penche przy ścianie, tzn zakładasz jedną nogę na ścianę i dociskasz, cos takiego jak na tym zdjęciu:

http://images.ak.instagram.com/profiles/profile_14323242_75sq_1381384994.jpg

Sory, że takie małe, nie mogłam znaleźć większego. :/ Ćwiczenie ponadszpagatów też powinno pomóc :)
Celebrindal

Post autor: Celebrindal »

Mam okropny problem ze zrobieniem grand plie w drugiej pozycji... Prawie wcale nie różni się od demi, po prostu nie mogę zejść niżej bez odrywania stóp. Ktoś wie może, dlaczego tak się dzieje? I co mogę z tym zrobić? :)
ODPOWIEDZ