Dzień z życia baletnicy

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Nagash

Post autor: Nagash »

Na twoim miejscu nie sugerowałbym się zbytnio filmem "Czarny Łabędź" (chociaż widać że odcisnął na tobie swoje piętno) bo jak to mówią to jest film "na motywach". Lepiej obejrzyj sobie jakiś dokument :P
Wolverine1976

Post autor: Wolverine1976 »

Zamówiłem już książkę/autobiografię Olgi Sawickiej - mam nadzieję na ciekawą lekturę:-)
Nagash

Post autor: Nagash »

to zamów też "Ja, Maja Plisiecka" :wink: (skończmy ten off bo to nie ten dział :D )
Wolverine1976

Post autor: Wolverine1976 »

ok. dzięki za podpowiedź:-)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:1a7d93b427="Wolverine1976"]myślałem, ze ktoś kto się za to bierze na serio to popada w mniejszy lub większy "fanatyzm" i coś takiego jak odpuszczanie treningów w czasie wakacji to nie do pomyslenia...[/quote:1a7d93b427]
Jest sporo tancerzy zawodowych, którzy nie mają żadnego fanatyzmu tylko jeden wielki marazm. Film to film, a życie to życie. Tak jakby zrobili film o nauczycielce, która jest fanatykiem swojej pracy, to przecież bys nie pomyślała, ze wszystkie nauczycielki sa zapatrzone obłędnie w swoją prace, przeżywają ją i maja powołanie. Tak jest też z tancerzami. Wielu jest nie za bardzo zadowolonych ze swojej pracy, wielu ma żale do tego zajęcia, generalnie jakby zebrac wszystkie uczucia z zespolów, to nie wiem czy te negatywne by nie przeważyły nad miłościa do baletu. :D
Father

Post autor: Father »

[quote:7f8635477d="Sagittaire"]Tak jest też z tancerzami. Wielu jest nie za bardzo zadowolonych ze swojej pracy, wielu ma żale do tego zajęcia, generalnie jakby zebrac wszystkie uczucia z zespolów, to nie wiem czy te negatywne by nie przeważyły nad miłościa do baletu. [/quote:7f8635477d]
Masz rację. Tancerz to jest zawód w którym są artyści, rzemieślnicy i tacy tam z przypadku podobnie jak i są malarze artyści i malarze pokojowi :wink:
ODPOWIEDZ