Tancerze - serial taneczny

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Siunia

Post autor: Siunia »

Obejrzałam wczorajszy odcinek. I co? Moje podejśćie nie zmieniło się. Dlaczego? Bo mnie kurczę wodne denerwują te postacie, które są tak sztuczne że wytrzymać nie idzie! Najbardziej nmie denerwuje ta cała Roma. Potem ta, co ją Walach gra. No i ta co ją Cichopkowa gra, która narazie widzowi sie na oczy nie pokazuje. I chwała jej za to. Jedyną postacią, która wzbudza moją sympatię jest woźny :)
A poza tym to te lekcej z tą, co ją Walch gra to mi klasykę nie bardzo przypominają. Pierwszy urywek- ten taniec z partnerem- pas de deux raczej nie przypominał. To drugie... No cóż klasyki raczej nie "tańczy" się na podłodze? Jedynie to przy drążku mnie usatysfakcjonowało- to była klasyka! Ale reszta...
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:2adee66753]Siunia[/b:2adee66753], bo p. Walach to uczy klasyki, współczesnego, modernu (cytuję z poprzedniego odcinka ;) ) :lol:
A p. Walach uważam akurat bardzo dobrze tam wypada, zwłaszcza na tle innych ;) Ale po prostu jest dobrą aktorką, i to widać.

Też mnie trochę z jednej strony denerwuje ta sztuczność, ale z drugiej śmieszy ;) ot, taka rozrywka, zobaczyć w jak nierealny sposób ktoś może przedstawić naukę tańca :)
Nasuada

Post autor: Nasuada »

[quote:c4824a8346="Joanna"][b:c4824a8346]Siunia[/b:c4824a8346], bo p. Wałach to uczy klasyki, współczesnego, modernu (cytuję z poprzedniego odcinka ;) ) :lol:
A p. Wałach uważam akurat bardzo dobrze tam wypada, zwłaszcza na tle innych ;) Ale po prostu jest dobrą aktorką, i to widać.

Też mnie trochę z jednej strony denerwuje ta sztuczność, ale z drugiej śmieszy ;) ot, taka rozrywka, zobaczyć w jak nierealny sposób ktoś może przedstawić naukę tańca :)[/quote:c4824a8346]

Magdalena WALACH :)
Joanna

Post autor: Joanna »

Dzięki, poprawię zaraz, jakoś tak wygodniej mi brzmiało przez ł ;)

[size=9:38c94be1fc](off - skasuję później)[/size:38c94be1fc]
Nasuada

Post autor: Nasuada »

[quote:af1b8f2d3e="Princess Maron"]tefałen chce bodaj zrobić serial o tancerzach, składający się z samych tancerzy. nawet castingi były [albo będą].
_________________[/quote:af1b8f2d3e]
Też o tym słyszałam, ale nie jest to chyba do końca najlepszy pomysł, w "Tancerzach" aktorstwo Lesz, Czarneckiego, Czaji nie należy do najmocniejszych, nawet "półaktorka" Cichopek jest wg mnie tragiczna :x (nie mówię o postaci tylko o Jej grze) i tak naprawdę poziom trzymają aktorzy profesjonalni Niemirska, Baka, Dorociński, Walach, Mecwaldowski czy Michałowski. Fakt, że kilku tancerzy z YCD (bo pewnie niektórych zobaczymy) zostało dobrze zapamiętanych, ale wg mnie kilku profesjonalnych aktorów powinno się pojawić. Czy chociażby taki amator, ale niezły, Alan Andersz (myślałam, że zobaczę Go w Tancerzach), który do tego jest prawdziwym tancerzem i mógłby stworzyć wiarygodną postać. Chętnie zobaczę kolejny serial z tańcem w fabule, chociażby z czystej ciekawości, co inna ekipa będzie miała do zaproponowania, a potem niech walczą o widza :P
Śnieżka_19

Post autor: Śnieżka_19 »

Nie podobało mi się, podobnie jak inny serial dwójki - M jak miłość. Strasznie nudne, beznadziejna muzyka. Sami aktorzy mnie nie rażą, za to nie podobają mi się postaci które grają. Jakiego tańca uczy ta Roma? Dziwnie jak dla mnie wyglądała w różowej bluzce z falbankami, w butach do tańca towarzyskiego, ucząc czegoś co tańca towarzyskiego nie przypominało. Im dłużej się ogląda tym bardziej jest się ciekawym jak to się w końcu skończy ;) Obejrzałam pół godziny tylko, na więcej szkoda mi było czasu.

Cichopek w roli osoby pogryzającej czekoladę i mówiącej z pełnymi ustami 'helloł' jest idealna :)
Natashy

Post autor: Natashy »

Ja już od pierwszego odcinka nie mogę przeboleć, że oni w pierwszych dniach nowej szkoły znają już wszystkie układy <hahaha> :D
Ogólnie serial taki 'karykaturalny', wyolbrzymiony- czarny charakter, rywalizacja o faceta, biedny chłopak w szkole dla bogatychi różne takie wątki pomieszane.
W każdym razie oglądam...
Maron

Post autor: Maron »

hmmm co do drugiego serialu... ciekawym rozwiązaniem moim zdaniem byłoby w przypadku tefałenowej produkcji o tancerzach nakręcenie coś w stylu jak te seriale-reality czy inaczej dramaty dokumentalne, jak The Hills czy Laguna Beach które lecą na MTV... jak ktoś oglądał przynajmniej jeden odcinek któregoś z tych seriali ten powinien wiedzieć o co chodzi, jak to wygląda i na czym polega tego typu produkcja :P ludziom będącym w wieku oglądacza MTV by się to z pewnością spodobało [TH i LB ma dużo fanów w Polsce], tymbardziej że będzie to - z tego co wiem - serial o hiphopowcach i b-boyach. i przynajmniej byłoby to w jakimś stopniu realne, a nie jakieś bawienie się w szkoły artystyczne... :roll:
Siunia

Post autor: Siunia »

[quote:5ddcdaa937="Princess Maron"]tefałenowej produkcji[/quote:5ddcdaa937]

Ale "Tancerze" nie są tefałenowkie, tylko "dwójkowskie" :roll:

[quote:5ddcdaa937="Joanna"]p. Walach to uczy klasyki, współczesnego, modernu[/quote:5ddcdaa937]

Aaaaaaa. To zmienia postać rzeczy. W takim razie zwracam honor.
danceFORever

Post autor: danceFORever »

Princess, zgadzam się, moim zdaniem dobre byłoby tez nakręcenie czegoś w stylu ''Tancerzy'' (nie znam oryginalnegu tytułu) niegdyś puszczanego na MTV, ale nie wiem czy w Polsce możliwe jest zrealizowanie czegoś takiego teraz...raczej nie sądzę... :? W każdym bądź razie ogladało się to lepiej niz naszą rodzimą produkcję, ale to tak jak zazwyczaj bywa :lol:

Siunia, czytaj proszę posty ze zrozumieniem... :twisted: Było już wspomniane o planach TVNu na nakręcenie podobnego serialu.
ODPOWIEDZ