You Can Dance - poprostu tańcz!

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Prada

Post autor: Prada »

ta co z Kuba tańczyła to Eliza Kindziuk :) Normalnie w Caro Dance występują jako duet.
Maron

Post autor: Maron »

bardzo ładnie im to wyszło... no ale to właśnie taka siedlecka fabryka jest...
taki sam duet tworzy/tworzyli Brian i Iza
Prada

fabryka to dobre określenie :) Dla mnie ciekawe jest to, że w samych siedlcach jest jeszcze 2 zespół na bardzo wysokim poziomie ( LUZ albo SPOKO już nazwy nie pamiętam ale sukcesy też mają) i jak patrzy się na MP to w młodszych kategoriach wiekowych Caro też dominuje. Mi osobiście rzuca się w oczy to, że Caro Dance stawia przede wszystkim na przygotowanie techniczne i w tym jest lepsze od reszty 8) ciesze się, że jest w Polsce jakaś rasowa szkoła :)
Maron

Post autor: Maron »

a mnie to najbardziej zastanawia skąd tylu chętnych [!! bo widać że troche pracy muszą w takie techniczne przygotowanie wkładać] oni biorą xD w końcu Siedlce to miasto mające mniej niż 100 tysięcy chyba [mieszkam 17 km od takiego miasta i powiem wam że naprawdę... BIEEDA! jest jedyny porządny zespół w Słupsku tańczy hh i inne takie podobne, ale i tak to nie są wyżyny jakieś] no dobra mają tam jeszcze swoje filie w Warszawie i innych, ale i tak pewnie sporo ludzi musi dojeżdżać do Siedlec...
Prada

jak jest poziom to i chętni się znajdą :) kumpel tańczy to i ja zacznę itd. Jestem z Lublina. Otworzyli studio tańca współczesnego na porządnym poziomie to teraz połowa osiedla chodzi ;)
Joanna

Post autor: Joanna »

jakie studio tańca współczesnego, w Lublinie?
Prada

UNDERGROUND DANCE STUDIO
http://uds-taniec.pl/info.php

no i ostatnio Havana Dance Studio (może z 0,5 roku istnieją)dość ostro się reklamuje, ale są jeszcze chyba bez kompletnej strony, ale jak u nich z poziomem to naprawdę nie wiem..
Joanna

Post autor: Joanna »

czyli chodzi raczej o taniec nowoczesny i odmiany, niż współczesny (początkowo mnie to zdziwiło, co napisałeś, bo przecież już od dawna działają tam Lubelski Teatr Tańca i Grupa Tańca Współczesnego Politechniki Lubelskiej, więc jakieś zajęcia na pewno są).
Prada

no cóż.. raz kolejny udowodniłem swoją niewiedzę na temat tańca ;) Jak zwykle masz rację Joanno - nowoczesny a nie współczesny. :)
Torin

Post autor: Torin »

[quote:e3096bb911="Columbina"]Proszę Torinku Ty mój[/quote:e3096bb911]
Bardzo Ci dziękuje Columbinko droga bo zgodnie z przewidywaniami nie dałem rady dziś oglądnąć powtórki ;)

Torin
ODPOWIEDZ