Ogólnopolskie eliminacje Dance World Cup 2006

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Edgar Degas

Post autor: Edgar Degas »

Być może byłam zbyt ostra w swojej wypowiedzi, ale uważam, że,,Leżacego się nie kopie ".

E. Degas
..Safona..

Post autor: ..Safona.. »

Co do konkursie w Berlinie to uważam ze dziewczynom się powiodło, gdyż po konkursie nasz pedagog otrzymywał wiele gratulacji, podziękowań, zaproszeń i prezentów... ale za nim wyszły na scence wszyscy traktowali je jak w Polsce traktuje się psy twierdząc ze jak z Polski to nic nie potrafią gdy zeszły ze sceny to wszystko się zmieniło (i tak jest zawsze na konkursach zagranicznych i tak było też Monachium ale wyniki nie były z góry ustawione)

Prawda, nasze wypowiedzi może były zbyt ostre chociaż ja starałam się powiedzieć to delikatnie, to wszystko przez to ze nastawione byłyśmy na równy poziom, i przygotowane by się nie przejmować jak nam się nie uda.
klara

Post autor: klara »

Auroro- a mnie sie zdaje ze Edgar chodzilo przede wszystkim o wypowiedzi dziewczyn z Wroclawia, ktore wlasnie tak mniej wiecej okreslily poziom konkursu i to przede wszystkim do ich wypowiedzi ona odniosla sie w ten sposob, byc moze troche za ostro,a moze wcale nie. Jezeli chodzi o Berlin, to naprawde trudno mi uwierzyc ,ze wszystko bylo z gory poustawiane, tak jak wczesniej bylo to napisane przez Safone, nie chce nikogo krytykowac,nie znam i nie widzialam co porafia dziewczyny z Wroclawia,ale napewno nie krytykuje sie juz innych i to w ten sposob
karol

Post autor: karol »

a czemu dziewczynki z krakowa ucichly po ogloszeniu wynikow...?
Maron

Post autor: Maron »

ponieważ niektore nie mają teraz dostępu do internetu, albo mają problemy techniczne z forum.
sisi

Post autor: sisi »

a czy ty byś się chwaliła gorszym miejscem? ;) ja na ich miejscu też bym siedziała cicho ;)

za to ja przemawiam w imieniu dziewczyn z KATu: bardzo im się podobało, cieszą się ogromnie z dwóch pierwszych miejsc w modernie i tylko żałują ze atmosfera była dość nieciekawa. najważniejsze to podejść do konkursu na luzie :)
Maron

Anka powiedziała mi że nie przejmują sie za bardzo (a po rozmowie z nią nie odczułam jakiegoś zawiedzenia wiekszego) tym że nie zdobyły jakiegoś naprawde dobrego miejsca, a reszta dziewczyn z Łąkowej mówi że było na konkursie całkiem fajnie.
Maron

Aankaa_Baletnica=):
"Był to nasz pierwszy konkurs na, którym tańczyłyśmy solo. Nie wiedziałyśmy jaka będzie konkurencja i jak to w ogóle będzie wyglądało.
Uważam, że pierwsze miejsca były przyznane w miare sprawiedliwie (mówię tu o grupie 9-13 solo, 16 i mniej klasycznej oraz 16 i mniej modern itd. - na te zwracałyśmy uwage). Jednak drugie i trzecie miejsca nie do końca. Dziewczyny z Wrocławia wszystkie miały trudne wariacje, ale tak idealnie dopracowane. A co widzicie z tym złego, ze dziewczyny od nas (jak już coś to Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego) nie miały jakiś super trudnych wariacji?? Za to miały dopracowane wariacje i tańczyły z wyrazem. Nie chcę mówic tego co mi się nie podobało… chociaż mogłabym…
Chciałam jeszcze wspomniec, ze w komisji były dwie osoby z teatru Capitol i jedna ze Śląska… Więc nasuwa się jeszcze jedna myśl… wymyślcie jaka… jak nie wymyslicie to poprosze Princess, żeby przekazała mój jeszcze jeden post :D
Ogólnie wszystki uwazamy ten wczorajszy dzień jako zarąbisty!! Uważamy, ze było super i nie najważniejsze jest to żeby od razy zdobyc złoty medal. W takim razie życze zwycięzcom z teatru Capitol powodzenia w Portugalii, napiszcie jak już będzie po jak wam poszło!
PS: Dziękuje Princess za dodanie postu :*"
.:Swanilda:.

Post autor: .:Swanilda:. »

Mi się wydaje,że w jury była 1 osoba z Capitolu. A to, że posądzasz nas o jakieś "przekręty" jest niesprawiedliwe. Dwie osoby ze jury nie były raczej do nas dobrze nastawione. I raczej nikt się od nas nie spodziewał,że dostaniemy tyle medali...
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

Tak, zgadzam się w 100% ze Swanildą, nie chce sie licytować kto był lepszy, tylko pytałyście o poziom, to wam powiedziałam....Myśle, że Ci co byli wiedzą jaka była prawda i bardzo prosze o nie wypisywanie jakiś bzdur na temat berlina (bo nie widziałyście jak zatańczyłyśmy, więc nie możecie mówic że nam "nie poszło") i tego że zdobyłyśmy tyle medali ze względu na jury! Szczerze mówiąc uważam, że medale były naprawde sprawiedliwie porozdawane....!
ODPOWIEDZ