Ogólnopolskie eliminacje Dance World Cup 2006
-
Edgar Degas
-
..Safona..
Co do konkursie w Berlinie to uważam ze dziewczynom się powiodło, gdyż po konkursie nasz pedagog otrzymywał wiele gratulacji, podziękowań, zaproszeń i prezentów... ale za nim wyszły na scence wszyscy traktowali je jak w Polsce traktuje się psy twierdząc ze jak z Polski to nic nie potrafią gdy zeszły ze sceny to wszystko się zmieniło (i tak jest zawsze na konkursach zagranicznych i tak było też Monachium ale wyniki nie były z góry ustawione)
Prawda, nasze wypowiedzi może były zbyt ostre chociaż ja starałam się powiedzieć to delikatnie, to wszystko przez to ze nastawione byłyśmy na równy poziom, i przygotowane by się nie przejmować jak nam się nie uda.
Prawda, nasze wypowiedzi może były zbyt ostre chociaż ja starałam się powiedzieć to delikatnie, to wszystko przez to ze nastawione byłyśmy na równy poziom, i przygotowane by się nie przejmować jak nam się nie uda.
Auroro- a mnie sie zdaje ze Edgar chodzilo przede wszystkim o wypowiedzi dziewczyn z Wroclawia, ktore wlasnie tak mniej wiecej okreslily poziom konkursu i to przede wszystkim do ich wypowiedzi ona odniosla sie w ten sposob, byc moze troche za ostro,a moze wcale nie. Jezeli chodzi o Berlin, to naprawde trudno mi uwierzyc ,ze wszystko bylo z gory poustawiane, tak jak wczesniej bylo to napisane przez Safone, nie chce nikogo krytykowac,nie znam i nie widzialam co porafia dziewczyny z Wroclawia,ale napewno nie krytykuje sie juz innych i to w ten sposob
a czy ty byś się chwaliła gorszym miejscem? ;) ja na ich miejscu też bym siedziała cicho ;)
za to ja przemawiam w imieniu dziewczyn z KATu: bardzo im się podobało, cieszą się ogromnie z dwóch pierwszych miejsc w modernie i tylko żałują ze atmosfera była dość nieciekawa. najważniejsze to podejść do konkursu na luzie :)
za to ja przemawiam w imieniu dziewczyn z KATu: bardzo im się podobało, cieszą się ogromnie z dwóch pierwszych miejsc w modernie i tylko żałują ze atmosfera była dość nieciekawa. najważniejsze to podejść do konkursu na luzie :)
Aankaa_Baletnica=):
"Był to nasz pierwszy konkurs na, którym tańczyłyśmy solo. Nie wiedziałyśmy jaka będzie konkurencja i jak to w ogóle będzie wyglądało.
Uważam, że pierwsze miejsca były przyznane w miare sprawiedliwie (mówię tu o grupie 9-13 solo, 16 i mniej klasycznej oraz 16 i mniej modern itd. - na te zwracałyśmy uwage). Jednak drugie i trzecie miejsca nie do końca. Dziewczyny z Wrocławia wszystkie miały trudne wariacje, ale tak idealnie dopracowane. A co widzicie z tym złego, ze dziewczyny od nas (jak już coś to Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego) nie miały jakiś super trudnych wariacji?? Za to miały dopracowane wariacje i tańczyły z wyrazem. Nie chcę mówic tego co mi się nie podobało… chociaż mogłabym…
Chciałam jeszcze wspomniec, ze w komisji były dwie osoby z teatru Capitol i jedna ze Śląska… Więc nasuwa się jeszcze jedna myśl… wymyślcie jaka… jak nie wymyslicie to poprosze Princess, żeby przekazała mój jeszcze jeden post :D
Ogólnie wszystki uwazamy ten wczorajszy dzień jako zarąbisty!! Uważamy, ze było super i nie najważniejsze jest to żeby od razy zdobyc złoty medal. W takim razie życze zwycięzcom z teatru Capitol powodzenia w Portugalii, napiszcie jak już będzie po jak wam poszło!
PS: Dziękuje Princess za dodanie postu :*"
"Był to nasz pierwszy konkurs na, którym tańczyłyśmy solo. Nie wiedziałyśmy jaka będzie konkurencja i jak to w ogóle będzie wyglądało.
Uważam, że pierwsze miejsca były przyznane w miare sprawiedliwie (mówię tu o grupie 9-13 solo, 16 i mniej klasycznej oraz 16 i mniej modern itd. - na te zwracałyśmy uwage). Jednak drugie i trzecie miejsca nie do końca. Dziewczyny z Wrocławia wszystkie miały trudne wariacje, ale tak idealnie dopracowane. A co widzicie z tym złego, ze dziewczyny od nas (jak już coś to Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego) nie miały jakiś super trudnych wariacji?? Za to miały dopracowane wariacje i tańczyły z wyrazem. Nie chcę mówic tego co mi się nie podobało… chociaż mogłabym…
Chciałam jeszcze wspomniec, ze w komisji były dwie osoby z teatru Capitol i jedna ze Śląska… Więc nasuwa się jeszcze jedna myśl… wymyślcie jaka… jak nie wymyslicie to poprosze Princess, żeby przekazała mój jeszcze jeden post :D
Ogólnie wszystki uwazamy ten wczorajszy dzień jako zarąbisty!! Uważamy, ze było super i nie najważniejsze jest to żeby od razy zdobyc złoty medal. W takim razie życze zwycięzcom z teatru Capitol powodzenia w Portugalii, napiszcie jak już będzie po jak wam poszło!
PS: Dziękuje Princess za dodanie postu :*"
-
.:Swanilda:.
-
drCoppelius
Tak, zgadzam się w 100% ze Swanildą, nie chce sie licytować kto był lepszy, tylko pytałyście o poziom, to wam powiedziałam....Myśle, że Ci co byli wiedzą jaka była prawda i bardzo prosze o nie wypisywanie jakiś bzdur na temat berlina (bo nie widziałyście jak zatańczyłyśmy, więc nie możecie mówic że nam "nie poszło") i tego że zdobyłyśmy tyle medali ze względu na jury! Szczerze mówiąc uważam, że medale były naprawde sprawiedliwie porozdawane....!