Internaty przy OSB

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Budzioren

Post autor: Budzioren »

jak cisza to może ja pomoge. Ja w warszawskim internacie mieszkałam 9 lat i muszę przyznać że była to njabarzdiej fascynująca i ciężka lekcja życia. Mając 10 lat musiałam znosić kłótnie z koleżankami z pokoju i zaakceptować je jako nową rodzinę. Ale to tu nawiązałam przyjażnie i wiele znajomości nie tylko z ludźmi z baletówki ale i z muzycznej i z plastycznej, bo w wawie bursa jest szkolnictwa artystycznego. Dobrze karmią choć menu powtarza się ci jakiś czas bo jest jedno. Kilka lat temu zmieniła sioę durektorka która zrobiła z bursy budynek naprawdę miły- odnowione łazienki, pralnia, pomieszczenie gospodarcze, dzrwi nowe i okna, pokoje do cichej nauki, zmiana chleba, herbaty i dodatki np. jogurty i słodkości:), 5 kompów z internetem, szafy na korytarzach, nowe dywany i kolory ścian, karnisze nowe i firanki, nowe szafki nocne i łóżka i koce miluśkie...jak widać bursa jest super. A szczególnie jak się nie ma co robić to na korytarzu jest 10 pokoi a wkażdym z nich starsza lub młodzsza koleżanka bądź kolega,z którym można pogadać nawet o niczym.Nigdzie lepiej się nie marnuje czasu jak w bursie!!!to na teraz tyle :wink: :wink:
Natashy

Post autor: Natashy »

Jak daleko jest brusa od OSB w Poznaniu? (ta dla starszych dzieci) tak mniej więcej w minutach (ile się idzie)? :D
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Szkoła jest na Gołębiej, a bursa na Solnej.
Żwawym rokiem to 15 minut :)
raisa

Post autor: raisa »

Może wyjaśnijmy, że bursa (tak jak i szkoła) przy Gołębiej to bursa dla młodszych klas. Dla starszych to na Solnej, wraz z innymi artystami.
mama

Post autor: mama »

Witam.Mam pytanie czy ktoś zna cenę za miesiąc w internacie w SB. :) :) :)
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

[b:43abbbc42b]ile się średnio płaci za miesiąc w bursie???[/b:43abbbc42b][size=18:43abbbc42b][/size:43abbbc42b][size=24:43abbbc42b][/size:43abbbc42b][size=18:43abbbc42b][/size:43abbbc42b]
Lovett

Post autor: Lovett »

W bursie przy OSB w Warszawie tj. około 140 zł bodajże. + mniej-więcej tyle samo wyżywienie.
NinaA

ciekawość

Post autor: NinaA »

A jaka jest odległość pomiędzy bursą a szkołą baletową w Warszawie? :lol:
ladybird

Post autor: ladybird »

Niedaleko, jakieś 10 minut spokojnym spacerkiem
NinaA

Post autor: NinaA »

Dzięki. A czy są ewentualne kłopoty z miejscami albo z zapisaniem się? :lol:
ODPOWIEDZ