Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
Grishko fouette
Zgadzam sie z Gosciem i bardzo bardzo polecam Ci Grishko [u:4bb37ca10c]Fouette[/u:4bb37ca10c]. Od lat cwiczylam w Sansha, bardzo roznych np. Partneire, 1st Position, Recital, Legende a potem skusilam sie na Grishko i sie w nich zakochalam :) Moze Ci sie wydawac, ze wyrobia sie szybko, ale to tak bedzie tylko wygladalo bo one po prostu pieknie dopasowuja sie do stopy. Kiedy je zdejmiesz i sprobujesz wyginac, to zobaczysz ze naprawde sa twarde, a na stopie tego absolutnie nie czuc. No i swobodniej staje sie na polpalcach co w Sanshy dla mnie jest koszmarem. Mozesz tez wyprobowac Vaganova.
Podsumowujac...i Sansha i Grishko sa bardzo wygodne, wiec nie boj sie zaryzykowac. Mysle ze bedziesz zadowolona.
Podsumowujac...i Sansha i Grishko sa bardzo wygodne, wiec nie boj sie zaryzykowac. Mysle ze bedziesz zadowolona.
-
aankaa_baletnica=)
rozmiary Grishko
Normalnie ćwiczyłam w pointach Grishko w rozmiarze 4,5 (elite, fouette). Teraz chciałam sobie zamówić Grishko2007. Mierzyłam pointy koleżanki (właśnie Grishko2007) w rozmiarze 5,5 i były dobre :shock: tylko trochę za wąskie bo to xx, a ja musze mieć xxx. Jak myślicie ta para była jakaś inna czy ogólnie rozmiarówki różnych modeli tak się różnią... No i jak zamówię szersze to nie będą też przy okazji całe większe... może powinnam wziąć 5 xxx?? Pomóżcie :D
-
drCoppelius
-
poprostu JA
Sansha - twardość
co wy...
moim zdaniem najtwardsze są "Liryca" (lagendy sa jednymi z najbardziej miękich bo mają podzieloną podeszwę na dwie części...)
moim zdaniem najtwardsze są "Liryca" (lagendy sa jednymi z najbardziej miękich bo mają podzieloną podeszwę na dwie części...)
-
.:Odylia:.
Ja osobiście spotkałam się z dwiema nazywami Partener'ów. Wydaje mi się jednak, że najtwardsze są Partery gdyż sama tańczę w 909 (Legendy) i są miękkie. Jednak najmiększe to Recitale. :) Dziękuję Wam za odp.,bo moja koleżanka wyrobiła szybko Soprano i Ovation 3/4 >> chociaż miałam je też i wydawały się takie średnie. Otóz ona chyba zdecyduje się na Grishko MayaI... ;) Ale dziękuję Wam ;*