Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Olimpia

Grishko fouette

Post autor: Olimpia »

Zgadzam sie z Gosciem i bardzo bardzo polecam Ci Grishko [u:4bb37ca10c]Fouette[/u:4bb37ca10c]. Od lat cwiczylam w Sansha, bardzo roznych np. Partneire, 1st Position, Recital, Legende a potem skusilam sie na Grishko i sie w nich zakochalam :) Moze Ci sie wydawac, ze wyrobia sie szybko, ale to tak bedzie tylko wygladalo bo one po prostu pieknie dopasowuja sie do stopy. Kiedy je zdejmiesz i sprobujesz wyginac, to zobaczysz ze naprawde sa twarde, a na stopie tego absolutnie nie czuc. No i swobodniej staje sie na polpalcach co w Sanshy dla mnie jest koszmarem. Mozesz tez wyprobowac Vaganova.
Podsumowujac...i Sansha i Grishko sa bardzo wygodne, wiec nie boj sie zaryzykowac. Mysle ze bedziesz zadowolona.
aankaa_baletnica=)

rozmiary Grishko

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Normalnie ćwiczyłam w pointach Grishko w rozmiarze 4,5 (elite, fouette). Teraz chciałam sobie zamówić Grishko2007. Mierzyłam pointy koleżanki (właśnie Grishko2007) w rozmiarze 5,5 i były dobre :shock: tylko trochę za wąskie bo to xx, a ja musze mieć xxx. Jak myślicie ta para była jakaś inna czy ogólnie rozmiarówki różnych modeli tak się różnią... No i jak zamówię szersze to nie będą też przy okazji całe większe... może powinnam wziąć 5 xxx?? Pomóżcie :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

grishko 2007 ma inna rozmiarowke niz inne modele. Ja mam fouette rozm 6XXX, a 2007 6,5XXXX
poprostu JA

Sansha - twardość

Post autor: poprostu JA »

co wy...
moim zdaniem najtwardsze są "Liryca" (lagendy sa jednymi z najbardziej miękich bo mają podzieloną podeszwę na dwie części...)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

najtwardsze są LEGENDE- są to 909.
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

również jestem za partenaire-legende to pointy 3/4 (dzielona podeszwa)wiec z założenia nie należą do najtwardszych :wink:
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Moim zdaniem Partner sa najtwardsze. Mialam je wiele razy i byly rzeczywiscie twarde, ale wyrabialy sie dosc dobrze. No i nie lamaly sie tak szybko. Natomiast mialam dwa razy In 1st position, byly wygodne ale szybko sie zrobily miekkie :)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja osobiście spotkałam się z dwiema nazywami Partener'ów. Wydaje mi się jednak, że najtwardsze są Partery gdyż sama tańczę w 909 (Legendy) i są miękkie. Jednak najmiększe to Recitale. :) Dziękuję Wam za odp.,bo moja koleżanka wyrobiła szybko Soprano i Ovation 3/4 >> chociaż miałam je też i wydawały się takie średnie. Otóz ona chyba zdecyduje się na Grishko MayaI... ;) Ale dziękuję Wam ;*
Cheryl

Post autor: Cheryl »

To w takim razie co będzie mega twarde? Partenry z Sansha, a z Grishko?
Copellia1

Post autor: Copellia1 »

Z grishko najtwardsze mega twarde są Vaganovy SH w elit zostały jeszcze tylko 2 pary tych point jak ostatnio pytałam :D (ale ja i tak uzywam blochów xd) :D
ODPOWIEDZ