Sport, czyli jakie dyscypliny lubicie (uprawiacie)?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
patrychaa21

Post autor: patrychaa21 »

Ja raczej oglądam...uwielbiam łyżwiarstwo figurowe w szczególności w parach
a co do tego czy kiedyś coś robiłam oprócz tańczenia to wschodnie sztuki walki ale specjalnie sie tym nie zainteresowałam i zrezygnowałam po 6miesiącach i nic z tego nie wyniosłam :wink:
patrychaa21

Post autor: patrychaa21 »

ja miałam jakies 10 lat i tez byłam przerazona
Gość

Post autor: Gość »

W dawnych czasach koszykówka i konie. I kocham pływać.
W wakacje próbowałam capoeiry. Nawet nie szło mi źle. Ale przy wykonywaniu juz chyba 100 raz podstawowego kroku (jinga - chyba tak się to pisze) usłyszałam: "Świetnie, świetnie. Ale zrób jeszcze raz, tylko [b:5e006ce97b]nie wykręcaj nóg[/b:5e006ce97b]" :lol:. W sumie najfajniejsze z całej tej nauki było podcinanie (jakoś się to nazywało, ale ja nie pamiętam jak).
Domi

Post autor: Domi »

ja kocham jeździc na nartach.
Moja poprzednia nauczycielka baletu była temu przeciwna, bo twierdziła, ze od nart i roweru sie robią brzydkie uda, ale ja nie wyobrażam sobie zimy bez szaleństwa na stoku.
Poza tym bardzo lubię żeglarstwo, a wakacje spędzone na łódce zaliczam do tych najbardziej udanych.

A jesli chodzi o te różne wschodnie walki, o których teraz piszecie, to niestety nie mam w tym żadnych doświadczeń...
Tranquility

Post autor: Tranquility »

narciarstwo to i ja uwiebialm... :D

[quote:9cbc548bab="Domi"]
Moja poprzednia nauczycielka baletu była temu przeciwna, bo twierdziła, ze od nart i roweru sie robią brzydkie uda, ale ja nie wyobrażam sobie zimy bez szaleństwa na stoku. [/quote:9cbc548bab]

phi... a co mi tam... ;) ;) raz na rok nic nie zaszkodzi... ;)
sfra

Post autor: sfra »

Skoro móimy już o nartach i innych sportach "ekstremalnych" (w tym zawodzie) to przypomniały mi się słowa pewnego wybitnego tancerza:

[quote:3a9c57e80d]Nigdy nie stałem na nartach, nie wiem co to łyżwy. Na rollerach jeżdże wolniutko, zawsze w sali baletowej[/quote:3a9c57e80d]

PS: A ja już w tym tygodniu mam pierwsze zajęcia z kick-boxingu! :P
Paula

Post autor: Paula »

Oj powodzenia sfra w tym kix... coś tam :) Ja tam się na żadne sztuki walki nie wybieram, a jeśli chodzi o nartyu to zimą nawet w górach nie byłam :oops:
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

na nartach nie jeżdżę - pod tym względem jestem kaleką.
ale za to nałogowo pomykam na rolkach! :D
Nefretete

Post autor: Nefretete »

sztuki walki, w kazdym razie niektóre, bardzo dobrze wpływają na rozciągnięcie :)
ODPOWIEDZ