Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Tranquility

Post autor: Tranquility »

tak, to prawda, błędy się zdarzają i dlatego go poprawiłem i bardzo Cię proszę nie edytuj postu kolejny raz i nie zmieniaj poprawionego wyrazu na swoją wersję z błędem bo to nie ma sensu.

W regulaminie jest napisane, że na forum staramy się pisać poprawnie - wiadomo, błędy się zdarzają, dlatego go poprawiłem, aby inni użytkownicy już nie czytali wypowiedzi z błędem (takie jest m.in. zadanie moderatorów i adminów)

ale wróćmy do dyskusji na temat Coelho...
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Obecnie czytam "11 minut" wlasnie jego autorstwa. A z wczesniejszych chyba najbardziej podobała mi się "Piąta góra", choć słabo pamietam treść, bo to było dawno temu.
Nefretete

Tak, "Alchemik" również mi sie podobał. Co do "Demona..." - nie czytałam, ale skoro Aniu polecasz, to chyba zacznę się rozglądać po półkach znajomych :)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ja ze swojej strony mogę polecić "Oskar i Pani Róża" po prostu cudowna książka... porównywana czasem do "Małego Księcia"... niezwykle wzruszająca i wrażliwa... mnie się bardzo bardzo podobała.

ostatnio też przeczytałem "Lekcje pana Kuki" również spoko książka.
sisi

Post autor: sisi »

a ja jestem juz w posiadaniu Harrego Pottera! hihi mialam zamiar pospac w samolocie ale chyba nic z tego :lol: :lol:
Paula

Post autor: Paula »

[quote:d90c3f7929="Tranquality"]ja ze swojej strony mogę polecić "Oskar i Pani Róża" po prostu cudowna książka... porównywana czasem do "Małego Księcia"... niezwykle wzruszająca i wrażliwa... mnie się bardzo bardzo podobała.
[/quote:d90c3f7929]
Dla mnie osobiście Oskar i Pani Różajest lepszą książką od Małego Księcia ale to moje własne, osobiste zdanie :P
Isadora

Post autor: Isadora »

Ja pamiętam z dzieciństwa książkę "Godzina pąsowej róży". Bardzo utkwiła mi w pamięci :)
sari

Post autor: sari »

Co do Coelho, w Empiku dorwałam jego książkę "Weronika postanawia umrzeć", przeczytałam jedną trzecią i chciałabym jak najszybciej ją dokończyć. Bardzo mi się spodobała. "Alchemika" czytałam, ale nie zachował mi się jakoś w pamięci- być może go nie zrozumiałam. "Oskar i pani Róża" czytałam we fragmentach, wiem nie powinnam się wypowiadać na temat całości, jednak fragmenty nie zachęciły mnie do przeczytania całej książki. A "Mały Książę" to jedna z lepszych książek, moim zdaniem.
sisi

Post autor: sisi »

a ja wlasnie kupilam sobie biografie Nuriejewa :) jak tylko przeczytam podziele sie opinia. a moze ktos juz ma ja za soba?
Nefretete

Sisi, chodzi Ci o "Tancerza" C. McCanna??
ODPOWIEDZ