AKCES

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Dawniej ćwiczyłam w akcesach (praktycznie 9 lat... czasami tylko miałam jakieś tam inne, ale również nieszczególnie firmowe) i było dobrze. Ale kupiłam sanshe, grishko i teraz baletki z akcesu wydają mi się niewygodne, brzydkie... ogólnie gorsze. Zresztą tak jest. Na pewno szybciej mi się niszczyły...
szerina

Post autor: szerina »

---
neda

Post autor: neda »

A moim zdaniem to niektóre osoby są poprostu uprzedzone do tej firmy(bo Polska...)
Ja miałam pointy z Akcesu i wkładki takie z gąbki(nadal mam) i były naprawdę ok.Natomiat akcesoria pewnej znanej firmy bardzo szybko ulegly zniszczeniu(pointy złamały się po 3 tyg użytkowania)
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Ja uwazam, ze co jak co, ale na baletkach plastycznych to akurat nie powinno sie skapic. Powinny byc dobrej jakosci, bo uzywa sie ich codziennie, wiecej nawet niz point. Musza wiec byc szyte a nie tylko klejone, dac wyprac sie normalnie w pracle i w ogole...
Co prawda nie mialam nigdy baletek z Akcesu, ale chyba bym nie zaryzykowala. I to nie ze wzgledu na to, ze to nasza rodzima firma (mialam przez wiekszosc lat w szkole baletki polskie i byly swietne), ale one nawet dobrze nie wygladaja.
Moim zdaniem oczywiscie, bo przeciez kazdy ma inny gust.
Nena

Post autor: Nena »

Szukam napalcówek dla koleżanki i zastanawiam się pomiędzy Akcesem (15 zł) i Grishko (27 zł). Co byście doradzili? Zdecydowalibyście się na Akces? Cena przyciąga, ale nie wiem jak z jakością.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Jakość jest na pewno lepsza w Grishko, ale czy ja wiem czy napalcówki muszą być jakieś super firmowe? zapytaj kumpeli ;)
Nena

Post autor: Nena »

Obie nie mamy o tym pojęcia :p Ja w życiu nie uprawiałam gimnastyki, ona jest nowicjuszką, nie ma doświadczenia w tej kwestii. Chciałam jej sprezentować jakieś fajne, wygodne napalcówki, więc chyba zdecyduję się na Grishko... Jeśli ktoś miał kiedykolwiek doświadczenie z napalcówkami to poproszęo info :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Figielko, w prawym górnym rogu każdego z twoich postów jest funkcja EDIT. Nie pochwalamy tutaj pisania dwóch wiadomości pod sobą.

A jeżeli chodzi o Akces, to ja rozumiem, że każdy jest inny, ale pointy to jednak tanie obuwie taneczne nie jest i większość osób nie ma tyle pieniędzy, żeby "próbować" nowości. Radzi się więc innych tancerzy, którzy już dane pointy posiadali, a, jak widać, chyba nikt jeszcze się pozytywnie w stronę Akcesu nie wypowiedział.
Ja tańczyłam w ich pointach bardzo długo i przechodząc na Sanshę czułam OGROMNĄ różnicę. Otóż w Akcesach noga jest więziona i kształt pointy nie dopasowuje się do stopy. Poza tym są z takiego jakiegoś twardego tworzywa, które szybko się rozrabia, ale palcami i stopą czujesz, że o coś się tak jakby obijasz.
Wolę już nawet nie opowiadać, jak wyglądały moje stopy po tańcu w tym obuwiu. Właśnie w nim rozpoczęły mi się wszystkie problemy typu "skurcze stóp", bolące paluchy itd itd.
W porównaniu do Akcesu, Sansha i Grishko to komfort jakich mało.
;)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

[quote:3bd6c2e8fd="Figielka"] [b:3bd6c2e8fd]Tak więc warto wypróbować te wkładki [/b:3bd6c2e8fd] :!: !!![/quote:3bd6c2e8fd]

cos mi sie wydaje ze zaszlo nieporozumienie i pod nazwa napalcowki/palcowki (obuwie do gimnastyki artystycznej)Figielka zrozumiala wkladki do point :wink:

a jesli chodzi o moje zdanie to oczywiscie ze grishko 1)rosyjska firma,wiadomo ze ga jest jednym z najpopularniejszych sportow tam +jest sponsorem na licznych gimnastycznych imprezach 2)nie spotkalam sie z zadna pozytywna opinia na temat Akcesu odnosnie innego(nie klasycznego :) ) typu obuwia np sneakers'ow czy butow do flamenco,wiec nie warto :wink:
ODPOWIEDZ