Cytaty, aforyzmy o tańcu :)
[quote:c19b73ea67="Bajaderka"]"Człowieku, ucz się tańczyć, bo cóż będą z Tobą robić aniołowie w niebie".
św. Augustyn
...
"Gdzie się tańczy, tam na pewno jest diabeł"
Jan św. Chryzostom[/quote:c19b73ea67]
em... przeczy same sobie... :roll:
[quote:c19b73ea67]"Bo tancerz tańczy tylko i wyłącznie dla widowni. Sprawia że ona przeżywa to samo. Dla siebie to sobie tancerka może w domu przy depilacji tańczyć."
P. Śliwa[/quote:c19b73ea67]
nie no, ale to jest wrecz obrazliwe :evil: czyli jak, dziewczyna chcąca tanczyc dla siebie [z jakichs powodow] to jest niepotrzebna na zajeciach bo moze sobie potanczyc w domu?! :x :x
[size=9:c19b73ea67]to dobrze ze moja stara nie obsluguje komputera[/size:c19b73ea67]
św. Augustyn
...
"Gdzie się tańczy, tam na pewno jest diabeł"
Jan św. Chryzostom[/quote:c19b73ea67]
em... przeczy same sobie... :roll:
[quote:c19b73ea67]"Bo tancerz tańczy tylko i wyłącznie dla widowni. Sprawia że ona przeżywa to samo. Dla siebie to sobie tancerka może w domu przy depilacji tańczyć."
P. Śliwa[/quote:c19b73ea67]
nie no, ale to jest wrecz obrazliwe :evil: czyli jak, dziewczyna chcąca tanczyc dla siebie [z jakichs powodow] to jest niepotrzebna na zajeciach bo moze sobie potanczyc w domu?! :x :x
[size=9:c19b73ea67]to dobrze ze moja stara nie obsluguje komputera[/size:c19b73ea67]
-
makova_panienka
uprzejmie proszę o zakończenie nadawania na pana Śliwę - ten cytat jest jawnie wzięty z mojego podpisu i nie jest żadnym aforyzmem tylko swego rodzaju radą którą ów jegomość dał nam nie dalej niż dwa tygodnie temu na jednej z prób do spektaklu. to jest to, co pewnie tysiąc razy słyszeliście - "wyraz!!" - czyli nic innego jak "spraw żeby widownia przeżywała to samo". tancerz nie pracuje w teatrze po to żeby sobie potańczyć. poza tym nie jestem przekonana żeby osoby tańczące "dla siebie", jak to lubicie wzniośle i dobrodusznie na forum okreslać, można nazywać Tancerzami. :?
to jest wielki offtop, proszę tylko bardzo o nie krytykowanie tutaj publicznie jednego z najlepszych nauczycieli z jakimi się kiedykolwiek dane mi będzie spotkać w życiu. dzięks nefretete za ten link. ucinam dyskusję (pm).
to jest wielki offtop, proszę tylko bardzo o nie krytykowanie tutaj publicznie jednego z najlepszych nauczycieli z jakimi się kiedykolwiek dane mi będzie spotkać w życiu. dzięks nefretete za ten link. ucinam dyskusję (pm).
-
makova_panienka