podbicie (jak ćwiczyć?)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

A ja mam pytanie czy podbicie sie ocenia po tym jakie jest czy po tym jak ktos potrafi obciagac palce?

[color=violet:5a2197fc43]Poszukaj na forum, to zagadnienie omawiane było setki razy. Cz. [/color:5a2197fc43]
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Co zrobic zeby obciagac podbicie od duzego palca jak ten palec wogole nie chce sie zginac?
edysia baletnica

Post autor: edysia baletnica »

A niewiecie przypadkiem gdzie można by takie urządzenie do wyrabiania podbicia kupic w polsce, a może widzieliście jakieś zdjęcie tego urzadzenia w przekroju?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ze zdjęciem tegoż urządzenia spotkałam się, owszem w internecie, lecz niestety w Polsce nie mozna go kupić.
Jak znajdę więcej czasu to poszukam go gdzieś:)
Czajori

Post autor: Czajori »

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2737&highlight=sztuczne+podbicie
rytm16

Post autor: rytm16 »

czytając o tym "urządzeniu" czuję się jakbym siedziała w celi straceń na krześle elektrycznym!!!
edysia baletnica

Post autor: edysia baletnica »

Chciałabym powrócić do tego ćwiczenia z łożkiem lub niską szafką zawsze gdy je robie to mi sie stopa z pod tej szafki wysuwa albo tak jakoś dziwnie wykręca. To ćwiczenie jest bardzo dobre ale mi się nigdy nie udaje wam też się tak robi :065: A może znacie jakieś sposoby żeby tak sie nie działo???

A tak przy okazji to mój 50 post hura jestem adeptem :D
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Musisz włozyć tak nogi , żeby szawka napierała Ci na haluksy. Potem powoli prostuj nogi, ale ne zbyt gwałtownie, bo nabawisz się konyuzji. :)

[color=violet:fc1a64a41b]Proszę w miarę możliwości stosować poprawną ortografię! [/color:fc1a64a41b]
nathaliye

Post autor: nathaliye »

ostatnio czesto stawałam na podwinietych palcach i teraz jak staje na pelnych palcach a nie pol to mnie boli mnie przed kostkami, myslicie ze powinnam mu pozwolic odpoczac na jakis czasu (co bedzie trudne) i czy takie stawanie na zwinietych palcach moze pomoc w jego wycwiczeniu czy to moze tylko zaszkodzic?
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Wydaję mi się, że pomóc, bo ja sama tak robie. Jak ból jest bardzo mocny to może odstaw na chwilę to ćwiczenie i spróbuj innego...
ODPOWIEDZ