[quote:0a161fff8c="Tranquality"]w dzień zakonczenia poznańskich warsztatów... :( :([/quote:0a161fff8c]
w moje urodziny :(:(
a w ubiegłym roku świętowaliśmy jego 80-lecie urodzin.
i pisałam o nim w swojej pracy magisterskiej :(
Conrad Drzewiecki
W 83 rocznicę urodzin Conrada Drzewieckiego z inicjatywy Jego Spadkobierców i Przyjaciół: Andrzeja Woźniaka, Katarzyny Próchnickiej – Pajowej, dyrektora Polskiego Teatru Tańca Ewy Wycichowskiej, Dyrektora Ogólnokształcącej Szkoły Baletowej Mirosława Różalskiego oraz dyrektora Biblioteki Raczyńskich Wojciecha Spaleniaka, odbędzie się cykl wydarzeń, na który serdecznie zapraszamy.
PROGRAM UROCZYSTOŚCI:
12 października 2009 g. 18 , Sala Edwarda Raczyńskiego - Biblioteka Raczyńskich, Plac Wolności 19
„Wieczorne przyjaciół i współpracowników wspominanie Conrada Drzewieckiego”
oraz Akt przekazania Bibliotece Raczyńskich części spuścizny Conrada Drzewieckiego, przez Andrzeja Woźniaka i Polski Teatr Tańca
14 października 2009 g. 15
Uroczystość nadania imienia Conrada Drzewieckiego dawnej ulicy Kasztelanów (Grunwald ), z udziałem spadkobierców, przyjaciół, artystów Polskiego Teatru Tańca oraz uczniów Ogólnokształcącej Szkoły Baletowej w Poznaniu.
W imieniu inicjatorów i organizatorów
Jagoda Ignaczak
Rzecznik prasowy Polskiego Teatru Tańca
PROGRAM UROCZYSTOŚCI:
12 października 2009 g. 18 , Sala Edwarda Raczyńskiego - Biblioteka Raczyńskich, Plac Wolności 19
„Wieczorne przyjaciół i współpracowników wspominanie Conrada Drzewieckiego”
oraz Akt przekazania Bibliotece Raczyńskich części spuścizny Conrada Drzewieckiego, przez Andrzeja Woźniaka i Polski Teatr Tańca
14 października 2009 g. 15
Uroczystość nadania imienia Conrada Drzewieckiego dawnej ulicy Kasztelanów (Grunwald ), z udziałem spadkobierców, przyjaciół, artystów Polskiego Teatru Tańca oraz uczniów Ogólnokształcącej Szkoły Baletowej w Poznaniu.
W imieniu inicjatorów i organizatorów
Jagoda Ignaczak
Rzecznik prasowy Polskiego Teatru Tańca