Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Odetta

Post autor: Odetta »

coś mi się wydaje że w Polskich sklepach może być w ogóle niedostępny. Jest przecież wiele modli grishko nie do dostania u nas w kraju. Zawsze pozostają zakupy z zagranicy ;)
Georgia~

cotton drawstring

Post autor: Georgia~ »

co to jest "cotton drawstring"??? co bawełnianego może byc w pointach??? w słowniku nie znalazłam słowa "drawstring"
inaenka

Post autor: inaenka »

To są te sznureczki w tunelu - ściągaczu - tam gdzie w baletkach jest zwykle cienka gumeczka - w pointach one nie są elastyczne - są właśnie bawełniane.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

woow o kurcze dzięki inae :D mogłam skojarzyc że "string" to coś ze sznureczkami :P
agata31

kolorowe Grishko

Post autor: agata31 »

mam pytanie, :D :razz:
a mianowicie potrzebuje point czerwonych w grishko(na moliera) trzeba czekać w sanshy nie produkują(!) więc pozostał mi akces. Czy te pointy wytrzymaja dłużej niz msc? jak to jest z ich twadością?? :?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

To zależy chyba ile będziesz ich używać.
Moje obecne Grishko 2007 wytrzymały 3 tygodnie. Dziś już pewnie tańczyłam w nich ostatni raz.
saxa21

Akces

Post autor: saxa21 »

[quoted9="agata31"]mam pytanie, :D :razz:
a mianowicie potrzebuje point czerwonych w grishko(na moliera) trzeba czekać w sanshy nie produkują(!) więc pozostał mi akces. Czy te pointy wytrzymaja dłużej niz msc? jak to jest z ich twadością?? :?[/quoted9]

Jak juz pisalam wyzej mam 3 pary point a akcesu. Sa OK, moze nie rewelacja ale ok. Jak narazie sie trzymaja. Ja mam plaskostopie wiec potrzebuje miekkie ale mam tez twarde, dobrze wyrobione. Zalezy tez ile bedziesz cwiczyc w nich.

Czerwone z akcesu sa boskie! Mam tez rozowe na specjalne zamowienie od nich z satyny angielskiej.
Laranda

Post autor: Laranda »

mam czerwone pointy z akcesu twardość normalną wg ich miary. po 3 tygodniach wyrobiły mi się tak że są całkowicie gumowe i podeszwa nie dość że się rozwaliła to jeszcze podłamała... nie polecam.
saxa21

Post autor: saxa21 »

[quote35="agata31"]saxa21 dziękuje :D
a jaka masz szerokość??[/quote35]

Mam "2" czyli typowe. Zamawialm tez "3" szerokie ale byly bardzo szerokie jak dla mnie. 2 sa bardzo przylegajace do stopy ale nie cisna.

agata31 napisał/a:
[quote35]a ta twardość to jest takia bardziej miekkia czy srednia??[/quote35]

"0" czyli polpointy nie polecam chyba za ktos poczatkujacy chce sie przyzwyczaic do point, tak tutaj robia w UK, nosi sie pol pointy na zajecia na 3-6 miesiecy przed zakupem normalnych point.

W akcesie podoba mi sie to ze zrobia ci prawie kazdy kolor za doplata. Takie moje fanaberie i wlasnie czekam na te bardzo bardzo rozowe, prawie zarowiaste :)

Dla mnie najlepsze sa 1 i 2 (miekkie i typowe). Jedynek nie musialam wcale wyrabiac, 2 minimalnie. Teraz mam tez Bloch Suprima - to dopiero skubane trudne do wyrobienia. Mecze sie juz 2 tyg. Jezeli nie jestes pewna to zamow "2" albo skonsultuj sie z nauczycielem. Ja sie naszukalam point odpowednich, wydalam kupe kasy bo mam plaskostopie z ktorym sie urodzilam.

Laranda- szkoda ze akces nie przypadl ci do gustu.
agata31

Post autor: agata31 »

a szeerokość 2 i 3 ile cm mają?
(niestety musze sie dopytać bo chce je kupic)

Skoro tak szczegółowo chcesz się dopytać to zrób to w prywatnej wiadomości, bo potem trzeba będzie się przebijać przez masę twoich pojedynczych zapytań.
inae.[/colorad]
ODPOWIEDZ