Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
just_me

Post autor: just_me »

Misku, gdzies pisalismy juz o tej ksiazce... Pewnie w Zyciu baletomana. Jak dla mnie jest zbyt plytka... Ale zdjecie na okladce mi sie podoba :)

Ja polecam "Rzeznie nr 5, czyli Krucjate Dziecieca" Kurta Vonneguta. Bardzo dobra i bardzo madra.
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:39a99521e3="just_me"]Ja polecam "Rzeznie nr 5, czyli Krucjate Dziecieca" Kurta Vonneguta. Bardzo dobra i bardzo madra.[/quote:39a99521e3]

"Coz, zdarza sie" ;)

Moj ulubiony fragment to ten, kiedy Pilgrim (czy jak mu tam bylo) dostal plaszcz wojskowy z kolnierzykiem przypominajacym zdechlego kota - jakos tak to szlo. 8)
Generalnie Vonnegut jest swietny, chociaz nie wszystkie jego ksiazki lubie.

[size=9:39a99521e3]PS. Zeby nie bylo - z 'Rzezni...' wyciagnelam troche wiecej, niz fragment o futerku z kota... [/size:39a99521e3] :twisted:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:0cb3e61daa="just_me"] Jak dla mnie jest zbyt plytka... Ale zdjecie na okladce mi sie podoba :)
[/quote:0cb3e61daa]
Hm,dlaczego zbyt plytka?
just_me

Post autor: just_me »

[quote:75cc85fd0a="Joanna"]PS. Zeby nie bylo - z 'Rzezni...' wyciagnelam troche wiecej, niz fragment o futerku z kota... [/quote:75cc85fd0a]

Nie watpie :)
Mi tez ten fragment sie podobal, ale i tak najbardziej lubie moment, kiedy Billy szuka kierownicy siedzac na tylnym siedzeniu samochodu :) Pomimo wszystkich tych zabawnych elementow, "Rzeznia..." mnie poruszyla. Nie potrafie sobie wyobrazic tragedii Drezna, o ktorej jednak teraz wiele sie nie mowi....

EDIT: Bajaderko - http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2820&highlight=historia+hester
:) :*
Joanna

O tak, mnie 'Rzeznia' tez bardzo poruszyla - a wiadomo, ze te 'zabawne' elementy wlasciwie wcale nie sa takie czysto zabawne. Taki styl Vonneguta, i za to go uwielbiam ;)

Polecam jeszcze 'Kocia kolyske'. Z tego co czytalam pamietam tez 'Niedziele palmowa' - taka moze troche mniej typowe. Natomiast zupelnie nie moglam przebrac przez 'Hokus Pokus' :roll:
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Dziś właśnie skończyłam "Granicę", momentami nudna, ale taka życiowa.
Napalam się od kilku miesięcy na "Pachnidło", ale czasu nie mam i bardzo nad tym boleję :(
Ogólnie wolę czytać książki które mają powiązanie z moją pracą i moimi podopiecznymi. Pomagają mi wtedy lepiej pracować z nimi.
Joanna

Pachnidlo koniecznie przeczytaj!! Swietna ksiazka - nawet sie nie zorientujesz jak ja przeczytasz, a naprawde warto :)
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Słyszałam że ma świetne recenzje :D
Nie mogę się też doczekać ekranizacji, która wchodzi niedługo do kin.
Bodajże 12 stycznia.
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Taakk, ja Pachnidło także polecam.Niesamowita książka.

W tym momencie ja zaczytuję "filozofię baletu"...jak narazie jestem jak zachipnotyzowana:)
Nati

Post autor: Nati »

to jutro lece po Pachnidło :P:P
ODPOWIEDZ