Życie maturzysty

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
M.

Post autor: M. »

Ja jeszcze się załapałam na starą maturę. Wtedy ustny angielski nie miał podziału na poziomy. Nie zmienia to jednak faktu, że przeżyłam ten dzień podobnie jak nowi maturzyści. Odświezam jedynie swoje wspomnienia zglądając do tego wątku :wink: A czemu o to pytasz Alicjo?
Gość

Post autor: Gość »

[quote:ae7336e58d="mirrorball"]a jaki masz temat?[/quote:ae7336e58d] o apokalipsie

mam 2 pytanka:
1. czy konspekt i bibliografie, ktory oddaje sie tydzien przed musi byc juz wersja ostateczna, czy tez mozna go potem zmenic, cos dodac/usunac? (bo do jutra mam termin i nie wiem, czy musze oddac wersje totalnie ostateczna)
2. czy zdarzylo sie, zeby ktos (ktos z waszej szkoly/znajomych) nie zdal ustnej?
Columbina

Post autor: Columbina »

Konspekt i bibliografia musi być już kompletna...
mirrorball

Post autor: mirrorball »

Gościu
1.tak jak napisała Columbina, musi być ostateczna, potem juz nic nie można zmienić
2.niestety tak, ale bardzo mało osób

pozdrawiam
m.
Gość

Post autor: Gość »

wielkie dzieki :-*

ad.1 ale ostatecznie nie musze korzystac z konspektu (jezeli zmieni mi sie w ostatniej chwili koncepcja):?: rozumiem, ze wystarczy sie tylko odniesc do wszystkich utworow z bibliografii :?:

ad.2 to pytanie bylo z serii ciekawostki - sama jestem tumanem z angielskiego, niegdy sie go nie uczylam a nie mialam zadnych problemow ze zdaniem i ciekawilo mnie, czy w ogole jest mozliwosc nie zdania ustnych...
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

:shock: My już bibliografię na początku kwietnia/koniec marca musieliśmy oddać a po świętach ostateczny termin na konspekty.
Ło. Dziwnie i inaczej ;]

Ja zdawałam podstawowy poziom Alicjo.
U mnie na angielskim padli prawie wszyscy chłopacy.
Columbina

*Chłopcy Anno-Mario :wink:

A w regulaminie ustnej matury jest wyraźnie napisane (przynajmniej rok temu było jak zdawałam), że konspekt i bibliografie trzeba oddać tydzien wcześniej, żeby komisja mogła się zapoznać z tematem...
Anna-Maria

A cóż jest niepoprawnego w wyrażeniu "chłopacy"? ;]
Columbina

Nie wiem czy jest coś niepoprawnego w tym słowie (chociaż od małego mnie poprawiali jak mówiłam "chłopacy", a nie "chłopcy"), ale "chłopcy" to tak ładniej jest :wink:

[size=9:65180f2a9b]EDIT: Mój 600 post - jestem Koryfejką :][/size:65180f2a9b]
Anna-Maria

A masz rację :] ładniej brzmi ;] tak mi się napisało po prostu.
Gratuluję 600-tnego postu :D
ODPOWIEDZ