BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Celebrindal

Post autor: Celebrindal »

Ktoś mógłby mi coś powiedzieć o baletkach firmy Swiga? Już mam kupione Sanshe, ale jak szukałam jakichś, to te mnie zainteresowały, zwłaszcza ceną :) No i jakoś mi od tamtej pory ta angielska firma nie daje spokoju, dobre to to, czy nie dobre? :)

Znalazłam akurat taki model
http://sklepbaletowy.pl/sklep-baletowy/obuwie/baletki/model-bl2.html
balletlover

Post autor: balletlover »

[b:ef7914c249]Celebrindal[/b:ef7914c249], Ja mam takie. :) Przypadły mi do gustu, są wygodne, dobrze się w nich tańczy i ładnie wyglądają na stopie. :wink:
Celebrindal

Na 100% odpowiedź na moje pytanie gdzieś jest, ale nie umiem szukać - patrzę, patrzę, przeglądam i nic :) Co można zrobić z tymi sznurkami-ściągaczami, co to są do dopasowania baletki do stopy, żeby nie uwierały? To są takie sanshowe gumki. Jak je zrobię w kokardkę, to cisną, jak zostawię niezwiązane, to coś uwiera, końcówki drapią, a to miejsce, gdzie jest supełek/kokardka (przy ich "wyjściu" z tego "tuneliku") okropnie ciśnie. A jak tańczę, to wysuwają się ze środka, a przecież nie mogę nagle przerwać, żeby przez kolejne 3 minuty poprawiać tak, żeby ich nie było widać i czuć... Ktoś ma jakiś niezawodny sposób? :)
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Ja przyklejam plastrem od środka :D może po prostu masz za ciasto ściągnięte?
Celebrindal

Hmm może, muszę zobaczyć i spróbować trochę je poluźnić... I plaster też wypróbuję :) Dzięki :)
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Od niedawna używam baletek sansha pro 1C i jestem z nich bardzo zadowolona. Po przeczytaniu całego wątku stwierdam że mnie nic nie uwiera, łezki są dla mnie idealne (mam szerokość N może dlatego), bardzo podoba mi się takie zgrubienie w podbiciu gdyż mam wysokie i jest to dla mnie pomocne przedłuża mi żywotność.
Baletki zarówno czarne jak i cieliste przeszły już wiele prań nie skurczyły się, nie ma zaciągnięć (jak w przypadku baletek blocha).
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Baletki z blocha się kurczą? :lol: a moje wręcz przeciwnie.
marine

Post autor: marine »

Ja mam baletki z Akcesu, z biszkoptową podeszwą, dobre są, chodziarz podeszwą się marszczy gdy obciągam palce. Starczają mi na pół roku.
sisha945

Post autor: sisha945 »

Dziewczyny, jaka Wam wypada rozmiarówka w baletkach Sansha pro 1c? jeśli mam stopę 39 (25 cm) to rozmiar 9 czy 10 (w pointach sanshy 10 była akurat)? :)
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Ciężko powiedzieć. Ja mam 38 i 8 było trochę za ciasne, 9 lepsze
Zalezy czy wolisz mieć trochę luźniejsze baletki czy takie bardzo dopasowane.
Ja wole luźniejsze wiec bym wziela te większe, ale..
ODPOWIEDZ