Muzyka... czyli to, czego słuchacie...
-
makova_panienka
Najchętniej ostatnio przeze mnie słuchane:
II Symfonia h-moll A. Borodina, “Wyspa umarłych” S. Rachmaninowa, V Symfonia e-moll P. Czajkowskiego
Z lżejszych rzeczy: „Pour le piano” C. Debussy'ego
A w samochodzie: „Toot Suite” C. Bollinga i „Playground” M. Petrucciani’ego
[size=9:9c020680d5]A wkrótce sezon na Weihnachts-Oratorium Bacha [/size:9c020680d5]
II Symfonia h-moll A. Borodina, “Wyspa umarłych” S. Rachmaninowa, V Symfonia e-moll P. Czajkowskiego
Z lżejszych rzeczy: „Pour le piano” C. Debussy'ego
A w samochodzie: „Toot Suite” C. Bollinga i „Playground” M. Petrucciani’ego
[size=9:9c020680d5]A wkrótce sezon na Weihnachts-Oratorium Bacha [/size:9c020680d5]
-
Tranquility
Tańczyłam kiedyś do takiego pięknego utworu, który skomponował Dworak - mogłabym tego słuchać w nieskończoność. A z innych rzeczy to zwłaszcza soundtracki - moja miłość. Polecam te napisane przez Johna Williamsa.
Mam pytanie: czy znacie Love Theme z II części "Gwiezdnych Wojen" zatytułowany "Across the Stars"? Za każdym razem kiedy tego słucham (a robię to CZĘSTO) wyobrażam sobie jakiś niesamowity układ, typowo klasyczny. Są chętni do zrobienia czegoś takiego? :)
Mam pytanie: czy znacie Love Theme z II części "Gwiezdnych Wojen" zatytułowany "Across the Stars"? Za każdym razem kiedy tego słucham (a robię to CZĘSTO) wyobrażam sobie jakiś niesamowity układ, typowo klasyczny. Są chętni do zrobienia czegoś takiego? :)