Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
patrząc na to zdjęcie, tak się zastanawiam czy miałaś je dopasowane czy po prostu kupiłaś np. w necie? bo w gaynorach kluczem jest dopasowanie. tych point nie da się kupić "na oko". a długo już je masz? jak mam zapłacić tyle, to chciałabym żeby trochę wytrzymały...
poważnie zastanawiam się nad zakupem tych point, ale to na pewno nie teraz, bo narazie mam dwie pary do zmęczenia ;)
poważnie zastanawiam się nad zakupem tych point, ale to na pewno nie teraz, bo narazie mam dwie pary do zmęczenia ;)
Kupilam je przez internet, bo niestety u mnie nie da się ich kupić w normalnym sklepie, bo ich nie sprzedają. Na pewno nie są tak dopasowane jakby mogły być, ale tańczy mi się w nich wygodnie i dobrze a to chyba najważniejsze.
Mam je bardzo krótko:-) I rzadko je biorę na lekcje, bo uzywam jeszcze innych point.
Mam je bardzo krótko:-) I rzadko je biorę na lekcje, bo uzywam jeszcze innych point.
Symbole w Sansha
Mi mama zamówiła w Stakato pointy Sansha Gloria...Jest w nich jedna rzecz,która mnie zdziwiła. Mianowicie na podeszwie jest "wypalona" stopa,a na np. Ovation jest kogucik.Może mi ktoś wytłumaczyć po co?
grishko fouette problem z releve
Wiecie co, coś mnie chyba trafi. Już nie wiem co wybrać. każdy ma inną opinię o tych samych firmach i modelach. Więc może ja powiem, że mam konkretny problem. Chcę sobie kupić nowe pointy a to dlatego, że w tych co mam nie mogę stanąć on pointe (bez wskakiwania, na prostych nogach, nie z demi plie - po prostu dźwignąć się z demi point na pełne palce, powoli), w starych pointach ze szkóły baletowej wstawałam tak, więc nie to, że nie potrafię. Co więcej, jak tak nawet stanę przy niewielkim podparciu na boso, bo stopy i paluchy mam silne. Ale w grishkach fouette kicha, demi point i dalej totalna blokada, wręcz przygwożdżenie do podłogi, jedyny sposób - z plie lub naskok (bez sensu). W tamtych starych z baletowej nie mogę ćwiczyć bo już nie żyją (po zabaczeniu co miś ma w brzuszku ;) zresztą były za duże i twarde jak głaz nie do ruszenia )
W sklepie mamy tylko kika rodzajów Blochów i Grishko 2007. Nie chcę kupować przez internet. Więc podsumowując - co sądzicie o Blochach i Grishko 2007 pod względem wstawania on point i jednocześnie elastyczności?
W sklepie mamy tylko kika rodzajów Blochów i Grishko 2007. Nie chcę kupować przez internet. Więc podsumowując - co sądzicie o Blochach i Grishko 2007 pod względem wstawania on point i jednocześnie elastyczności?
chyba wiem czemu pozycja demi-pointe jest problemem[u:7e2aa123aa]. fouette to model releve[/u:7e2aa123aa], czyli trzeba "naskakiwać". tu jest [u:7e2aa123aa]różnica opisana między modelami releve a eleve [/u:7e2aa123aa]http://www.tutu.com/dwear_ptshgr.html
EDIT: obecnie mam dwa modele z Grishko; 2007 Pro i Vaganovą. i właśnie czuję to różnicę - w 2007 bez problemu mogę przechodzić w pozycji półpalce na palce, a w vaganovej już nie bardzo.
EDIT: obecnie mam dwa modele z Grishko; 2007 Pro i Vaganovą. i właśnie czuję to różnicę - w 2007 bez problemu mogę przechodzić w pozycji półpalce na palce, a w vaganovej już nie bardzo.
Grishko 2007, 2007 PRO, Vaganova
Elliot a jak porównujesz te dwa modele (oprócz tego, co piszą na stronie)?
Ja miałam 2007 i niestety te pointy kompletnie na mnie nie pasowały jak się okazało po kilku lekcjach. A w sumie z Grishko kusi mnie zeby spróbować właśnie Vaganova. Wiem, że są dla wąskiej stopy itp.
Ja np. miałam probem z rozrobieniem 2007, nigdy nie udało mi się ich rozrobić tak, jakbym chciała:(
Ja miałam 2007 i niestety te pointy kompletnie na mnie nie pasowały jak się okazało po kilku lekcjach. A w sumie z Grishko kusi mnie zeby spróbować właśnie Vaganova. Wiem, że są dla wąskiej stopy itp.
Ja np. miałam probem z rozrobieniem 2007, nigdy nie udało mi się ich rozrobić tak, jakbym chciała:(