You Can Dance - poprostu tańcz!

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Maron

Post autor: Maron »

tak zdecydowanie mi się bardziej podobała Ania [w ogóle jako tancerka... jej hiphop był świetny z Kubą... no i na pewno lepiej się prezentuje wizualnie niż Paulina :roll:]... z chłopaków wolałam Tomka, no ale nie może być dwóch facetów w finale więc niech będzie Kuba, dobrze by było gdyby wygrał.

apropo urody, idę o zakład że Paulinę wzięto tylko i wyłącznie dlatego że Piróg tak o nią "powalczył" płaczem, ponieważ no nie oszukujmy się piękna to ona nie jest, a wiele osób tańczy jak ona :roll: a znam osoby które się nie podostawały właśnie za to że nie są zbyt ładne mimo że tańczyły naprawdę fenomenalnie [przykładem może być dziewczyna z FairPlay Kwadrat, której nazwiska nie podam a której właśnie powiedzieli że jej nie wezmą bo jest za brzydka]. cóż widocznie dlatego się nie dostały bo nikt się z jurorów nie poryczał :?
no i niby Kuba też nie jest jakoś urodziwy ale jednak uważam że jego poziom tańca jest zdecydowanie wyższy niż u Pauliny...

hm mnie nie, właśnie ciekawe są dla mnie te filmiki przed występami, szczególnie jak coś pokazują ciekawego
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:89229a1a56="Maron"]znam osoby które się nie podostawały właśnie za to że nie są zbyt ładne mimo że tańczyły naprawdę fenomenalnie [przykładem może być dziewczyna z FairPlay Kwadrat, której nazwiska nie podam a której właśnie powiedzieli że jej nie wezmą bo jest za brzydka][/quote:89229a1a56]

no to znowu bedzie nie na temat . mnie zawsze bardziej "zniewalali" brzydcy tancerze. I nie raz i nie dwa. Taki juz mam gust. Wyczuwam czesto,z e tacy super piękni tancerze nie maja takiego w sobie niepokoju, takiego czegos co mnie chwyta za serce. Jak mnie tancerz tok obłędnie oczarowywal, zwlaszcza na zywo, to na 90% nie byl piekny, ale taki mi sie widzial jak mnie oczrowal.

Brzydota niesamowicie mnie pociaga.
Maron

no cóż, co kto lubi :roll:
nie że mi twarz Pauliny czy Kuby przeszkadza, ja tylko nie rozumiem tych decyzji skoro jest tyle świetnych tancerzy, którzy nie są równie ładni jak oni, a jednak są odrzuceni przez produkcję "za twarz"...
julianka

Post autor: julianka »

moi faworyci z tej edycji to była Ania. Ładnie tańczyła i uśmiechała się przy układach.
Teraz to lubię Kubę, ale on ma na nazwisko Jóźwiak czy Jóźwik, bo jakiś Jóźwik chodził do naszej szkoły chyba :?
dede

Post autor: dede »

Ania, co zresztą powiedziała kiedyś Mucha, była trochę sztuczna, nie wiem z czego to wynikało ale faktycznie też odnosiłam takie wrażenie. Kuba i Paulina to bardzo zdolne dzieciaki, wiadomo że potrzebują szlifu(faktycznie Kuba jest lepszy, ale to chyba dlatego że ma lepsze warunki), ale generalnie uważam że ciężko pracują i prezentują się dużo lepiej od reszty. Leal też ma zadatki na fajną tancere, szkoda że odpadła. Marnuje się tańcząc w tej pseudo szkole tańca w Gdyni.
Ilona jest dla mnie nieporozumieniem. Ta dziewczyna na tle całej 16 nie potrafi nic! Jest niedorozciągnięta, co widać było wiele razy, w partnerowaniach jakaś taka ociężała, te jej solówki to były jakieś dyskotekowe podrygi, po prostu dobrze wygląda i jak dla mnie powinna była odpaść na samym początku.
Buba

Post autor: Buba »

Moja faworytką była w tej edycji Ania, a nie wiem czy wiecie, że jest ona po naszej łódzkiej OSB :) Więc trzymałam kciuki za "koleżankę z łódzkiego podwórka". Niestety odpadła. Według mnie powinien wydrać kuba, ponieważ posiada niesamowitą technikię, a jednocześnie nie traci tego czegoś :)
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

[quote:d0dfc915c0="Buba"]Moja faworytką była w tej edycji Ania[/quote:d0dfc915c0]
Moją też,szkoda że odpadła
[quote:d0dfc915c0="julianka"]ale on ma na nazwisko Jóźwiak czy Jóźwik, [/quote:d0dfc915c0]
Jóźwiak
Maron

heh no ja Ankę pamiętam jeszcze z czasów pierwszej edycji [jury się zastanawiało czy wziąć Dianę Staniszewską czy właśnie Anię Andrzejewską]
wiem że się uczyła w łódzkiej baletówce... w sumie nawet widać, to ją różni od wielu tancerek z tej edycji, że jej jazz i modern są bardziej "baletowe" niż u Pauliny czy innych dziewczyn...
w ogóle Ilona powinna odpaść kiedy była za pierwszym razem nominowana - czyli wtedy kiedy odpadła Ewa... :? rany jej hiphop był taki że żadna laska tak nie tańczyła w tym programie tak jak ona [nic związanego z new agem tak jak to robiły dziewczyny z FPC czy FNF], ile ja bym dała żeby tak tańczyć. dawno nie było takiej dobrej solówki hiphopowej wykonanej przez dziewczynę i biorąc pod uwagę to że Ilona miała ją wtedy naprawdę fatalną w tym odcinku [i o tym się nawet jury na stronie wypowiadało], to bez żadnego ale powinna odpaść wtedy Ilona... :shock:
w ogóle myślę że Ilona to taka typowa tancerka która raczej pośmiga w tle na teledysku [i w tym się sprawda bo była naprawde w wieeeelu teledyskach znanych polskich wykonawców] lub w tle z zespołem podczas koncertu jakiegoś artysty, bo sama artystycznych wrażeń na pewno nie zapewni, a i zachwytu nad tańcem nie wzbudzi niestety.

swoją drogą podobał mi się jej "Starry Eyed" z Aleksem. ten utwór świetny jest po prostu, a choreografia była świetna :D i sobie poradzili naprawdę fajnie
Zioło

Post autor: Zioło »

[quote:3a0df5dd88="Maron"]
w ogóle myślę że Ilona to taka typowa tancerka która raczej pośmiga w tle na teledysku [i w tym się sprawda bo była naprawde w wieeeelu teledyskach znanych polskich wykonawców] lub w tle z zespołem podczas koncertu jakiegoś artysty, bo sama artystycznych wrażeń na pewno nie zapewni, a i zachwytu nad tańcem nie wzbudzi niestety.
[/quote:3a0df5dd88]
Szkoda, że takie zarabiają zwykle więcej niż te, które same wzbudzają zachwyt.

Też bardzo żałowałam, że Ewa odpadła. Była naprawdę dobra, o niebo lepsza od Pauliny, której taniec w ogóle nie przypadł mi do gustu. Brakuje jej gracji, polotu, lekkości. Nieprawdopodobnie ciągnie ją do ziemi, nie odnosicie takiego wrażenia? A najbardziej w każdym jej tańcu bolą mnie jej stopy - jakieś takie nieobciągnięte, z niewyrobionym podbiciem, niezgrabnie i ciężko stawiane. Nie wiem, co ona robiła w finale.

Wygrał Kuba, na co wg. mnie zasłużył :) Chociaż ja osobiście wolałam Anię, bo w przeciwieństwie do Kuby świetnie radziła sobie również z innymi technikami, jak np. hip hop.
Doma:)

Post autor: Doma:) »

Cieszę się ,że wygrał kuba lecz moim zdaniem Ania powina dostać sie do finału oraz wygrać. :)
ODPOWIEDZ