Hmm, może w takim razie zależy to od firmy? Ja używam zawsze Sanshy - czarne wywijam na lewą stronę (żeby mi się środek baletki lepiej doprał ;) ) wrzucam z ciemnymi rzeczami. Nigdy mi nic nie zafarbowało.
Ja ostatnio kupiłam baletki W&T czarne i masakra... Są okropne!!! Bardzo cieńkie.Nie umiem dobrze dopasować ich do stopy. Kostiumy maja świetne ale baletki... Jedyny plus to niska cena i naprawdę czarny kolor
ja też mam czarne i też Model 6. Powiem, że jestem bardzo zadowolona, ale wolałabym żeby były mniej zabudowane, bo jak czasem się na nie patrże to wyglądają jak te ekhm "baletki" ze sklepu obuwniczego...oczywiście przesadziłam teraz z 2 razy, ale jak juz wspomniałam, wolałabym żeby były mniej zabudowane. Dlatego tez polecam kupowac wąskie, bo w szerszych jeszcze bardziej to się rzuca w oczy. Rzeczywiście powiększają optycznie podbicie. I gumka jest b. fajna, choć przyznam , ze do końca nie weim po co ona?
Jak to? Jakbym miała baletki bez gumek, to chyba pół minuty nie utrzymałyby mi się na nogach ;)
Moim zdaniem model 6 wcale nie wygląda na 'zabudowany' czy coś - wręcz przeciwnie, uważam, że b. ładnie wyglądają na stopie. Może masz takie wrażenie, bo byłaś po prostu przyzwyczajona do innych baletek (innej firmy)?
Ja mam najlepiej mam czarne baletki + gumki + sznurówki ale takie prawdziwe jak do butów są one przyszyte tak jak troczki <lol2> a jak się w nich ćwiczy - sam miód!
ja mam czarne baletki marry, nie wybierałam koloru ale Kinga (nauczycielka) mi takie sprzedała i są dobre bo przynajmniej nie brudzą sie tak szybko :) Na wf czasem je nosze kiedy mamy jakieś spr z akrobatyki :P chłopakom sie podobają "ciżemki" jak to baletki nazwali.... ciżemki :lol: :lol: :lol: :D
Faktycznie im starsza klasa to mniej zwracają uwagi na to co się ma przy baletkach i na ich kolor, ale w czarnych baletkach na tańcu klasycznym to u nas by na pewno nie pozwolilićwiczyć.
wydaję mi się, ze to dobrze, że tak jest...czarne baletki ładnie wyglądają na modernie, współczesnym, jazzie..... ale na klasycę białe powinny byc moim zdaniem :)