Wasze ulubione ćwiczenie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
BlackPointeShoes

Post autor: BlackPointeShoes »

[quote:aa6cf5c2b8="Olimpia"]BlackPointeShoes z pewnoscia chodzi Ci o panchee, z akcentem na "e" ale nie pamietam ktore...Wymawia sie [pąsze].[/quote:aa6cf5c2b8]

dziekuję Tobie bardzo bardzo bardzo za pomoc :D

teraz szukam info i ćwiczę :twisted:
rytm16

Post autor: rytm16 »

zdecydowanie arabesques!!!!!!!!!!można się skoncentrować i pomedytować przy dobrej muzyce:)
Nati

Post autor: Nati »

oj ja bym nie umiała medytować przy tym ćwiczeniu.. arabeski nie są moją mocną stroną :( więc tez nie lubię ich robic ;)
Nieszczęśliwa

Post autor: Nieszczęśliwa »

moje to rond de jambe l'air :)
Chiquita

Post autor: Chiquita »

Ja uwielbiam fondu i passe. Jeszcze może być rond de jambe par terre.(l'air nie trawię wręcz - mam za słabe nogi, ale pracuję nad tym). Ze środka lubię piruety, skoki, no i moje ukochane port de bras (czasami pani nam robi całą serię od 1 do 6 za jednym zamachem :D ). Przekątną lubię, ale tylko w prawo :P w lewo ide jak pijak :oops:
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Ja osobiście uwilbiam padebaski ( nie wiem jak się to pisze). Sa takie hm.........delikatne :D
Czajori

Post autor: Czajori »

Pas de basque - polecam forumowy słownik :)
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Dzieki chyba skorzystam, bo nie jestem zbyt dobra jak chodzi o nazwy :D .
gonia

Post autor: gonia »

zauważyliście, że zwykle lubimy ćwiczenia, które wykonujemy dobrze, a nie lubimy tych, które nam się nie udają? może powinniśmy tym bardziej polubić nieudające się ćwiczenia, żeby zaczęły nam się udawać?
Olimpia

Post autor: Olimpia »

O tak goniu, zdecydowanie masz racje :) ja na przyklad uwielbiam duze skoki jak grand pas de chat. Dobrze mi wychodzi, mam pelen szpagat na jedna i druga noge. Pamietam, ze zawsze zalowalam na lekcji jak robilysmy tylko dwie przekatne i koniec...Moglabym tak skakac cale dwie godziny :)
Nie lubie natomiast fouette na lewa noge...Totalnie sie sypie w tym cwiczeniu.
ODPOWIEDZ