Poznańska Wiosna Baletowa!!

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Columbina

Post autor: Columbina »

No czysta technika Marty Graham jest fajna :wink:
Scarpia

Post autor: Scarpia »

[quote:aaf5c103f7="sisi"]
ale czy nasza publiczność jest przygotowana na "taniec czysty"?
[/quote:aaf5c103f7]

Zawsze będą bardziej i mniej wtajemniczeni. Publiczność na widowni rzadko bywa jak klasa w szkole:tj. na mniej więcej tym samym poziomie wiekowym i rozwojowym. Ale jeżeli nigdy jej tego się nie zaproponuje, to skąd będą wiedzieć czy im się to podoba czy też nie? To trochę tak jak ktoś kto jada tylko truskawki, nie będzie znał smaku poziomek...

czy uznałbyś za staroświecką ramotkę np. "Próbę"?

:shock: A niech mnie Terpsychora broni! Ale "Próby" nie było na PWB, a o ile pamiętam mogłem się jej widokiem ostatnio cieszyć w kwietniu, przed Wielkanocą, z ekspresyjną kreacją A.Wolnej.

nie oznacza to ze mamy zapomnieć o współczesnych choreografiach - tylko do nich trzeba przyzwyczajać widza powoli

Yyyyyyyyyyyyyyy, :?: ten tego ten.... to ten proces na PWB i w ogóle w TW Poznań już się zaczął czy nie, bo jakoś nie czuję...

nie możesz narzekać na brak tego typu spektakli w Poznaniu.

No tu się z Tobą zagadzam. Niemy zwieszam głowę :oops: i odchodzę zawstydzony...
carewna

Post autor: carewna »

Ach co tu mowic, Poznanska wiosna czy juz lato baletowe sie skonczylo.Teraz mozna marzyc o IV wiosnie baletowej, czy bedzie lepsza, co ciekawego zobaczymy
:wink:
sisi

Post autor: sisi »

a co słychać w naszych starych dobrym murach opery? wiem że tancerze mają (lub za chwilę będą mieć) wolne - a potem? już wiadomo co się szykuje na następny sezon...?

mam nadzieję ze głód baletomaniaka zostanie choć trochę zaspokojony ;)
Scarpia

Post autor: Scarpia »

XX
raisa

Post autor: raisa »

No i jak? Wybiera ktoś się? Ja zastanawiam się galą baletową trzynastego, polskim wieczorem baletowym i spektaklem PTT bo na tym jeszcze nie byłam.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja idę 8.05 na Sen, a potem w czwartek mam spektakl Jeziora :) Ale chętnie wybiorę się jeszcze raz na "Polski Wieczór Baletowy" i zobaczymy co tam jeszcze ;)
Agasiek

Post autor: Agasiek »

[quote:331c1aa8ec="Scarpia"][b:331c1aa8ec]IV Poznańska Wiosna Baletowa 8-19 maja 2007[/b:331c1aa8ec]

:arrow: czwartek, 10.05,godz.19:00-21:20 JEZIORO ŁABĘDZIE Piotr Czajkowski, [i:331c1aa8ec]po raz 89, tańczą: Agnieszka Wolna, Sebastian Solecki, Dominik Muśko, Oleg Stankov, Taras Szczerban, Andrzej Płatek, Ewa Szymańska, Karolina Wiśniewska, Natalia Trafankowska, Anna Kusz, Urszula Sołecka, Katarzyna Samól, Aleksandra Szajkowska, Lidia Sylwesiuk, Anna Gumna, Diana Gajownik Bogdan Jabłoński, Łukasz Zasik, Arkadiusz Gumny; solo skrzypcowe: Piotr Kostrzewski, koryfeje, zespół baletowy i orkiestra, uczennice Szkoły Baletowej[/i:331c1aa8ec]
[/quote:331c1aa8ec]
Jak to p.prof Ewa Szymańska tańczy? :shock:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Agasiek nie to nie nassza p.prof. tylko tancerka, która nazywa się tak samo. No widzisz ty Szymonka na scenie :lol: :lol:
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Aaa... :oops: Tak od jakiegoś czasu właśnie się zastanawiałam...
ODPOWIEDZ