rozciąganie- gdzie i kiedy ?
-
dorotaholownia
rety, jak można rozciągać sie na siłę???? mam już pod 30, i od ponad 10 lat mam kłopoty z kolanami (wiązadła krzyżowe i przeprosty), gdyż tańcząc w zespole dziecięcym pani nasza kazała nam rozciągać się na siłę!!!!!!!
zasada rozciągania jet bardzo prosto: praca- strech. dotlenienie-"wypompowanie". należy pamiętać o kierunkach, rotacji w biodrze, płaszczyźnie, oddechu relaksującym i działamy.
p.
zasada rozciągania jet bardzo prosto: praca- strech. dotlenienie-"wypompowanie". należy pamiętać o kierunkach, rotacji w biodrze, płaszczyźnie, oddechu relaksującym i działamy.
p.
-
aankaa_baletnica=)
-
dorotaholownia
-
aankaa_baletnica=)
troche nie rozumie...
przecież jak np. cwicze żabe to po to ktoś mi staje na nogach żeby były one do ziemi... no wiec robi sie to na siłe... Albo jak leże z nogami rozłożonymi na ścianie na szpagat turecki, ktoś mi staje na udach też robie to po do, żeby nogi poszły jak najbardziej do ziemi, czyli na siłe. Jak siedze w takim zwykłym szpagacie na prawą lub na lewą noge to próbuje dociągną sie jak najbardziej w dół (do ziemi) czyli też na siłe... wiec nie rozumie...
przecież jak np. cwicze żabe to po to ktoś mi staje na nogach żeby były one do ziemi... no wiec robi sie to na siłe... Albo jak leże z nogami rozłożonymi na ścianie na szpagat turecki, ktoś mi staje na udach też robie to po do, żeby nogi poszły jak najbardziej do ziemi, czyli na siłe. Jak siedze w takim zwykłym szpagacie na prawą lub na lewą noge to próbuje dociągną sie jak najbardziej w dół (do ziemi) czyli też na siłe... wiec nie rozumie...
-
dorotaholownia
-
arabeseczka
ja kiedyś rozciągalam się bardzo na siłę, ale to zaowocowało zerwaniem ścięgna i teraz robie to delikatniej, a przynajmniej sie staram :wink: czasem jednak czuje taką blokadę w kolanach albo w biodrach i wtedy nie moge już nic zrobić i musze przerywac rozciąganie, nie wiecie dlaczego tak sie dzieje?? czy to dlatego, że nadal na mocno sie rozciągam?? czy wy tez macie cos takiego, taką blokadę??