Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Ja mam w piątek egzamin i tak się boję, że nie wiem....
A poza tym Cheryl dostała, oczywiście 5!
A co do mojego egzaminu to akurat w tym tygodnih nabawiłam się kontuzji...
Witam wszystkich!!!jestem z Poznania,mam 19lat,jestem studentką muzykologii i przedostatniej klasy PSM II stopnia na wydziale rytmiki.Dotychczas moją profesorką była p.Teresa Nowak,niestety musi nas opuścić!czy ktoś z OSB ją zna i pamięta z młodszych klas?co oniej sądzicie?
Ja od od 5-12 roku życia chodziłam na balet i na taniec ludowy,jeszcze dużo pamiętam,musiałam jednak wybrać muzykę,a rytmika była świetnym połączeniem obu moich pasji,była moim jedynym kontaktem z baletem.Teraz boję się,że już nie dostaniemy równie dobrej profesorki!
ja równiez pamietam ja z lekcji rytmiki w OSB..zawsze wydawala mi sie strasznie zakręcona(heh,artysci :roll: :) )ale po latach stwierdzam ze byla naprawde dobra w tym co robila
No co do Pani Teresy.... miałem z nią lekcje w pierwszych klasach gdy jeszcze była rytmika (nie pamiętam które to klasy bo to już dawno,dawno....) potem uczyła mnie improwizacji... Nie powiem że była "normalna".... Miała jakieś tam swoje wizje i wogóle np. ciągnięcie za sobą niewidzialnych stateczków, albo skrzynki z bananami.... Do puki miałem z nią lekcje wydawała mi się dziwna, ale zawsze sympatyczna...
Nie wiemy czy masz szanse, bo nie wiemy jakie masz warunki: budowę, skok, rozwarcie.
Natomiast fakt, że jesteś chłopakiem Twoje szanse zdecydowanie zwiększa.
Nie zastanawiaj się czy masz szansęm tylko próbuj. Od myślenia jeszcze nikt tancerzem nie został!
Im szybciej tym lepiej. Bo każdy miesiąc to miesiąc w plecy. Mógłbyś zacząć np. od grudnia a najpóźniej od nowego semestru bo nie ma co tracić czasu. Powodzenia i wytrwałości:)
Siemka jest tak pisalem maila do osb w poznaniu i odpisali mi ze nabory sa w 3 i 4 klasach podst i tyle juz sam nie wiem czy sa jakies kwalifikacje pomozcie nie wiem co robic !!