kursy instruktorskie
-
mirrorball
[quote:cfdf8070cd="Tranquality"]o ile wiem, to kurs jazzowy w tym roku także był organizowany, dwa lata temu również... :roll:[/quote:cfdf8070cd] a po MCKiSie chodzą plotki, że jazzowy po raz ostatni w tym roku..
ludowy (ten chyba interesuje Baletnice86 tak? ) jest regularnie co dwa lata,bo zawsze jest dużo chętnych, co do dwoch pozostałych dokładnie się nie orientuję, ale co do naborów, Joanna ma chyba rację..
pozdrawiam
m.
ludowy (ten chyba interesuje Baletnice86 tak? ) jest regularnie co dwa lata,bo zawsze jest dużo chętnych, co do dwoch pozostałych dokładnie się nie orientuję, ale co do naborów, Joanna ma chyba rację..
pozdrawiam
m.
-
baletnica86
-
Tranquility
-
mirrorball
no no, z tymi "egzaminami "to nie przesadzajcie ;) egzamin to za duże słowo. Najczęściej przyjmują prawie wszystkich chętnych, a egzamin to formalność, trzeba wejść, powiedzieć dlaczego chciałoby się znaleźć na kursie, coś zatańczyć i zazwyczaj jest już po wszystkim ;) Generalnie nie trzeba żadnych przygotowań, bo jeśli ktoś tańczy od paru lat to dla niego to nie problem. Mój kolega nawet nie tańczył, tylko zaspiewał ludową pieśń z Powiśla ;-) ("Panie Łukaszu, niech Pan nie tańczy, mamy Pana zyciorys taneczny,wiemy że Pan umie tańczyć." "To ja może coś zaśpiewam?" :P )
w MCKiSie w komisji siedzieli w ubiegłym roku m.in. p.Norbert Późniewski i p.Galiński.
pozdrawiam
m.
w MCKiSie w komisji siedzieli w ubiegłym roku m.in. p.Norbert Późniewski i p.Galiński.
pozdrawiam
m.
kurs instruktorski
czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat kursu instruktorskiego z tanca wspolczesnego, bo jak na razie zlozylam wypelniona ankiete? czy poziom jest rzeczywiscie tak bardzo niski jak sie slyszy? i jak to tam dalej wyglada, bo nie ukrywam, ze jak mam tracic czas to wole w dalszym ciagu inwestowac w warsztaty ;) bede wdzieczna za jakakolwiek szybka odpowiedź :D
-
mirrorball
jak to wygląda w sensie przedmiotów dowiesz się [url=http://www.nck.krakow.pl/kursy/instruktorskie/infowspolczesny.htm]tu[/url]
jak to wygląda "od środka" nie mam pojęcia, dobrze jest zajrzeć na grono.net i tam na grono uczestników tego kursu, może będą w stanie powiedzieć wiecej.
jak już to było podkreślane-to jedyna szansa żeby dostać papierek podpisany przez Ministerstwo Kultury i uznawany w ośrodkach kultury jako podstawę do zatrudnienia. Trudno porównywać z warsztatami-to podstawowa róznica. resztą, jest mnóstwo przedmiotów teoretycznych, a z nich egzaminy,zaliczenia,prace..
a co do poziomu - ja się czasami załamuję jak widzę jak ludzie którzy kończą kurs [b:c03aa5eded]instruktorski [/b:c03aa5eded] słabo tańczą.. wydaje mi się, że jest to bardziej na zasadzie- chcesz i sie przykładasz- to dużo się nauczysz, nie - to Twoja sprawa :roll:
pozdrawiam
m.
jak to wygląda "od środka" nie mam pojęcia, dobrze jest zajrzeć na grono.net i tam na grono uczestników tego kursu, może będą w stanie powiedzieć wiecej.
jak już to było podkreślane-to jedyna szansa żeby dostać papierek podpisany przez Ministerstwo Kultury i uznawany w ośrodkach kultury jako podstawę do zatrudnienia. Trudno porównywać z warsztatami-to podstawowa róznica. resztą, jest mnóstwo przedmiotów teoretycznych, a z nich egzaminy,zaliczenia,prace..
a co do poziomu - ja się czasami załamuję jak widzę jak ludzie którzy kończą kurs [b:c03aa5eded]instruktorski [/b:c03aa5eded] słabo tańczą.. wydaje mi się, że jest to bardziej na zasadzie- chcesz i sie przykładasz- to dużo się nauczysz, nie - to Twoja sprawa :roll:
pozdrawiam
m.
Ja skończyłam ten kurs,wiec moge odpowiedziec na bardziej szczegolowe pytania :) jezeli chodzi o poziom, to faktycznie zalezy od kursu ( zalezy w jakim miescie) u mnie akurat byl wysoki poziom, ale moze to przypadek bo akurat zebrali sie ludzie ze sporym doswiadczeniem. Przedmioty mielismy takie jak na www podanym przez mirrorball
oo jaki szybki odzew, no to troszke was pomecze, zastanawia mnie kilka spraw. choc widze ze green skonczyl(a) kurs w warszawie ;) to moze byc nieco inaczej, bo ja z krakowa jestem ;) i chodzi mi wlasnie o nck... ;)
nie znalazlam tez na gronie wielu informacji, ale dzieki za podpowiedz, jakbys mial(a) jakis blizszy link tam ;)
jak to jest z tym spotkaniem kwalifikacyjnym?? ile to trwa dokladnie? rowne 2 lata? i przed wakacjami sie konczy i jak tam jest z uczeszczaniem, w sensie co jesli ktorys z weekendow z zaleznych badz niezaleznych przyczyn wypada ;) to na razie tyle przychodzi mi do glowy, ale pozno sie robi wiec moze dlatego :)
nie znalazlam tez na gronie wielu informacji, ale dzieki za podpowiedz, jakbys mial(a) jakis blizszy link tam ;)
jak to jest z tym spotkaniem kwalifikacyjnym?? ile to trwa dokladnie? rowne 2 lata? i przed wakacjami sie konczy i jak tam jest z uczeszczaniem, w sensie co jesli ktorys z weekendow z zaleznych badz niezaleznych przyczyn wypada ;) to na razie tyle przychodzi mi do glowy, ale pozno sie robi wiec moze dlatego :)
-
Dance...I''m lovin it!!!