kursy instruktorskie

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
mirrorball

Post autor: mirrorball »

[quote:cfdf8070cd="Tranquality"]o ile wiem, to kurs jazzowy w tym roku także był organizowany, dwa lata temu również... :roll:[/quote:cfdf8070cd] a po MCKiSie chodzą plotki, że jazzowy po raz ostatni w tym roku..

ludowy (ten chyba interesuje Baletnice86 tak? ) jest regularnie co dwa lata,bo zawsze jest dużo chętnych, co do dwoch pozostałych dokładnie się nie orientuję, ale co do naborów, Joanna ma chyba rację..

pozdrawiam
m.
baletnica86

Post autor: baletnica86 »

cholipcia no cóż trudno....a myslalam ze wybiore sie w tym roku na ludowy;)
soleil

Post autor: soleil »

a czy w wawie odbywa ja sie wstepne egzaminy ?
Tranquility

Post autor: Tranquility »

tak, MCKiS jest w Warszawie na Elektoralnej i tam też odbywają się egzaminy... :)
mirrorball

no no, z tymi "egzaminami "to nie przesadzajcie ;) egzamin to za duże słowo. Najczęściej przyjmują prawie wszystkich chętnych, a egzamin to formalność, trzeba wejść, powiedzieć dlaczego chciałoby się znaleźć na kursie, coś zatańczyć i zazwyczaj jest już po wszystkim ;) Generalnie nie trzeba żadnych przygotowań, bo jeśli ktoś tańczy od paru lat to dla niego to nie problem. Mój kolega nawet nie tańczył, tylko zaspiewał ludową pieśń z Powiśla ;-) ("Panie Łukaszu, niech Pan nie tańczy, mamy Pana zyciorys taneczny,wiemy że Pan umie tańczyć." "To ja może coś zaśpiewam?" :P )

w MCKiSie w komisji siedzieli w ubiegłym roku m.in. p.Norbert Późniewski i p.Galiński.

pozdrawiam
m.
awdotia

kurs instruktorski

Post autor: awdotia »

czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat kursu instruktorskiego z tanca wspolczesnego, bo jak na razie zlozylam wypelniona ankiete? czy poziom jest rzeczywiscie tak bardzo niski jak sie slyszy? i jak to tam dalej wyglada, bo nie ukrywam, ze jak mam tracic czas to wole w dalszym ciagu inwestowac w warsztaty ;) bede wdzieczna za jakakolwiek szybka odpowiedź :D
mirrorball

jak to wygląda w sensie przedmiotów dowiesz się [url=http://www.nck.krakow.pl/kursy/instruktorskie/infowspolczesny.htm]tu[/url]

jak to wygląda "od środka" nie mam pojęcia, dobrze jest zajrzeć na grono.net i tam na grono uczestników tego kursu, może będą w stanie powiedzieć wiecej.

jak już to było podkreślane-to jedyna szansa żeby dostać papierek podpisany przez Ministerstwo Kultury i uznawany w ośrodkach kultury jako podstawę do zatrudnienia. Trudno porównywać z warsztatami-to podstawowa róznica. resztą, jest mnóstwo przedmiotów teoretycznych, a z nich egzaminy,zaliczenia,prace..

a co do poziomu - ja się czasami załamuję jak widzę jak ludzie którzy kończą kurs [b:c03aa5eded]instruktorski [/b:c03aa5eded] słabo tańczą.. wydaje mi się, że jest to bardziej na zasadzie- chcesz i sie przykładasz- to dużo się nauczysz, nie - to Twoja sprawa :roll:

pozdrawiam
m.
green

Post autor: green »

Ja skończyłam ten kurs,wiec moge odpowiedziec na bardziej szczegolowe pytania :) jezeli chodzi o poziom, to faktycznie zalezy od kursu ( zalezy w jakim miescie) u mnie akurat byl wysoki poziom, ale moze to przypadek bo akurat zebrali sie ludzie ze sporym doswiadczeniem. Przedmioty mielismy takie jak na www podanym przez mirrorball
awdotia

Post autor: awdotia »

oo jaki szybki odzew, no to troszke was pomecze, zastanawia mnie kilka spraw. choc widze ze green skonczyl(a) kurs w warszawie ;) to moze byc nieco inaczej, bo ja z krakowa jestem ;) i chodzi mi wlasnie o nck... ;)
nie znalazlam tez na gronie wielu informacji, ale dzieki za podpowiedz, jakbys mial(a) jakis blizszy link tam ;)
jak to jest z tym spotkaniem kwalifikacyjnym?? ile to trwa dokladnie? rowne 2 lata? i przed wakacjami sie konczy i jak tam jest z uczeszczaniem, w sensie co jesli ktorys z weekendow z zaleznych badz niezaleznych przyczyn wypada ;) to na razie tyle przychodzi mi do glowy, ale pozno sie robi wiec moze dlatego :)
Dance...I''m lovin it!!!

Post autor: Dance...I''m lovin it!!! »

W razie czego rowniez sluze informacjami o kursie w MCK w Warszawie, w tym roku skonczylam tam kurs jazzowy ;) I w razie watpliwosci, zrobiono juz trzeci nabor na kurs jazzowy, wiec jak widac na razie przyjmuja co roku...
ODPOWIEDZ